cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: hujšajmo skupaj ena drugi v oporo

  
clock-img

29.09.2009, 09:30

clock-img

amy26

pencil-img

3072

IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

Amy Priporočam testiranje na stafilokoka z brisom na ranah. Ker mi smo sprobali vse te močne kreme pa nič pomagalo.



Hvala, vendar koža je sedaj v redu, problemi so bili ko je bila še dojenček tam do 1 leta je bilo najhuje
sedaj je stara 2,5 leti in nima več teh težav, alergije so še vendar so se zmanjšale, morala bi jo sedaj naročiti na pravokacijski test za mleko pa se kar ne spomnim oz. ni mi da bi bila dva dni notri v pediatrični, ali koliko že, sej sploh ne vem

tinaaja, dobra ideja z kozarcem, jaz si moram nastaviti polno flaško vode in potem ni problem piti

včeraj sem bila tudi jaz aktivna, na fitnesu seveda, pol ure sem tekla ostalo pa naprave za rit, noge, roke,...

clock-img

29.09.2009, 12:08

clock-img

nina166

pencil-img

1786

Dan!

A se vam lahko pridružim???? Shujšat morem ene 8-10kg. Je pa problem, ker še dojim...sicer ne več polno, ampak me vseeno malo skrbi, da ne bi to na hčerkico vplivalo. A je tu katera, ki je hujšala med dojenjem?

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

clock-img

29.09.2009, 12:21

clock-img

tinaaja

pencil-img

7450

Jaz dojim.. Mala stara pol leta. Ne smes hujsat drasticno ali stradat, pa bo vse ok. 

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

clock-img

29.09.2009, 13:37

clock-img

ronja1a

pencil-img

362

nina166, dobrodošla! jaz tudi dojim. se pa ne grem drastične diete, le malo pazim pri vnosu kalorij in kombiniranju živil.

amy26, kakšno diagnozo pa ste imeli pri koži? naš je tudi imel pri enem mesecu velike probleme (čist pikast, gnojno za ušeski). še zdaj ima suho kožo in rdečo na pregibih, tko da mu mažem z bepantenom. smo se tudi bali da je alergija, upam, da je prehodno ... pediatrinja je rekla, da je pri tako mejčkenih še težko govorit o alergijah in je dala diagnozo seboroični dermatitis. testirali pa se nič nismo. Tinkara, pa pri vas? Kaj je bilo narobe s kožo in kako se je začelo?

Zbilje! Javite, jaz sem za. Sem bila včeraj na vašem koncu!

s hrano sem pa jaz tko tko... morala bi bolj pazit pri količinah... bi rekla, da sem od začetka nekje na -1kg, mal je šlo po pričakovanjih gor od zadnjega tehtanja ...




clock-img

29.09.2009, 16:16

clock-img

beyba

pencil-img

2002

oial

jst sem šla na biomagnetno resonanco zarad sebe, ker še vedno po dvehletih nimam noge uredu, SAEm v sedemindvajsetem tednu nosečnossti fasala nosečniški išias in nevem kako limfozo, sem bla nepokretna pa full boga nakoncu na berglah do poroda, no mala je stara 15 mesecev, pa se ne dojiva več ampak jst morm nogo pozdravt, ker zdej pa tole ne gre več tako. ZAradi zatečenosti ne morm rolat, hoja v hrib ja sam največ 2* na teden potem že boli ko pri norcih...je treba tole zrihtata . Medicina pravis e bo pozdravlo samo od sebe, mene gležen vsak dan boli, sploh zjutraj in zvečer. Tko da sem se mal na alternativce obrnila.  traja pa že 18 mesecev. Kolumbo če te zanima več pošlji mi zs al pa tel na zs te pokličem.

Srečanje seveda sam odvisno kdaj, sem mal sam svoj šef pa rabim mal naprej vedt.

Hrana dans boljš da ne gpovorim, ker ma moj rojstni dan sempekla švarcvaldsko torto z velikooooooo višnjami pa goro sladke smetane mmmmmmmmmmmmmmmmmm  

ja se strinjam s tisto ki pravi da ne more velik pit, jst tut ne sploh nisem žejna in potem na koncu dneva zgroženo ugotovim da nisem spila niti litra vode kaj šele bazičnih mineralov :-((((((((  se bo treba popravit.


_____________________________

Ela je moj največji zaklad, ki dopolnuje moje življenje v popolnost!

clock-img

29.09.2009, 21:23

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

30.09.2009, 08:07

clock-img

amy26

pencil-img

3072

IZVIRNO SPOROČILO: ronja1a

amy26, kakšno diagnozo pa ste imeli pri koži? naš je tudi imel pri enem mesecu velike probleme (čist pikast, gnojno za ušeski). še zdaj ima suho kožo in rdečo na pregibih, tko da mu mažem z bepantenom. smo se tudi bali da je alergija, upam, da je prehodno ... pediatrinja je rekla, da je pri tako mejčkenih še težko govorit o alergijah in je dala diagnozo seboroični dermatitis. testirali pa se nič nismo. Tinkara, pa pri vas? Kaj je bilo narobe s kožo in kako se je začelo?



suha koža-diagnoza je bila atopico dermatitis, upam da sem prav napisala
pri nas se je začelo glih tako z mozoljčki oz. pikicami pri 3 tednih, ki so bile po celem obrazu, suha koža, rdeči pregibi
na sistematskem pregledu nama je dala za vsak slučaj napotnico za testirat za alergije, jaz pa takoj na dieto brez mleka in jajc.

pri 2,5 mesecih je bilo testiranje, pokazalo ni nič in spet sem začela lepo jesti nazaj mlečne izdelke, a koža je bila čedalje slabša oz. nobena krema ni pomagala, uporabljali smo eno kremo ki so nam jo zmešali v lekarno, dobra je bila samo za to da koža ni bila suha ostalo nič bolje. Ela je bila na pregibih ful boga, malo gnojno, spanje nikakvo, napihnjen trebuh skos imela
Potem smo šli na bioresonanco kjer je potrdil alergijo na mleko, jajca, sojo

Potem sem od zdravnice zahtevala še enkrat napotnico za testiranje in sva šli privat ker je bilo prej in je končno pokazalo nekaj alergij ki sem jih sumila, čez dva meseca sem imela termin na pediatrični in sva tudi tam šli, najprej nas je nadrla, zakaj smo spoh prišli če smo bile že privat in da punčka nima nič posebnih alergij

Po testiranju je pa seveda pokazalo alergija na mleko, jajca, soja, arašidi, krompir, banana, pšenica

Tako da jaz ti predlagam da če se koža ne popravi da zahtevaš napotnico za testiranje na alergološki, je pa res pri majhnih otrocih se lahko zgodi da se alergija ne pokaže tam po 6. mesecu bi se pa že morala če je na kaj alergičen.

< Sporočilo je popravil amy26 -- 30.9.2009 8:08:46 >

clock-img

30.09.2009, 09:40

clock-img

TopsiT

pencil-img

84

Dobro jutro punce!

Sem mela gužvo v službi, pa se zato nisem nič oglasila, doma, se mi pa res ne da za kompjutrom sedet. Pa še ati mi je prinesel vinogradniške breskve in sem kuhala marmelado na hektolitre user posted image user posted image user posted image  Glih za shujševalno. user posted image

Da malo poročam kako je pri meni:
prejšnji četrtek sem stopila spet na vago in - 2 kg. (skupaj že 9 kg minusa)user posted image user posted image  Se mi zdi kr v redu izguba. user posted image user posted image user posted image user posted image Prvih 14 dni je šlo na hitro, zdej gre pa počasi (kar je tudi prav) 1 kg na teden.

Grešim, ampak kar pogrešim, drugje malo odtrgam od ust pa se pogliha.
Zdej prihaja kostanj, ga obožujem, in se bojim, da bodo kilogramčki kar malo obstali. Tu pa ne znam rečt ne.
Telovadim kr pridno. Vsak dan vsaj 4x po stopnicah (100 stopnic), za 15-30 min (odvisno od volje) na sobno kolo in pa vsak drugi dan, hoja v hrib. Začnem pa v četrtek z vodno aerobiko. 3 hlač ne morem več nosit, mi padejo z riti dol, kavbojke še za silo, tako da bo počasi treba it po novo garderobo (nekaj bolj poceni, ker si želim, ša kakšen kg zgubit).
Vidim, da ste ve tudi pridne. Človek res voljo dobi, ko vas bere.

Da še jaz povem izkušnjo (recept moje mame) z manjšanjem prsi. Pri meni se prvo zmanjša obseg, nato pa še prsi. Da pa jih ne doleti gravitacija južno (kot je napisala tinaajauser posted image user posted image user posted image ) jih zjutraj in zvečer tuširam z mlačno vodo (ravno toliko, da me oz. jih malo zazebe in se mišice krčijo in napenjajo, mini fitnes). Ko je naša mami hujšala je isto delala in ji je uspelo, pri meni, se pa tudi že vidi učinek (ali pa ker bi ga jaz rada videla, saj vseenouser posted image , za probat je, tuširam približno 5 min dnevno).

Vašim sončkom, čimprejšnje okrevanje in velik zdravja user posted image

LP

clock-img

30.09.2009, 12:10

clock-img

**Tinkara78**

pencil-img

992

IZVIRNO SPOROČILO: ronja1a

Tinkara, pa pri vas? Kaj je bilo narobe s kožo in kako se je začelo?



Diagnoza je bila zelo hud atopijski dermatitis. Za predstavo naj povem, da ni bilo možno izvesti provokativnega testa, ker ni bilo dovolj čiste kože za deset testov.

Vse se je začelo z vodenimi kozami, en teden za vodenimi je dobila škrlatinko, potem peto bolezen, .... potem pa se ni več končalo. Ker se je praskala si je vnesla bakterijo. Po enem letu se ji je odpornost dvignila in smo začeli uvajati postopoma nove stvari. V vrtcu je tudi imela strogo dietno brez adetivov, jajc, arašidov, čaja, jajčnega lecitina,....

Na srečo je danes vse v redu. Vam pa vsem držim pesti, da čimprej najdete rešitve za te velike težave.

Drugače včeraj nisem kolesarila. Grem pa danes na dvojni krog najmanj.

Moram nabaviti novi merilec srčnega utripa. Najrajši bi imela Garmina. Grem malo pogledat cene. user posted image

clock-img

30.09.2009, 18:59

clock-img

**Tinkara78**

pencil-img

992

Sem prišla s kolesarjenja 17,8 km + stopnice. Probam tako, da če grem na kolo, da je vsaj eno uro.

O hrani pa ne bi ker pričakujem user posted image in se mi vse lušta.

Čeprav sem vidla da jih dosti s teme hujšanja zanosi user posted image user posted image .

clock-img

30.09.2009, 21:59

clock-img

amy26

pencil-img

3072

ena ura fitnesa je za mano, utrujena kar, se mi sploh ni tok dalo trenirat
sem se najedla doma pečenega kostanja

zdej si grem narest še shake, pa pred tv

clock-img

01.10.2009, 09:50

clock-img

ronja1a

pencil-img

362

kolumbo, mestni vrvež pogrešam tudi jaz, zdaj ko sem na porodniškem, ko imam pa službo mi pa kr paše, da nisem kje v centru ljubljane.

amy26, Tinkara, mi smo se tudi bali, da je atopijski dermatitis. pediatrinja pravi, da to ni, zaenkrat. na zunaj pa izgleda čisto podobno. srčno upam, da ima prav in da ne bo kakšne alergije fasal. koža je zdej bistveno boljš, kot je bila pri enem mesecem, ampak ni pa čisto v redu. bomo počakali tam do 6 meseca, kako bo takrat. Amy, kaj pa potem je mala, če je alergična na tolk stvari ... Tinkara, joj, vi ste pa šli čez hude muke. Naš je bil ene tri tedne čist bogi, ker je verjetno tudi prišlo do vnetja (kaka bakterija) in je imel cel obraz flekast, pikice pa do popka...

TopsiT, vsaka čast za izgubljene kilograme, meni se zdi, da se z vsakim gramom borim, kot bi bil kilogram ... sem se danes spet vagala, sem na -1,5, kar je fino. ne držim se čisto brez sladkega, ker sem pekla. tko da zdaj jem čisto vse, se pa malo nazajj držim pri količini in probam vsak dan vozičkat. za fitnes pa mali poskrbi... se mi zdi, da imam že več mišic na rokah :-) sicer sem malo preletela knjigo Zakaj so Francozijne vitke. Sej ni nič tko posebnega. Ima pa dobr point, da ko začneš z dieto, si najprej nekaj časa zapisuješ vse, kar poješ, da potem vidiš vzorec hranjenja, zaradi katerega se debeliš, oz. ne shujšaš. tko da bi rekla pri sebi, da moram malo količine omejit (poleg sladkega in prigrizkov)...

Tinkara, pridna za kolesarjenje! Amy, za fitnes! Kje ste pa ostale?

Glede zanositve pa, Tinkara, lahko potrdim tvoji tezi. Jaz sem se dvakrat lotila hujšat in zanosila,  zadnjič sem se vpisala v fitnes in bp, intenzivno vadila kaka dva meseca in pol zanosila :-) tko da sem pol prekinila z dieto in zdaj nadaljujem :-)

< Sporočilo je popravil ronja1a -- 1.10.2009 9:51:38 >

clock-img

01.10.2009, 09:58

clock-img

amy26

pencil-img

3072

IZVIRNO SPOROČILO: ronja1a

Amy, kaj pa potem je mala, če je alergična na tolk stvari ... Tinkara, joj, vi ste pa šli čez hude muke. Naš je bil ene tri tedne čist bogi, ker je verjetno tudi prišlo do vnetja (kaka bakterija) in je imel cel obraz flekast, pikice pa do popka...



bolj malo je, oziroma nič raznoliko ker noče, jabolko, mandarine, melone ima rada
je juho na več načinov, včasih zakuhana z gresom, rezanci, polento, malo zelenjave notri vendar pretlačene ker drugače ne bo jedla

rada ima piščančka dobro pečenega in hrenovke, kruh, včasih ji skuham sadni gres, zmiksam slive +malo gresa

potem se pa že neha, pa spije mi mleka allernova 2x na dan po 2,3 dcl, mislim da jo to drž

glede hrane, mislim da tudi jaz pojem preveč količinsko zato teža ne gre nikamor, pa še vedno kakšen greh z burekom ali pa krofom

clock-img

02.10.2009, 07:44

clock-img

**Tinkara78**

pencil-img

992

Dobro jutro vsem!

No jaz imam danes predpisano strogo dieto. user posted image user posted image  Grem k zobarju po plombko, ker mi je izpadla. Uh to bo groza, verjetno se bom potila kot na eni turi kolesarjenja user posted image .

Včeraj nič miganja, danes če ne bo deževalo popoldne grem kolesarit, če ne pa bom naredila tek po stopnicah.

Uživajte v vikendu!!!

clock-img

02.10.2009, 22:06

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

03.10.2009, 23:00

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.10.2009, 07:51

clock-img

amy26

pencil-img

3072

dobro jutro

da se mal javim, pridna nisem nič, kg stojijo, telovadila nisem od srede nič
no razen včeraj smo imeli 2 urni sprehod po gozdu k smo nabirali kostanj in to je vse
se bo treba spet v red spraviti

za vse user posted image  jaz sem ob svoji, prav paše v tem mrzlem jutru

clock-img

04.10.2009, 08:24

clock-img

**Tinkara78**

pencil-img

992

IZVIRNO SPOROČILO: Vespazijan

"Včeraj sem naredila 12,7 km - samo en krog"

Tinkara, kje pa delaš ta krog? A to po glavni cesti? Tudi jaz bi rabila malce gibanja, samo se mi po glavni cesti ni za kolesariti. Proti BTC je itak gradbišče, mimo kopališča je prekratka, do Černelavec je tudi prekratka ....
Mogoče pa so to samo izgovori za mojo lenobo user posted image



Jaz kolesarim MS-Bakovci-Krog-MS -sem krog naredila na makedamu, zdaj pa rajši po Trstenjakovi. Mi paše glih ta krog ker ni samo ravna cesta, ker se mi drugače vleče. Sem pa že vozila tudi do Beltinec. Na koncu rada par km prevozim zelo umirjeno, da se takoj ne ustavim. Včeraj sem naredila samo 11 km (sem obrnila skozi Rakičan), ker me je zob tako bolel, da sem čutila vsako luknjo, pa še tak glavobol sem imela.

Danes, če bom imela čas, bom šla popoldne, ker je trenutno premrzlo. Imam zimski komplet za kolesarjenje samo nimam nič za ušesa. Mogoče kupim danes kaj.

Razmišljam, da bi šla čez zimo na aerobiko, ker imam zdaj vsaj malo kondicije user posted image , ker drugače bi omagala v par minutah.

Na srečo imam doma podporo tako, da se grebejo za varstvo user posted image . Pa ne upam si samo tako privoščit lenobe, ker mi potem preveč denarja stoji v kolesarski opremi user posted image user posted image .

Nič lepo se imejte, grem na teren.


< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 4.10.2009 8:27:57 >

clock-img

04.10.2009, 14:16

clock-img

amy26

pencil-img

3072

danes sem bila zjutraj na fitnesu, pasalo ful, malo je bil problem z varstvom ampak tudi to smo rešili
končno spet nekaj miganjauser posted image

clock-img

04.10.2009, 19:54

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

05.10.2009, 07:53

clock-img

amy26

pencil-img

3072

Dobro jutro

pojedla svoj sendvič s piščančjimi prsami zdaj pa delat,
lepo se imejte pa čim manj grehovuser posted image

clock-img

05.10.2009, 08:08

clock-img

tinaaja

pencil-img

7450

Jaz sem bila prednji teden ful pridna, vikend pa en dan dovoljenih prekrskov (zurka), vceraj pa je slo zvecer po zlu user posted image user posted image No ja.. a sem povedala, da navlecem nase prednosecniske hlace user posted image no ene 2-3kg se manjka, da dam lahko kako oprijeto majico gor, in da ne bom kot miselinko user posted image

Kolumbo .. ja pestre noci.. nam se spanje zadnje case konca ob 4:40 AAAAAAAA diti dobiva zobke in se zbuja skooozzzz.. ej vi k imate privat farmville - a mate tud kaj teh buc za helloween user posted image sem se slucajno vcer spomnila, zdaj pa moram najti, kje jih dobiti... 31.10. se bliza user posted image user posted image pa d best za kg in 10km user posted image

Amy, pridna user posted image pridno delaj

Tinakara-- kako pa imas kolo?

mala klice .. l8r


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

clock-img

05.10.2009, 08:52

clock-img

**Tinkara78**

pencil-img

992

IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Tinakara-- kako pa imas kolo?



Vozim treking kolo Felt. Moram še dokupit par stvari - čelado,nosilec za pijačo,... pa še novi merilec utripa. No tega bom rabila pri vseh športih, ker želim telovaditi v določenem srčnem utripu.

Če katero zanima:

http://www.fit-on.net/srcni_utrip_uspesna_vadba-121614-4486-a.html

Drugače sem včeraj svoje odvozila. Je pa bil tak nasprotni veter, da sem vložila 1x več energije.

Ta vikend sem jedla na obiskih in temu primerno zgledajo moje kile. Zdaj pa res moram malo pazituser posted image . Sicer opazim na postavi razliko ne pa v kg.

Lep dan še naprej.


< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 5.10.2009 8:54:05 >

clock-img

05.10.2009, 12:01

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

07.10.2009, 17:36

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem