Evo, pa se spet javljam...nisem vedela, bi odprla novo temo, ali nadaljujem tu, pa sem se odločila za slednje.
Komaj so težave s hranjenjem malo minile, že se pojavljajo nove.
Naša mala deklica tudi po 12 ur neutolažljivo joka, sicer ima vmes pavze, zaspi za cca 10 min, pa spet začne. Danes je budna že od 4 zjutraj in midva z B. z njo, v celem dnevu je spala mogoče 1 uro. Že kakšna 2 tedna joka in joka, ne da se je potolažit niti z guganjem, z igračami, s kengurujčkanjem, crkljanjem, božanjem, spakovanjem,...iz minute v minuto stopnjuje jok, ko doseže vrhunec pa brca, kraspa, vpije...v glavnem postane prav histerična. Daje znake, da želi dudo, ji dava dudo, notri jo imam kakšno sekundo (takrat je tiho) potem vrže dudo ven in spet v jok in tako v nedogled.
Če jo peljemo na sprehod, redkokdaj spi, po navadi vpije v vozičku, ko pridemo iz sprehoda, pa noče jest, čeprav je ura za hranjenje.
Jutri in naslednjih nekaj dni mora iti B. pomagat nekaj delat prijatelju za cel dan, vsak denar prav pride, jaz pa sem že danes na robu obupa in joka kako bom shajala z malo. Kako jo naj umirim? Je to normalno obnašanje nedonošenih in zahiranih otrok? Pogovarjala sem se z zdravniki, z njeno pediatrinjo, pa nihče ni rekel nič, razen poskušajte jo uspavat, božajte jo, crkljajte jo....pa saj to počnemo, ampak ne pomaga.
Resnično ne vem več kaj naj, vsak dan imam že glavobole, depresivna sem.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.