cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: ko paradižniki "počrnijo"

clock-img

18.08.2009, 22:43

clock-img

Gina

pencil-img

12402

POli poli, hi hi, mal pretiravaš. Mislim saj v osnovi imaš prav, da boljše seme da načeloma boljši pridelek, ampak.... a veš, paradižnik izvira tam nekje iz južne amerike, skratka toplih krajev, kjer je prezimna rastlina. In mi potem hočemo, da tudi pri nas dela tako kot tam. Jasno da ne more. Čira čara v tem primeru ni mogoč. Črnoba na paradižnikih je stara reč, predvsem se pa širi s svetlobno hitrostjo. In celo tisti navdušeni vrtnarji, ki imajo najboljše seme in najboljše naravne pripravke in najboljše pogoje za paradižnik... imajo večinoma skoraj vsako leto paradižnike slej ko prej črne. Še celo če jih ne vem kolikokrat škropijo z agresivnimi sredstvi. POglej malo po rastlinskih forumih, če meni ne verjameš.

clock-img

19.08.2009, 13:13

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Moja tašča jih je letos špricala s kamilicami in mlekomuser posted image , a je to pomagalo ali ne, ne vem, vem pa da je paradižnik fuuuul lep

clock-img

19.08.2009, 19:12

clock-img

poli*

pencil-img

2407

Gina- ja lej, js sm povedala kje med drugim tudi tiči težava... iz slabe moke še nikoli ni bilo dobrega kruha, ane?

clock-img

20.08.2009, 15:38

clock-img

Gina

pencil-img

12402

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Gina- ja lej, js sm povedala kje med drugim tudi tiči težava... iz slabe moke še nikoli ni bilo dobrega kruha, ane?

Ja, samo tudi iz dobre moke včasih pride ven slab kruh, sploh če ga delaš v neprimernih razmerah, recimo na plinu namest v peči.user posted image

clock-img

20.08.2009, 19:10

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

Meni se je tudi tvoj zapis zdel čisto pretiravanje ampak je bilo tako vroče, da se mi ni dalo pisat.
Se strinjam z Gino.

Ustavi se in prišel boš!

clock-img

24.08.2009, 18:38

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

ko smo že pr paradajzih - jest bi seme user posted image dans sm v hrano podelala 2 čist odbita paradižnika (zgledata kot paprika, tut votlo je in vse... noro user posted image ) ok, tisto 'peščišče' sm spravla in dala na časopis papir - menda se more posušit. pa pol, kako ga spravit do pomladi?

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

10.09.2009, 14:15

clock-img

srki

pencil-img

9222

Mi nimamo pokritega, je pa res, da ga malo ščiti to, ker je ob zidu in ima streho od streheuser posted image . Črn ni pretirano, sem pa tja kakšen, pa malo popoka, je pa popolnoma bio, če lahko temu tako rečem, ker ni šprican, samo zalivamo ga. Sicer pa bio ni nič, ker je zrak strupen, pa zemlja.

Drugače pa nisem tudi vedela, da je treba pri paradnižniku obrezavat vršičke, ko naredi nove, nekaj takega no. Samo to ni zvrok za to počrnitev, gre za to, da zelenje pobere preveč, potem pa plodi ne dozorevajo. V glavnem, pri nas je začel zoret šele v drugi polovici avgusta, tako da ga zdaj veselo jemo.

clock-img

02.01.2010, 13:51

clock-img

chezAnA

pencil-img

446

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Moja tašča jih je letos špricala s kamilicami in mlekomuser posted image , a je to pomagalo ali ne, ne vem, vem pa da je paradižnik fuuuul lep

Moja tašča je naredila mešanico mleka in vode in jih s tem špricala. In jih je uspela rešiti, čeprav so že začeli črneti in so vsem sosedom šli. Tako. Uporabila pa je domače mleko (ne iz trgovine) in zmešala 50:50. Pošpricala jih je kar pogosto (recimo na 14 dni)

Saj vem, da je tema zdaj malo out, pa vseeno. Morda pa pride kateri informacija prav za drugo leto

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem