IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG
... lahko se le trudiš po svojih najboljših močeh. Se mi zdi, da smo tudi preostale ravno zaradi tebe in truda, ki ga vlagaš v svojo družino, postale boljše mame in se bolje zavedamo, kaj v resnici pomeni imeti (kolikor toliko) zdravega otroka.
PapuaNG to je vse in tudi največ kar lahko damo od sebe. In jaz se res poskušam truditi po svojih najboljših močeh, pa kljub temu imam včasih zvečer občutek, da bi se lahko še bolj.
Me pa veseli, da tako pozitivno delujem na vas in če mi uspe pri vsaj eni, se to moje škrabanje izplača
.
Se vidi, da me je čas povozil
a ne Dadaegon, najni princeski sta se že nadrsali, sedaj pa sta se dogovorili baje za kino
.
Najaa
.
Gaja je dobro, teden dni odkar sva prišli iz bolnice, se je ponoči v joku zbujala, bila nekako neraspoložena, sploh nisem vedela kaj je. Še nikoli ni bila takšna, pa nobene vročine, apetit normalen, res nisem vedela kaj se dogaja
. No po enem tednu pa je zadeva sama od sebe izvenela in se je v trenutku prelevila v najbolj nasmejanega otročka na svetu. Čisto nas je šokirala. Zadovoljna sama s seboj, se igrala, nezahtevna, nič joka, mislim
. Res nam ni dolgčas. Sedaj je spet stara Gaja
. Dogovarjamo se že za 3 pregled
jupiiiiiii. Tale mora biti v času vpisa, ker moja Mala miss gre v šolo, se že ful veseli, in bi jo rada jaz vpisala, da malce obrazložim našo nevsakdanjo situacijo. Da ne bodo mislili, da nima mame, ker na vsa srečanja hodi z njo ati
.
Moram pa vam zaupati, kako mi je uspelo, nekako potolažiti Malo miss, sem prav ponosna nase.
Kot si verjetno mislite, to da je Gaja zdrava, terja od nas kar velik davek, ki smo ga sicer vsi sprejeli, ampak tu in tam pa vseeno nastopi kakšna kriza. Pa meni je mogoče za pikico lažje, ker vem, da to ne bo trajalo večno, Mali miss pa je čas še nekako težko predstavljiv. No pa da ne duhovičim: Lara se mi je vsake toliko potožila, da me izredno pogreša na najinih, sedaj njenih in atijeveih, potepanjih. Midve sva namreč večino popoldnevom preživljale skupaj - same, ker je ati ali delal ali bil pri Gaji. No in jaz sem si zamislila načrt, ki se mi je porodil pri prebiranju knjigh Larina zvezdica.
Prijateljice na FB sem zaprosila, če bi mi katera zašila srebrno zvezdico in tako sem jo dobila. Torej pripravila sem nama sok s smetano in jo objela ter začela pogovor v smeri: Lara se spomniš, kam sva midve vse hodili skupaj? Mhm. Kam? Lara: v knjižnico, jaz: na delavnice, Lara: v kino, jaz: v lutkovno gledališče, Lara: na igrala, jaz: na pravljice, Lara: na plesne, telovadbo, izlete.....
jaz: pa ti to zelo pogrešaš, Lara: ja, zelo močno in me objame. Nato ji rečem: Lara jaz sem zate dobila eno posebno zvezdico, katera ima to moč, da te lahko potolaži, kadar si jo stisneš k srčku. Res? A to je takšno čarobno polnilo?
. Ja seveda. Kako boš pa ti vedela, da je meni hudo in da me je zvezdica potolažila, da mi več ni hudo? Ker kadar jo boš stisnila k ličku, bo meni pri srcu toplo. Si jo stisne k ličku in me vpraša: ti je pri srčku toplo? Seveda
. Sedaj pa moja Lara spi z zvezdico ob ličku.
Upam, da ji bo vsaj malo olajšala ta vmesni čas, ko je Gaja tako bolna, da ne moreva nikamor in da bo čimmpej prišel čas, ko se bodo najina potepanja, spremenila v naša potepanja.
Pupe moje imejte se skrajno lepo, prihajajo sončni dnevi, izkoristite jih
.