Lahko vzgajamo v najboljši veri in po vseh družbeno-moralnih vrednotah, pa bo en sam gen, mutiran zaradi kdo ve česa, uničil vse.
no, to pa jst ne verjamem. pa tud dokazano je, da vzgoja naredi psihopate, oz. predvsem mame jih naredijo. v vseh primerih teh raznoraznih psihopatov je tko, vsi so mel blazno komplicirane in katastrofalne odnose z mamami, predvsem z mamami...za fritzla ne vem, sam tud v recimo plutovem primeru je blo tko....ubrisana mat, pr 16ih je mogu zravn nje v postli spat in take bolane fore. in tud plut je bil enkrt ljubek, mičken, nedolžen otroček in noben me ne prepriča, da če bi v drugačnem okolju gor rastu, da ne bi bil drugačen, oz. bolj normalen al kak bi se temu reklo. sem delala (oz. smo skupi z enimi delali) njegov astrološki profil in katastrofa z njegovo mamo ti povem, nekih psihopatskih zadev se niti ne vid, sam mat...
recimo če gledaš astrološko karto aghate christie ( al kok se že napiše
) je pa ona totalni psiho, adijo pamet kake pozicije
ma ful podobno kot največji psihopati in množični morilci, plut recimo tega nima. on je recimo bil sam ena boga, psihično popolnoma uničena duša...pa še ta letnik 68 in kvadrat med plutonom in marsem - sama agresija. kurt cobain je recimo imel podobne pozicije kot plut
bi pa blo res zanimivo še za fritzla pogledat...
hočm rečt, da sigurno obstaja kak procent ljudi, k so psihopati, ki pač enostavno v sebi nimajo tistega nečesa, karkoli bi že pač to naj bilo. ampak mnenja sem tudi, da je taka stvar v sakem izmed nas, v vseh nas je nasilje, poglej si malega otroka otroka, kako bo udarjal za vsako figo, pa čeprov ga nikoli noben ni udaril, kako bo mali otrok čisto flegma in radovedno mučil žival, če mu noben ne dopoveduje da se tega ne dela, sočutje je treba privzgojiti, ni nekaj kar nam je dano, je pa v enih malo več teh nagnjen, v drugih pa pač malo manj. tako da ja, vzgoja je kar zelo veliko, pa čeprav starši tega ne maramo slišat, se rajši naslanjamo na nevem kaj, samo da nismo krivi, če naš otrok nek čudak rata...
enkrat je po netu krožla ena zadeva, kao nek test al neki takega, sej sem že pozabla kaj točno je blo, u glavnem, tako kot sem jaz odgovorila, mi je pol vrglo ven, da tako razmišljajo največji psihopati in morilci
zdej kolk je realn ta test, nimam pojma, sam baje bi ga nej uporabljali v ameriki pri izdelovanju teh psihopatskih profilov
pa tud moj astrološki profil je...hm...rečmo zanimiv
pa nisem še nobenga ubila, pa sem u bistvu čisto nenasilna, ne prenesem nasilja v nobeni obliki, verjetno tud zato, ker je en del te teme v men, pa se tega čist zavedam in ne tlačim nikamor....v drugačnih okoliščinah pa bohvekak psihopat bi bla...plus če še karmične povezave upoštevamo....ko se enkrat s temi stvarmi bolj poglobljeno ukvarjaš, maš drugačen pogled na te zadeve
samo definitivno pa ni tko, da bi bli starši normalni, pa vzgoja normalna, otrok pa pol psiho rata. no go.