IZVIRNO SPOROČILO: Florina
Nekaj me zanima,ker so pri nas hodili neki ljudje Jehovci in pač dajo nekaj za brat ter sprašujejo,če bi stopil v njihovo vero.Ok nimam nič proti nobeni veri sama sem kristjanka ampak ne razumem kako lahko kristjan prestopi v njihovo vero,če je dal vse zakramente skozi druge vere?Kako je lahko nenadoma potem Jehovec?
Slišim pa da jih kar dosti gre v tisto vero nikoli se nisem poglabljala v to ampak ne razumem kaj potem imajo od tega?Ma nevem nekaj blefiram ampak malo sem brala en prospekt od njih kjer piše,da bomo vsi kako nejehovci šli v pogubo da bido ostali le oni pa takle.....
Sicer ne hosim niti v cerkev v tej veri poznam eno,ki pravi da so bo vpisala v Jehovsko vero ampak tudi sama ni kao verna v tej...ma nevem kaj pišem ampak zanima me malo o tem....kako postaneš Jehovec,če si kristjan?Ne morem jaz postat albanka,če sem slovenka??Ja no,če se odselim tja in dobim njihovo državljanstvo že ampak sem vseeno slovenka.
Če "postaneš" Jehovec si še naprej kristjan.......
Jehovove priče
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jehôvove priče (pogovorno tudi
Jehovci) so pripadniki
verske skupnosti, ki ima na celem svetu okoli 6,8 milijonov vernikov (podatek iz februarja 2008).
So ena od krščanskih skupnosti, ki uporabljajo
Sveto pismo zgolj z 39 knjigami
Stare zaveze (namesto 46), ker ne priznavajo
sedmih devterokanoničnih knjig. Obenem zavračajo nekaj temeljnih verskih resnic iz
nicejsko-carigrajske veroizpovedi, ki velja za temeljno vodilo velike večine
krščanskih cerkva. Jehovove priče so najbolj znani po oznanjevanju svoje vere in po revijah
Stražni stolp in
Prebudite se, ki jih zastonj delijo ljudem. Za Jehovove priče je pomembno, da njihovo verovanje temelji na
Bibliji in ne zgolj na človeških domnevah oziroma religioznih veroizpovedih. Na 39 knjig
Stare in 27 knjig
Nove zaveze gledajo kot na navdihnjene in zgodovinsko točne. To, čemur ljudje na splošno rečejo
Nova zaveza, imenujejo Krščanski grški spisi,
Staro zavezo pa Hebrejski spisi. Opirajo se na oboje, grške in hebrejske spise, ter jih jemljejo dobesedno, razen kjer se iz izrazov oziroma sobesedila jasno vidi, da so napisani v prenesenem ali simboličnem pomenu. Verujejo, da so se mnoge biblijske prerokbe že izpolnile, nekatere se izpolnjujejo sedaj, druge pa se bodo še izpolnile.