Ne razumem,kako to starši lahko otroku kupijo,sploh tiste pištole,ki jih prodajajo na štantih na morju,ko majo celo neke metke zraven.
Tule se pa čisto strinjam. Meni tudi ni to jasno. V čem je fora?
Drugače pa sem enkrat poslušala predavanje psihologinje ravno na to temo. In je rekla, da je takšno obnašanje za otroke v določeni starosti čisto normalno, da se začnejo igrat bolj nasilne igrice in da je vse to ok in v mejah normale vse dokler otrok loči kaj je igra in kaj je realnost - recimo, da se s prijatelji igra nemce in partizane, se streljajo, preganjajo, lovijo, tepejo, ampak ko pa je igre konec pa takoj ve, da je to bila samo igra in se naprej do teh istih otrok normalno, nenasilno obnaša...In ve da tega v resničnem življenju ne počnemo in da ne funkcoiniramo tako. Tukaj moramo kakšno vlogo odigrat starši, da jim pojasnimo kako in kaj, da je eno igra,, drugo pa resnično živlljenje. Problem nastane, ko starši tega ne naredijo, otrok pač sam ne ve kako in kaj. Po moje je to ista stvar kot z Barbi punčkami, vse je ok, dokler se loči resničnost in domišljija.
Kaj sem hotela rečt - vse v mejah normale. Se mi zdi da je bolj neumno takšne stvari čisto prepovedat, ker se bodo otroci slej ko prej srečali z njimi, da je boljša pot dopustit takšno igro v mejah normale v današnjih časih veliko pogovora okoli takšnih delikatnih stvari. Da se otrokom razloži....
Mi smo se tudi preganjali po gozdovih, pa imeli lesene puške, pa loke in podobno..Pa z Barbi punčkami smo se igrali pa zato nimam nekih travm, da bi šla straljat cel razred otrok oz. da moram imeti manekenske mere. Je pa res, da je danes vpliv medijev veliko večji kot je bil v naših časih, zato je pomembno te dražljaje čim bolj zmanjšat...
< Sporočilo je popravil skuštrana -- 15.5.2009 20:10:10 >