IZVIRNO SPOROČILO: benika
Mojca345, močno upam, da boš ti enkrat tađča in da bo imela s tabo ravno tak odnos kot ga imaš ti s svojo taščo. In da te bo tudi imenovala s takimi besedami kot jih uporabljaš ti. Res, privoščim ti.
Se strinjam, da je potrebno postavit neke določene meje. Da pa skočite v luft vsakič, ko otrok v roke dobi bonbon, vsakič, ko vam tašča bohnedaj pomije kak pisker ali zloži kakšno cotko, ko se ponudi, da bi otroka odpeljala na sprehod in ga pripeljala 5 čez 12 in ne ob 12ih (pa tole ne leti na avtorico posta, da ne bo pomote)...Mislim, HB da imava s taščo korekten odnos in da je na obeh straneh prisotno spoštovanje. Ker nekatere izmed vas tega izraza ne poznate in lahko vas je sram.
Predvsem pa bi se podpisala pod Tanikin post, ko je Mojci odgovorila tole-
benika, sploh ne vem kaj pišeš ! prvič sploh ne veš kaki odnos imam z svojo taščo. in nisem taka kot oseba pod nickom pika...
moj odnos z mojo taščo je zaenkrat zelo OK. ker se izogibam stvarem, za katere že vnaprej vem, da je možnost kreša. Ko pridem jo objamem, rečeva kako in to je to. Vem pa da nikoli ne bi šlo živet z njo, ker je ženska, ki hoče imeti vse pod komando in vse mora biti po njeno. jaz pa sem ista v smislu, da pač v svojem domu hočem imeti po svoje, ne pa tko kot mi bo nekdo narekoval...
v izogib vsem tem problemom za katere že vem vnaprej, da so možni, sva raje v najeti garsonjeri in imava svoj mir in se imava lepo. in to je meni najbolj pomembno od vsega. seveda bi lahko tam prišparala in bi imela posodo večkrat pomito in kosilo ob sobotah, bi mogla pa za to kaj drugega postoriti tam in seveda prenašati psihično "mučenje". mogla bi se konstantno ozirati na njih. ko bi zaprla vrata stanovanja, bi se ta seveda večkrat odpirala, ker bi gor prinesla to in prišla povedat ono in bog ve kako bi si ona zamislila mojo vlogo v njeni hiši. če se pošalim " rada seksam, jokam, se smejim v miru z mojim dragim". in vem sama, da ko otrok pride v nov dom, se vse spremeni. ker pa so novopečeni starši tako v tem noter, seveda nimajo časa opazovati kako tudi vse to vpliva na stare starše.
problem rata, ko stari starši začnejo počet kuzlarije, ki pa lahko gredo tudi v totalne ekstreme, kot smo brale tukaj na tej temi. in takim starim staršem, je potrebna resnično trda roka, ker prijazne, diplomatske - ne razumejo ( so pač preglupi ). "družine si ne izbiraš".
so pa vsekakor tudi take tašče, kot je moja mama, ki je totalno cool. ki pravi, da mlada družina mora živet na svojem in si ustvarit svoje življenje. kar se tiče denarja so pa moji že meni dali stanovanje in se tukaj konča tudi njihova "skrb" za nadaljnje življenje. in midve z mamo obe veva, da ko se vidiva na 14 dni na obisku pri njej ali pri meni, se takrat razgovoriva in si vse poveva, se imava rade. če pa bi živele skupaj ( kot sva ), pa bi si samo v zelje hodile.
pač vedno nekaj profitiraš in vedno nekaj izgubiš...vsako stvar pa moraš plačat tako ali drugače....pazit moraš samo, da ne preplačaš toliko, da si potem tako izmozgan, da ne moreš niti več uživat v tistem, za kar si se cel life boril, ker če je tako, to ni vredno. življenje je kratko. vsak si želi več kot ima. logično ! seveda pa je treba večkrat potrpet in se opomnit za kaj že živim in kaj mi je najbolj pomembno v life ?