Se opravčujem, ker tudi jaz vskakujem v temo. Lenck, pa ste z vašo babico čisto obupali, se sprijaznili s tem al kako? Ker mi imamo podoben primer in nam že živčki uhajajo z "nosilcev". Bi mi prav prišel kakšen nasvet.
Moževa babica, me kliče vsak dan in sicer začne ob osmih zjutraj in kliče tako dolgo, dokler se ne javim. Če nimam telefona s seboj ali se pač ne morem ali nočem oglasiti, me do 12 h pokliče tudi po 10x. Potem gre spat in ko se zbudi, že zvoni telefon. Popoldan tako pokliče še 3x. Moža pa tudi. Zjutraj ob pol sedmih, ko se pelje v službo, potem med službo, ko pride domov in zvečer. Skratka, ko se javim pravi, da jo skrbi, da ne more spati ker misli na nas, da bi rada slišala pravnuka. Ji ga dam in potem ga sprašuje, če je kaj jedel, pa da mu bo dala din din če pride... Mali še ne govori, le tu in tam kakšno besedo in vedno beži, ko jo sliši na telefonu. Ga moram silit, da kaj reče v telefon, drugače bo toliko časa klicarila, da ne bo kaj rekel. Pa ji rečem, da ne morem otroka prisilit (2,5 let), pa še kar vstraja. Saj razumem, sama je, dolgčas ji je in najmanj kar lahko storim zanjo je, da se ji javim in se pogovarjam z njo 10 min, oz ji dam na telefon malega, jaz pa ji reportiram kaj je jedel, kaj bo jedel, kaj kuham, če je kakal, če če če...To je najmanj, saj bi nam dala zadnje gate, če bi bilo potrebno. Jezi me to, da kadar pa smo skupaj, se pa za malega ne zanima. Sedi, pije kavo in kadi, pri tem pa je tiho tut po uro in pol. Še preden pridemo do doma, zvoni telefon. Babi. Vedno ko zvoni telefon je babi. Se nam že meša. Rešitev ni v tem, da se ne javim, ni v tem, da dam telefon po tiho...ker nastane še večja štala. Skliče vse sorodstvo, znervira vse...jaz pa imam na telefonu nešteto klicev. Pač javim naj se, a ne?