cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Jagode v nosečnosti

clock-img

16.04.2009, 20:30

clock-img

sasa84

pencil-img

120

Se strinjam z Volgo, da ni treba preveč pretiravat kaj lahko in kaj ne in paniko zganjat, je pa tudi res, da je od posameznika do posameznika odvisno kako bo njegovo telo na to reagiralo. Ene so bolj dovzetne za alergije in različne reakcije, ene pa manj oz. sploh nič.
Jagode sem jedla pred nosečnostjo in jih (ful rada) jem tudi med nosečnostjo in nisem nikoli imela nobenih reakcij.
Strupom in drugim škodljivostim v hrani se pa danes že tako težko ognemo, da je joj. Praktično v vsaki hrani so, če želimo ali ne, in jo tudi pojemo, če vemo ali ne...

clock-img

07.05.2009, 20:27

clock-img

Bojana82

pencil-img

765

Ah, jaz sem tudi dobila srbeče pike po telesu zaradi jagoduser posted image ....

clock-img

09.05.2009, 13:12

clock-img

pokica_

pencil-img

3265

Jst jih jem skoraj vsak teden eno banjico. So mi tk njami,...pa tud nobenih reakcij po njih ne čutim,...tk da, čist odvisno od posameznika očitno.

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

clock-img

09.05.2009, 14:27

clock-img

Monni

pencil-img

164

Meni jagode zelo pašejo in jih jem vsaj 5x na teden in to zmažem kar celo 500g banjico, malo po malo. Obožujem jih narezane in presipane z muslliji ter prelite z navadnim jogurtom mmmmmm. user posted image user posted image user posted image

clock-img

13.05.2009, 08:27

clock-img

zmajči25

pencil-img

517

Nisem vedla, da naj se jagod ne bi jedlo v nosečnosti, to prvič slišim. Jaz jih jem vsak dan pa nisem nič čudnega opazila. Sedaj v nosečnosti mi še bolj pašejo kot ponavadi. 

clock-img

13.05.2009, 13:02

clock-img

ThinLizzy

pencil-img

45

Med nosečnostjo sem jih jedla. Nobenih problemov. Ko sem dojila, sem se jim pa odpovedala.  

clock-img

13.05.2009, 17:47

clock-img

anci banci

pencil-img

1544

jaz jih tudi jem vsak dan in ni nič narobe..
jem jih pa iz razloga ker je to eno izmed redkih sadežev ki nima toliko sladkorja (namreč imam nosečniški diabetes)

clock-img

28.05.2009, 23:25

clock-img

rozilu

pencil-img

1321

A res - da ne vsebujejo veliko sladkorja? To je pa fino vedet, meni se naše domače zdijo takoooooo sladke user posted image

SIcer pa jih kar dosti pojem zdaj med user posted image , nisem imela še nobene reakcije, je pa res da na splošno nisem na nič alergična.

Hm, med dojenjem pa jih najbrž ne bom, ker kot pravijo: otroci do 1 leta naj jih ne bi. Se mi vseeno zdi razlika - katere stvari prehajajo preko mleka do user posted image ali preko placente do user posted image v trebuhu... Mogoče pa nimam prav user posted image

clock-img

29.05.2009, 09:28

clock-img

baby blue

pencil-img

2248

midva sva jih z mojim včeraj celo banjico pojedla user posted image pa ni nobenih posledic

clock-img

30.05.2009, 10:08

clock-img

anci banci

pencil-img

1544

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

A res - da ne vsebujejo veliko sladkorja? To je pa fino vedet, meni se naše domače zdijo takoooooo sladke user posted image

meni je tako rekla diabetologinja

clock-img

30.05.2009, 11:31

clock-img

Monni

pencil-img

164

Jaz jih tudi obožujem in jih pojem v velikih količinah in mi pri kontroli sladkorja v krvi ne pokaže nič alarmantnega. Sem pa bila prejšnji teden pri ginekologinji in mi je sestra pri pregledu vode ugotovila sladkor v urinu. Me je ginekologinja vprašala, če sem jedla večje količine sladkarij ali pa sadja, pa sem povedala, da sladkarij ne ker ne smem, da pa skoraj vsak dan jem večje količine jagod in tako je bilo tudi večer pred pregledom. Pa je rekla da je to posledica tega ( grozdni sladkor) in sem morala pred dvema dnevoma ponovno dat urin. Iz preventive sem se jagodam odpovedala za en teden in je bila voda ok.
Ni pa mi nič rekla, da jih  nebi smela jest ali da bi lahko bilo zaradi njih kaj narobe.

clock-img

05.06.2009, 08:34

clock-img

pupika

pencil-img

2132

Jaz sem jih kar dosti pojedla v nosečnosti, pa ni bilo nič narobe.

clock-img

05.06.2009, 08:35

clock-img

veronikab

pencil-img

1172

Tudi jaz sem jih jedla celo nosečnost, ker sem mela nosečniški diabetes in so pozimi bile jagode ene izmed redkih sadežov, ki sem jih lahko pojedla, da mi niso preveč dvignile sladkorja.

LP,

veronikab

clock-img

09.06.2009, 16:30

clock-img

tweety83

pencil-img

784

Jaz jih mam ful rada in vsake toliko mi zapašejo..... Pa hvalabogu zaenkrat še nisem mela nobene reakcije.

Pa dober tek....

clock-img

29.07.2021, 20:47

clock-img

Lelly28 RR

pencil-img

404

sadje in zelenjava ne moreta škodovat (če nimaš alergije ), je pa res da je boljše če so sezonske kakor kakšne iz Indije sredi januarja. Sicer pa velja rek: kar si nosečnica zaželi mora dobit user posted image user posted image

clock-img

06.08.2021, 22:23

clock-img

Tasykaa RR

pencil-img

246

Naj bi blo tak da se sadje in zelenjava jè sezonsko 🙈 čeprav kdaj kupim kaj tudi izven, res pa da bolj poredko 🙈 na srečo imam doma veliiiikkk vrt in veliko pridelamo domačega 🙏 

clock-img

07.08.2021, 10:30

clock-img

mojcy1

pencil-img

62

V nosečnosti niso problem, se jim pa je potrebno izogibati v casu dojenja, je meni rekla ginekologinja... Sama imam sicer alergijo nanje, je pa ta alergija med nosečnostjo izginila, kar je bojda zelo  pogosto... No.. Žal se potem baje vrne, ko ni vec vpliva hormonov... 

clock-img

07.08.2021, 11:45

clock-img

Tasykaa RR

pencil-img

246

Če je alergija je drugo, jaz se nisem izogibala ničemur med dojenjem 🙈 razen tisto sem izločla kar mu je povzročalo krče(to je bila koruza, in vse stročnice) vse ostalo sem jedla normalno ☺ 

clock-img

14.10.2021, 22:14

clock-img

LoniRR

pencil-img

908

Jst se nisem izogibala nicemur ne med nosecnostjo kot tudi ne med dojenjem. 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem