Tudi jaz sem rodila v PO in sicer letos maja. V PO sem šla predvsem zaradi želje po EA, pa sem na koncu zaradi prehitrega poroda ostala brez. Torej prvih 11 ur sem preživela na ginekološkem oddelku, ker mi je odtekla voda, nič pa ni kazalo, da bom rodila. Sestre so bile prijazne, hrana pa res zelo dobra. Ob 23.30 sem kar na enkrat začutila močne popadke na dve minuti, poklicala sestro, ki me pospremila do porodne sobe, babica me je pregledala in ugotovila, da sem se v 1 uri odprla iz 2 na 8 cm in da gremo rodit. Prosila sem jo še za klistir, ker bi me drugače poslali kar brez, ker se je baje tako mudilo in mi je ustregla. Okoli polnoči sem torej ležala na mizi, babica mi je razložila, da lahko takoj pokliče anesteziologa, vendar bo prepozen, ker preden vstavijo kateter in vse traja kar nekaj časa, ki ga jaz nisem imela. No, pa smo se šli naravni porod, brez maske in brez vsega - na mojo željo. Babica Sonja in še ena mlajša, sta me cel čaz držali za roko, me spodbujali in hvalili, močili čelo in se nasploh trudili, da bi mi bilo čim lažje, mož je seveda prišel tik pred koncem, že pri izstisu, ker je pridrvel iz LJ. Če ne bi onidve opravljali še njegove vloge res ne vem kako bi bilo. Presredek mi je ob zadnjem popadku prerezala, ker sem imela tudi pred tem vnetje in baje potem koža ni tako raztegljiva, pa tudi glava ni in ni hotela ven. Skratka pet minut pred 1.00 smo bili že konec. Na oddelku so bile sestre prijazne, imela sem svojo sobo s kopalnico.
Ena malda sestra pa je bila prav pasja, prav videlo se ji je, da se ji ne da delat pa sem jo pač kr ignorirala, če je kej pametovala sem rekla ja, ja se obrnila stran in kao spala.
Imam pa par pripomb: 1. nihče se ne trudi, da bi ti steklo dojenje, potem, ko sem kar eno, ki mi je kosilo prinesla napadla, da zdej mam pa dost in nej mi pokaže mi je prinesla nastavek - je pa res, da je pol šlo
2. babyhendling - položajev nošenja, podiranje kupčka SF, sem spet eno starejšo nadlegovala
3. nego dojenčka, popka, široko povijanje...so mi pokazali zadnji dan, v cca 3. minutah
Torej porod super, nega po porodu dobra, lahko bi bilo še bolje, je pa definitivno bolje kot v LJ, zato bom šla naslednjič spe t PO.