IZVIRNO SPOROČILO: gita10
**** sedaj sem šele prebrala celo tole klobaso, ker prej v službi tega nisem mogla. Ti si pravzaprav tista, ki si svojo vero zatajila šele zdaj razumem zakaj toliko zapenjaš v ta verska vprašanja zato, da sama sebi bolj verjameš da si se prav odločila. Ker v 6 letih nisem srečala muslimanke, ki bi tako goreče zagovarjala svojo vero in to da mora otrok bit vzgojen po očetu- to verjetno nobena ženska čisto ne verjame in sedaj si ti večja muslimanka kot tiste, ki so v tej veri celo življenje. Ali ne spoštuješ svojega bolj kot moževega? Oprosti za te besede samo jaz vem nekaj če človek ne spoštuje svojega ne more tujega- in tvoje je krščanstvo in ne Islam.
Gita:
1. Nisem jaz zapela, ampak mlada mamica...kateri pa samo pritrdim, saj ima popolnoma prav.
2.Da sem se prav odlocila nisem nikdar niti za sekundo podvomila...
3. Pravila kako je s tem v islamu si ne zmisljujem jaz ampak je tako zapisano...
4. V Islamu sem se nasla predno sem spoznala moza. Najprej sem prestopila v Islam sele potem sem se porocila z muslimanom...
Se pravi je moje enako kot mozevo, vsaj kar se vere tice tako da spostujeva isto. kar se tice pa narodnosti pa moji otroci tocno vedo, da so pol slovenci in govorijo tekoce slovensko...Pa tvoj pozna Bosno? Zna tudi bosansko?
Ali je tvoja narodna pripadnost vec vredna od moza??
5. Ti temu lahko reces zatajiti jaz pa temu recem da sem se nasla...
6.Hvala za tvoje mnenje.
In nazadnje sem prav vesela da sem nasla tako goreco vernico in mi bos morda ti znala razlozit tole: ( ker to me je med drugim pripeljalo do Islama )
Saj kot zavedna in tako goreca katolicanka vendar ne bos imela tezav pri razlagi :
Izpoved vere: že leta iščem nekoga, ki bi mi to malce podrobneje razložil. V mislih imam razlago, ki bi bila razumljiva vsakemu, ne pa razne filozofske razlage, ki jih verjetno še tisti, ki jih podaja ne razume.
Naj nekdo razloži katoliško izpoved vere tako da bodo 5 letni otroci znali narediti obnovo.
Zanimivo je tudi, da ko v Sloveniji povprašam po veroizpovedi mi ljudje največkrat odgovorijo, da so katoliki. Potem pa ko povprašam če razumejo izpoved vere, moram marsi kateremu od njih najprej pojasnit kaj sploh to je. In če povprašam še naprej ali razume povedano ali še bolj natančno, ali razume to v kar naj bi verjel? Je odgovor vedno: Ne.
In ta odgovor pove dovolj.
Upam, da bos ti pripravljena malce pojasniti nekatere zadeve, že v naprej hvala.
No, to izpoved vere naj bi prvi zapisal Sv. Peter in se glasi:
»Verujem v enega Boga, Očeta vsemogočnega. Stvarnika nebes in Zemlje, vseh vidnih in nevidnih stvari. In v enega gospoda Jezusa Kristusa, edinorojenega sina Božjega; ki je iz Očeta rojen pred vsemi veki in je Bog od boga, luč od luči, pravi Bog od pravega Boga; rojen, ne ustvarjen, enega bistva z Očetom, in je po njem vse ustvarjeno; ki je zaradi nas ljudi in zaradi našega zveličanja prišel iz nebes. In se je utelesil po svetem Duhu iz Marije Device in postal človek. Bil je tudi križan za nas, pod Poncijem Pilatom je trpel in bil v grob položen. In tretji dan je od mrtvih vstal, po pričevanju pisma. In je šel v nebesa, sedi na desnici Očetovi. In bo spet prišel v slavi, sodit žive in mrtve; in Njegovemu kraljestvu ne bo konca. In v svetega Duha, Gospoda, ki oživlja; ki izhaja iz Očeta in Sina; ki ga z Očetom in Sinom molimo in slavimo; ki je govoril po prerokih. In v eno, sveto, katoliško in apostolsko Cerkev. Priznavam en krst v odpuščanje grehov. In pričakujem vstajenje od mrtvih in življenje v prihodnjem veku. Amen.«
Se pravi začne se: »Verujem v enega Boga, Očeta vsemogočnega. Stvarnika nebes in Zemlje, vseh vidnih in nevidnih stvari. In v enega gospoda Jezusa Kristusa, edinorojenega sina Božjega; ki je iz Očeta rojen pred vsemi veki in je Bog od boga... « Najprej v prvem delu se trdi, da je Bog eden nakar pa v nadaljevanju sledi, da ima On sina in da je tudi on Bog, kakor njegov oče, saj je iz njega rojen??
Kaj je zdaj eden ali dva? Skratka skrajno kontradiktorno!
In še vedno sem pri besedah: »Verujem v enega Boga, Očeta vsemogočnega. Stvarnika nebes in Zemlje, vseh vidnih in nevidnih stvari.«
Kar pomeni, da priznavajo da je Bog vse ustvaril nato pa sledi:
»... in je po njem vse ustvarjeno.«
Se pravi je Jezus vse naredil in dokončal.
Torej na ta način potrjujejo, da je poleg Boga Stvarnika, še en stvarnik, kar je povsem nelogično. Kajti če je Bog Stvarnik vsega kar se vidi in česar se ne da videti bi bilo v to treba vsekakor všteti še Jezusa, saj spada v skupino tistega kar se da videti... ampak potem sledijo besede, da je Jezus stvarnik vsega in da on ni ustvarjen.
Res naj razume kdor zmore...
Kdo je potem ustvaril vse pred Jezusom , če je šele po njem vse ustvarjeno?
Kako to, da če je Bog ustvaril, vse vidno in ne vidno se pravi
vse? Kaj zdaj vse ali vse razen Jezusa? Kajti on naj ne bi bil ustvarjen?
In samo razmisli o teh besedah:
Jezus je bog, rojen in iz enega bistva z očetom... potem pa sledi, da se je spustil z neba in se je utelesil po svetem Duhu iz Marije Device in postal človek.
Se pravi ni ga poslal Bog ampak se je on sam..in pa predvsem bil je rojen se pravi telesen že v nebesih potem pa se spusti na Zemljo in se še enkrat utelesnjuje.
Res zelo zanimivo...he,he
Toda ni čudno to, da je on bistvo z očetom ali pa, da je telesen...ampak je čudno, da se je utelesilo nekaj, ki ni ne bit niti telo.. se pravi Bog sam.
Le zakaj bi Bog stvarnik in gospodar vsega sploh imela potrebo po ustvarjanju sina - človeka in ga utelešati v telo Marije?
Toda potem pa greš prebirat še Sveto pismo in glej ga zlomka tudi v Evangeliju sami sebi rušijo svojo ideologijo samo za primer:
Apd 17,24 -25
24 Bog, ki je ustvaril vesolje in vse, kar je v njem, on, ki je neba in zemlje gospodar, ne domuje v svetiščih, ki jih je zgradila človeška roka. 25 Njemu sploh ni potrebno, da bi mu stregle človeške roke, temveč sam vsem daje življenje in dihanje in vse. Upam da mi bos razlozila katolisko izpoved vere tako kot jo bos razlozila svojemu otroku. Saj jo vendar moras razumeti, ker v to verjames in temu sledis.
Hvala.
ps: sem , mal popravila, da je bolj razvidno.