IZVIRNO SPOROČILO: ena pač
Vprašanje za tiste, ki trdite da se prevara zgodi,ko doma ni vse ok...kaj pa sploh rešiš s prevaro? A ni bolš končat, če tak vidiš, da doma ne štima.
Ne, to ni izgovor za tiste, ki krivdo delijo. Če en skače čez plot, nekaj ni ok, pa karkoli že - četudi "predobra" ženska, ki od deca ne zahteva odgovornosti in to neodgovornost prenaša.
Varat je res brez veze. Ampak deci to, vsaj nekateri rešujejo na kratek rok. Tisti hip se ne počutijo ok zaraid vse sorte reči, ali pa jim je samo dolgčas, pa zbežijo v nestvarni svet lepega življenja brez dolžnosti - k ljubici. Malo odklopijo nekateri. In ne, nimajo tolk jajc, da bi šli proč, saj v tem je problem. Imeli bi familijo, ap se hkrati imeli fajn. Saj jim ni toliko do ljubice v resnici najbrž. Oni se globoko v sebi zavedajo, da ne bodo nič rešili, če gredo proč. Nekateri razmišljajo še o tem, koliko so "vlagali" v odnos (z ženo) in vse skupaj... pa skoraj gotovo imajo ženo v bistvu na nek način še radi (saj od nje še vedno dobivajo reči, ki jim kljub vsemu veliko pomenijo), če ne bi tako čutili, ji povedali za prevaro in odšli proč. Vendar je vprašanje, ali čutijo do žene dovolj?
Drugo vprašanje je, ali njune vrednote res lahko postanejo toliko podobne, da bosta lahko še naprej skupaj živela?Npr.: Ali lahko jaz živim mirno, ob dejstvu, da on hoče denar zase, mi pa kot familija komaj preživimo, ker si on kupuje igračke zase? Ali lahko živim brez crkljanja, če njemu to nič ne pomeni, meni pa ogromno? In obratno, ali on lahko sploh denar deli, če bo umrl samo ob misli na to, ker mu igračke tako veliko pomenijo, več kot obleke, hrana za otroke? Ali se bo lahko crkljal, če mu je to bedno se kar naprej crkljat? To sta samo dva čist brezvezna primera, ampak v odnosu gre vedno za mnooooožico takih malih reči, ki ti vsak dan sproti uničujejo življenje, če ti je res veliko do njih. In če eden ugotovi (še najboljše oba), da njemu ni težko nekaj spremenit, da mu tisto ne pomeni veliko, potem je problem lahko rešljiv, če pa partnerju dolgoročno ne moreš zadovoljiti njegovih največjih potreb, potem je pa brez veze skup ostat, ker boš ves čas nesrečen.
Varanje samo pa ne reši ničesar, razen da da človeku hiter odklop od stvarnega sveta in njegovih obremenitev.