cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: osebni jedilnik

clock-img

20.02.2009, 08:38

clock-img

Poka

pencil-img

1696

Ja, koruza ima npr. visok glikemični indeks in bi se je naj izogibali. Pa npr. banane, korenček, kar velik vrst sadja, sadje je sploh potrebno omejit pri hujšanju...

Ampak to je, kot sem že rekla, jedilnik za nekoga, ki še nikoli ni zdravo jedel. Predstavljaj si, da nekdo, ki mora shujšat - in to je dolgotrajen proces (20 kg bi naj trajalo nekje 10 mesecev), da 10 meseev ne dobi vitaminov iz sadja...

No, tale recept za solato je, se mi zdi, celo prepisan iz mojtrener.com, verjetno poznaš stran. Nekoliko je prirejen, glede količin, ker kot sem že rekla, jedilnik je pisan za potrebe točno določene osebe. Ampak koruzo pa tudi tam vsebuje.

Ti bom pa povedala nekaj - sama sem namreč pri prehrani ful pretiravala... In sem izločila čist vse, kar naj nebi bilo primerno za hujšanje. In to za več mesecev. Npr. sadja sploh nisem jedla, jedla sem samo določeno zelenjavo, meso sem jedla samo tuno iz konzerve, belo piščančje, nisem pa jedla npr. govedine, svinjskega, rib bolj malo... Govedine nisem jedla zato, ker ob toliko hrane, ki si jo moraš pripravit, je bilo to preveč kuhanja zame user posted image Na svinjsko sem itak alergična, pa to je še najmanj škode, rib sem pa jedla malo, ker so drage... No in pol mi ni kaj preveč velik ostalo... In kaj se je zgodilo? Moja krvna slika se je ful pokvarila, tako da še zdaj  vsakič na pregledu dobim obvestilo od zdravnika domov... In ti povem, da ko se ti to zgodi, si pa v **** ker kri popravit brez hude discipline pri prehrani je pa hudič... Npr. da obnoviš zaloge železa v telesu, traja najmanj pol leta, sam pazi - vsak dan ješ pripravke z železom, pol leta, ali pa pol leta vsak dan paziš, da je v hrani zadost železa, toliko kot ga potrebuješ. A si lahko predstavljaš vsak dan jetrce jest? user posted image

Zato čist vseh nasvetov, ki ti jih dajo trenerji ne poslušat. Forume je pa treba kritično brat - namreč, gor devajo nasvete taki, ki nimajo pojma, oni, ki ga pa imajo, pa jih velikokrat šparajo zase - zato, da kaj zaslužijo (v tem jih sicer čist razumem).

Npr. dober portal zame je mojtrener.com. Tam je veliko dobrih nasvetov. Maxximum forum je pa tako tako - bolj za bodybuilderje, je dober portal sicer, ampak moraš vedet kaj je OK in kaj ne. Meni npr koristi, ker vem  o tem res veliko - zdaj, prej sem si pa samo škodo naredila.

To, da izločiš vso hrano, i ima visok GI, s tem se lahko špilaš maksimalno en mesec. To je v zadnji fazi hujšanja. Če si bolj suha, pa je tvoj način prehrane že zdaj OK, pa da rabiš shujšat samo še 2 kg, pol je OK. Če pa misliš, da boš potrebovala polleta do cilja, pol pa ne. Sam se mi zdi, da imaš OK dieto, ker si omenila sojine izdelke - namreč, eni, ki nimajo pojma, imajo nekaj proti - glede hormonov, ki jih soja povzroči, da se izločajo v telesu. Soja je ful OK. Tudi jaz jo vključujem vedno več v jedilnik - ker lajša PMS, ima antioksidativne učinke, manj raka torej... Sam v zadnji fazi pa spet ni za pretiravat. Aja, a si vegetarijanka drugače?

Pa še recept za njoke:
Dam pol kg skute z najmanj m.m. potem pa k temu mešam sojino in polnozrnato moko. Pa nič druga. No ja, sol. Pol to kuhaš v slani vreli vodi, dokler ne pripavajo. Sam moraš pazit, da se ne razkuha... ker pol maš njokovo juho...

Za količine si moram pa spet preračunat... Imam v tabeli zapisane že kr pripravljene, pa zdaj ne vem, kam sem dala recept... Sem ga pa našla na kulinarična slovenija.com, s tem da sem ga priredil, s sojino moko...

Obljubim, da bom dala točne količine gor, sam moram najt...


clock-img

20.02.2009, 09:22

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

zanimivo, na sojino moko sploh nisem pomislila..namesto polnozrnate bi verjetno šla tudi pirina?

vegetarjanka pa nisem, res pa je da nisem velik mesni navdušenec..edino kakšni biftki in karpači so mi všeč user posted image  ampak tega zdaj bolj malo jem, le včasih po treningu. drugače pa belo meso (puran, piščanec), ribe, škampe in ostale morske sadeže.
pa seveda včasih zjutraj tudi kaj sadja, limono pa itak čez cel dan..pa tudi C-vitamin tablete naj bi jedla, pa jih pogosto pozabim user posted image  aja, pa spirulinco navsezgodaj zjutraj user posted image

clock-img

20.02.2009, 13:42

clock-img

Poka

pencil-img

1696

Ja mok je ful velik, ki jih lahko uporabiš. Jaz sem našla sezamovo, ampak se je pri nas nikjer ne dobi... Ima pa ful fajn razmerje med OH, B in M.

Jaz tudi pirino, npr. sploh za kruh, ki ga sicer ful malo pojem, raje ne, ker tu pa res, če hujšaš, je lahko takoj preveč... Ampak kupujem v enem mlinu, kjer je res polnozrnata pirina.

Maš pa ful na izbiro, še čičerikina, sojina, cel kup mok v glavnem. Edino na okus se je treba navadit. Ker je pa ful razlika z belo, vem da eni se nikakor ne morejo - ampak glede na to, da je res uporabiš tu in tam žličko... Če bi hotu npr. jest palačinke, je že hitro preveč OH... Hecn, ampak ko začneš gledat, kaj vse jemo, ugotoviš, da ni čudn, da se kje preveč nabere

C vitamin - najbolje ti je kupit v lekarni vitamin C pulver, v prahu, bodo vedeli... To je namreč najcenej varianta, jaz ga imam za ful dolgo. Ena noževa konjica zjutraj v čaj, pa je. Ni se ti treba bat, da ga zaužiješ preveč, ker je topen v vodi in se višek izloči.

Drugač pa meni tudi meso ne diši preveč... Malo, sam mi pa tud soja ni ne vem kaj - se prisilim... Ribe so mi super, sam drage za npr. vsak dan... Losos je super - veliko omega 3.  Na žalost pa ne jem morskih sadežev in ga ni, da me prepriča user posted image Sem pa zasledila, da niso tako zdravi, kot pravijo, kar sicer ne vem, če drži, ampak zarad mene kr nej bo res.

clock-img

20.02.2009, 21:38

clock-img

Marsy

pencil-img

335

Ojla!
Zadnje čase na forumu velik debatiramo o hujšanju. Jaz se precej ukvarjam z izobraževanjem glede zdravega načina življenja in so me punce zasule z vprašanji. Ker nimam časa vsaki posebej odgovarjat na zelo podobna vprašanja, sem napisala nekaj koristnih informacij in dejstev o prehrani v dveh 'člankih'. Punce so večinoma navdušene nad nasveti in so mi povedale, da na RR obstaja tudi tema hujšanje, naj se še tukaj oglasim.

Torej, če bi katera resnično rada storila nekaj dobrega zase in ji mogoče manjka čtiva, se mi oglasite na mail; marsy@volja.net



_____________________________

Zajemite zdravje z veliko žlico!
www.zdravje-zabava.com

clock-img

21.02.2009, 18:33

clock-img

sesil

pencil-img

3017

Marsy, a si reklamo delaš?

clock-img

21.02.2009, 21:57

clock-img

Marsy

pencil-img

335

Ma veš kako, po eni strani bi lahko tud tko rekla. user posted image
Res sem se ful potrudila, sem po knjižnici brskala za knjigami, ki sem jih ne vem kdaj že brala, pa povzemala po njih, pa stare zapiske iskala in jih pregledovala... Pa ob 4-mesečni hčerkici ni to tko easy.

Samo zase se ne bi tko potrudla, tako da so mi pol punce dale idejo, da naj še mal drugim ponudim. Sej sploh nisem vedla, da so tud teme o hujšanju. Upam pa, da nisem preveč nadležna. Sej zdej sem se oglasila in se ne bom več, ker res nisem tak tip človeka, da bi zamorila in pametovala.

_____________________________

Zajemite zdravje z veliko žlico!
www.zdravje-zabava.com

clock-img

21.02.2009, 22:29

clock-img

sesil

pencil-img

3017

Marsy, pol pa napiši kakšen princip imaš, tako kot Poka, ki se je potrudila...pol se ti bo mogoče katera javla. drugače je to slaba reklamauser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem