Draga Dreamhorse, preberi si "na dve črtici pričakujemo oktobra", kaj sem danes napisala v zvezi s tem "možgani na off". Problem, ki ga bolj kot zunanji opazovalec, ker si pač ne dopustim, da bi se preveč čustveno vpletla v vse skupaj, opazim, je, da se na vsaki temi na tem forumu najmanj trikrat na dan pojavi ta nasvet in zgodba o uspehu, ko je nekdo pozabil na vse skupaj, se sprostil, ni štel dnevov, in da je šele takrat uspelo. Te zgodbe se berejo in interpretirajo tako, kot da brez sprostitve in pozabe na to, da se dela dojenčka, dojenček sploh ne bo prišel. Kar seveda ni res, ker je prav toliko zogdb tudi o uspehu hodo načrtovanih dojenčkov, pa vendar nas vznemirjajo ravno te zgodbe, ki zahtevajo sprostitev. Zakaj? Ker le tega pogoja ne znamo izpolniti in ker se le tega ne da kupiti v nobeni trgovini, kjer lahko kupimo vse ostalo, ki kakorkoli podpre našo plodnost (E vitamin, matični mleček...). Pač človeški um pa je ena taka stvor, ki ga je izredno težko sprogramirati tako, kot mi hočemo.... No, o tem in še več sem pa na zgoraj omenjeni temi na dolgo in široko razglabljala, da se tukaj ne ponavljam. Pa želim ti, da bo nosečnost, dreamhorse, čim bolj zdrava, brez skrbi in srečna. Pa veliko sreče seveda tudi po tem
Skratka, razumem pupe, ki jim grejo zgodbice o delanju otrok na dopustu totalno na živce, ampak samo zato, ker to slišijo, preberejo najmanj petdesetkrat na dan, in ker pač ne vidijo možnosti, kako bi same lahko na tak način odmislile. Žal se ljudje vedno primerjamo z drugimi, ker nam le to daje občutek varnosti in sigurnosti, da delamo nekaj v redu. Čim delamo drugače od drugih, nam to vzame sigurnost vase in vlije dvom, ali delam pravilno. In če večina pravi, da dojenček nastane šele, ko pozabimo na dojenčka, me pa tega ne znamo, potem seveda je to zelo hudo slišati. Podobno na primer se meni dogaja, ko pišejo, da naj se nič ne ukvarjamo z ovulacijo in pač seksamo na dva dni. Zame je to pač impossible (seksat na dva dni), zato ko zmedena kura potem iščem vse možne teme, kjer pa piše, da pa se dojenčka lahko dobi tudi, ko se lepo načrtuje pravi dan in na tisti dan seksa.
Tihoupanje, moje misli si povedala na glas , samo da se jaz trudim, da sem malo bolj, kako bi rekla, diplomatska. Ampak deep inside, we are on the same road .
No, pa da se vrnem k temi, kot si že sama predlagala, ...
torej, tudi jaz imam ta mesec nek notranji občutek, da mogoče pa celo sem nosečka, vendar pa je ta mesec prvič v vseh teh mesecih, da nimam absolutno nobenega znaka (špikanje, boleči joški, rahla slabost, apetit, niente). Kaj misliš, da tudi, če ni znakov, da je to lahko znak
Evo, tole pa samo zate in tvojo pikico, ki verjamem, da se počasi razvija v tvojem teleščku Kdaj boš delala test?