IZVIRNO SPOROČILO: Taula
Sram vas je lahko da ste take
Kakšne? Gluhe, neumne, neizobražene, brez kulture, .... ??
Ahhh... mene bi bilo na vašem mestu sram.. Ker otroka ne sprejmete takšnega, kot je... drugo je, če se rodi invalid, slep, ... Izguba sluha pa sploh ni nevem kaj strašna zadeva, le malo težje prideš skozi, ko npr. naročaš v gostilni pijačo, ko greš na občino. Ampak so tolmači za to. Otroku, ki je gluh ne manjka popolnoma nič. Pa ne verjamem, da če bi vaš otrok živel recimo 10 let v popolni tišini, da bi hotel sploh na operacijo, da bi slišal. Ker bi se navadil na svoj način življenja. Tako kot jaz. Moja sestra, in marsikdo. In če želimo pomagati, nas mora biti sram zaradi tega? Ne veš, dokler nisi na tem. To je to. Dokler ne veš, ne obsojaj!
Moj namen ni bil užaliti kakšno mamico, ali karkoli. Če sem koga prizadela s kakšno izjavo, se iskreno opravičujem. Želim le, da me razumete, da je zelo drugače, če otrok dobi PV pri enem letu ali pri 15. ampak jaz sem vam le napisala, kaj mislim jaz o tem, od vas pa je odvisno kako se boste odločili. In ne napadam vas, zaradi odločitve za PV, ampak zato, ker hočete otrokom to dati že pri enem letu. Veste, kaj pri enem letu vse doživiš? Otroci padejo s kavča, otroci se udarijo v omaro, .... in bog ne daj, da se udari v tisti predel, kjer je nevarno.
No, kakorkoli, vso srečo.