IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
zal mi je za vas, da ste izkusile slabo stran SLO porodnisnic - ampak res ni povsod tako!
metulj, tole pa moram res nujno komentirat. Ja, ti si imela dobro izkušnjo, in vesela sem zate. Poleg tebe ima tako izkušnjo tudi še prenekatera druga porodnica. Jaz in poleg mene še prenekatera druga porodnica pa imamo slabe (in morda nekaj dobrih trenutkov ter osebja vmes tudi).
Točno to pa je tisto, kar je NAROBE: ker je to, ali bo porodnica v Sloveniji doživela dobro ali slabo porodno izkušnjo (z izkušnjo ne mislim ne na bolečino ne na potek poroda, ki se lahko izide tudi s smrtjo novorojenčka, mislim pa na DOBER ALI SLAB ODNOS OSEBJA do porodnice ter na njihovo SEZNANJENOST S FIZIOLOGIJO PORODA in podpiranje, ne rušenje slednje), čista
LOTERIJA! To pa je zame in še za marsikatero žensko NESPREJEMLJIVO. Vložek na navadni loteriji je cirka par evrov, tule gre pa za zadeve, ki te spremljajo do konca tvojega življenja.
In ena velika žalost je, če so tako pomembne zadeve odvisne samo od sreče, na koga naletiš. Feldbaško porodnišnico ženske hvalijo prav zato, ker je pri njih korekten, prijazen odnos (če pustimo ob strani dejstvo, da je strokovnost glede medicinskih posegov na povsem enaki ravni, kot pri nas, glede drugačnih pogledov na fiziologijo poroda pa so precej pred nami) DEL SISTEMA, oziroma je v sam sistem vgrajen. Zato se take zgodbe, kot je moja, ne morejo dogajati. Lahko se seveda zgodi tragičen izid, lahko se zgodi prav enak potek poroda, kot pri meni, pa vseeno bo občutek za porodnico povsem drugačen, če bo vedela, da ima v vsakem trenutku 100% podporo, ne pa, kot pri nas, kjer podpora ni nekaj samoumevnega, kjer moraš zanjo moledovati, jo pogosto ne dobiš, predvsem pa je odvisna od sreče.
< Sporočilo je popravil pomladno_dete -- 17.10.2008 5:56:18 >