IZVIRNO SPOROČILO: Katey
Tako na splošno kot si ti tole napisla (VW, Audi, BMW, ..) najbrž res ne moreš primerjati.
Po posameznih razredih pa mislim, da je kar veliko za primerjati, na splošno pa se mi zdi da v rang Audi (A8), BMW (serija7), Mercedes (SL), nekako ne paše niti VW, kljub Phateon-u, Alfa pa še manj.
Ker pa je bila v tem primeru debata o srednejm nižjem razredu in o samem srednjem razredu, lahko v ta rang zapade prav vsak avto. Dabata pa je bila ali VW Golf ali Audi A3 Spotrback.
Pa še to, tisti ki si bo želel BMW bo kupil BMW in ne Alfe pa čeprav ponuja bistveno več.Stvar okusa in v veliko primerih prestiža.
Pa tako na splošno kot si ti napisla o vseh zgoraj navedenih avtih, bi pred Alfo kupila vse te zgoraj naštete, ker je Alfa meni v veliko primerih dokazala da je Alfa kljub vsej svoji na videz všečni zunanjosti na žalost še vedno delo italijanov .
Alfa je imela v preteklosti krizo in so delali avte, ki so se kvarli, zato je dobila slab sloves. Zdaj Alfa izdeluje tudi že prestižne avte, v rangu, ki ga kak VW ali Audi nikoli ne bo dosegel. Je v rangu najprestižnejših, mašino ma pa od Ferrarija. Sicer pa Ferrari je itak Italjanski, itak je to najboljši avto vseh časov, zato ne vem, kaj imate toliko proti Italjanom.
http://www.alfaromeo.com/cgi-bin/pbrand.dll/NEWALFA_COM/controller/home.aspx?language=1 Danes so Alfe kar se tiče kvalitete zelo napredovale. Pri nas imamo Alfe jaz in moj vsak svojo, sestrična ima že drugo, sorodnik, ki je Italijan po rodu ima pa vedno nov model Alfe in se še nobena ni kvarila. Tud one prej ne, ki so dobile vzdevek šnops kuhne.
Kar se tiče Audijev in VW, men so ti Nemci čist brez okusa. BTW sem delala v podjetju, ki je izdelovalo rezervne dele za te avte in od njihovih inženirjev, med njimi so bili tud Nemci, nihče nebi nikoli osebno kupil tega avta, razen za reklamo seveda... Bili so problemi...
BMW je še kar v redu avto, mogoče je še vedno mal grd, kar se tiče notranjosti sploh, no recimo kaka trojka je še v redu. Z Mercedezem, ki je edini od Nemcev, ki mu lahko rečeš avto, se pa itak noben izmed njih ne more primerjat.
Smo pa to Slovenci, ki pač mislimo, da je dober avto tisti, ki ga fejst plačaš, in da nujno mora bit Audi ali VW - ful kmečko... Kao se gremo nek prestiž, ki to sploh ni. V Monaku npr. vidiš samo Ferrarije, Bentleye, Maseratije, od slabših pa samo še Mercedez in seveda - Alfo. In tam so res ljudje, ki se v bistvu lahko "preseravajo", kaj bomo mi eni bogi slovenčki z avtom na lizing...