cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: IUI

clock-img

12.12.2013, 17:17

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

ojla *viva*

Če bodo meni speljali postopek, bom prosila za podporo. Če je ne bom dobila bom šla po utrogestan (imam še bel recept od reša)...
Ker dabrostona nimam pa bi ga rada ker sovražim utrogestan in imam vsakič neka vnetja ko si moram vstavljat tisto notri...sovražim ga. Sem že mislila da bi ga poskusila kar oralno uživati.A ga je že katera?KEr v navodilih piše da se ga oralno uživa...

Sicer si ne upam kaj veliko pričakovat, ampak tona sluzi in špikanje po jajčnikih je najbrž dober znak. Upam na najboljše. Sporočim jutri popoldne, ko se vrnem domov.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

clock-img

12.12.2013, 19:45

clock-img

*viva*

pencil-img

366

ja, jaz sem pred ss dobila dabroston in sem ga oralno uživala. Nič posebnega, čeprav baje ne učinkuje enako kot če ga vaginalno vstavljaš. tako so mi vsaj v bolnici povedali...

mooočno stiskam pesti. Ti pa javi, da ne bom cela v krčihuser posted image user posted image

clock-img

12.12.2013, 20:23

clock-img

Anonimen

Radenska jaz tudi držim pesti za jutri (si popila kakšno pivo)user posted image
*viva* miska** kako sta?

v IVF postopkih dajejo estimo za podporo,to pa zato,ker ti zpunktirajo tudi rumeno telesce ven.... (če sem prav razumela),ker jaz sem tudi imela SS pa mi sedaj niso nič dali. Baje pa dabroston debeli sluznico. Pomojem ga lahko dobiš na recept (vsaj jaz sem ga dobila)

No jaz hb imam veliko dela v službi in nimam časa mislit na to kar je bilo,oz se kar večkrat spozabim user posted image potem ko naredim kakšno naumnost se pa spomnim ups malo pa treba mirkat user posted image sem pa kot balon komaj skrivam to napihjenost v službi,da si nebi kdo narobe razlagal (no za enkrat) user posted image

clock-img

12.12.2013, 20:53

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Popila sem dve pivi od torka in pojedla 4 jajca :P
Še vedno se nalivam s krvomočnico :)

Držim pestke zate anonimna.
Jao, komaj čakam da izvem pri čem sem, res.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

clock-img

12.12.2013, 21:12

clock-img

Arual

pencil-img

615

Hey.
Koliko pa so vaša jajčeca velika ko imate inseminacijo? Pri meni je bil komaj 15 mm in pa sluznica 6mm!!

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

clock-img

13.12.2013, 07:46

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Arual, jaz sem imela en folikel v torek 15, pa je rekel da je premali, pa sluznico 6,5 mm.
Bomo videli danes.

clock-img

13.12.2013, 09:08

clock-img

witch

pencil-img

3540

IZVIRNO SPOROČILO: Arual

Hey.
Koliko pa so vaša jajčeca velika ko imate inseminacijo? Pri meni je bil komaj 15 mm in pa sluznica 6mm!!

Pri meni je bilo jajčece veliko 20 mm, sluznica pa 10 mm. Čez 2 dni potem sem imela inseminacijo.

Držim pesti za vse, naj bo čim več pluskov user posted image user posted image user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

clock-img

13.12.2013, 11:26

clock-img

miska**

pencil-img

109

Anonimna jaz sem vredu, nič posebnega ne digaja. Tu pa ta me malo vscipneuser posted image . Pa ti kak si, Kaj tu ješ folno kislino?

Ja sem vedno mela različno. Folukli od 18 do 21, sluznica 6mm. Zdaj nazadnje pa sem imela enega 18, drugega 17 in sta baje oba uporabna, sluznico pa sem imela 8.Krvomocnica debeli sluznico hkrati pa upočasni rast jajcnikov.

Radenka držim pasti, da so zrasli kaj!

Witch kak si pa ti? Kak se počutiš? Ti si ena izmed srecnic kateri je uspelo v prvo.

clock-img

13.12.2013, 16:01

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Ojla babe :)
No začuda prinašam dobre novice. Počli so mi vsi folikli razen enega, ki je bil anes velik okrog 17 mm.Sluznica 8,5 mm in lepa po strukturi.
Sicer ne vem če je folikle dovolj zrel...Rekli niso nič....V ponedeljek imam IUI ob 11h, jutri ob polnoči stopka.
Vesela sem ful, vsaj enkrat bom dala ta IUI čez.

< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 13.12.2013 16:02:13 >

clock-img

13.12.2013, 18:36

clock-img

Anonimen

Radenska_user posted image user posted image

jaz sem imela 16 plus dva manjša in sluznica 8,čez dva dni stop,čez dva dni IUI..tko da ne vem koliko je zrastel.
miska** no jaz sem vredu (malo me krči sm pa ke) drugo vse ok no ja STRAH user posted image folno pa ne jem,jaz pojem toliko sadja in zelenjave na dan,da mi že čez oči gleda vse user posted image ti ješ?
ko bi lahko zaspala za 14 dni user posted image

clock-img

13.12.2013, 19:52

clock-img

witch

pencil-img

3540

IZVIRNO SPOROČILO: miska**

Witch kak si pa ti? Kak se počutiš? Ti si ena izmed srecnic kateri je uspelo v prvo.

Jaz sem super. Tako nosečnost kot jo imam sama jo privoščim čisto vsaki. Brez slabosti, brez ekstra slabega počutja, nobenih znakov (razen velike trebuščka), do 35. tedna imam 2 kilograma plusa, skratka super je. Po eni strani že komaj čakam da rodim in polubčkam ta mali čudež, po drugi strani pa bi kar ostala noseča.

miska držim pesti, da vama bo čim prej uspelo.

radenska mere so že lepe user posted image Jaz pa bom v ponedeljek vso pozitivno energijo poslala do tebe. Držim pesti, da bo ta IUI uspešen user posted image user posted image

anonimna sprosti se, uživaj teh 14 dni, speci eni tono peciva za praznike, in bo mimo en dva tri. Takrat pa držim pesti, da se ti na testu pokaže velik plusek user posted image user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

clock-img

13.12.2013, 20:34

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

ooo witch hvala :)
Vsi tako navijajo zame, tudi doma, upa mda bo kaj kruha iz te moke user posted image
Jaz tudi navijam za vse, zate pa da bo super fajni tudi porod :) KDaj imaš rok točno, enrkat januarja ane?
Še zdaj se spomnim kkao si kar odlašala s tistim testom, vse smo vedele da si noseča... hehehe :)
Ej asi ti jemala kaj za podporo? Nič?
Ma jaz pomojem tudi ne bom, sem se pa odločial da vkolikor ne uspe, bom vmes med čakanjem na postopek še poskušla s femaro in O testi doma :) Si povečala dozo na 2 tableti na dan. Škodit ne more.

clock-img

14.12.2013, 09:44

clock-img

aspera

pencil-img

962

Radenska, jaz se sama s Femaro, brez UZ nadzora, ne bi igrala. Sploh pa, da bi si še dozo povečevala. Kakor že veš, ti IUI prekinejo, če imaš preveč foliklov, zaradi možosti večplodne nosečnosti. Tega pa ti ne bi mogla vedet, če bi samo jemala teblete in ne bi hodila na UZ-je.
Drugače pa navijam zate, da bo IUI uspešen user posted image user posted image user posted image .

clock-img

16.12.2013, 10:44

clock-img

witch

pencil-img

3540

radenska user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.12.2013, 14:54

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Ooooo hvala :)
No šlo je bp, jaz nisem nič čutila.
Delal mi je en mlad črnolas z očali, ki ga večkrat vidim tudi spodaj ko pride v ambulanto za neplodnost.
sem pa imela v operacijski, ker je bila una ambulanta zasedena....tko da zakon, še radio mi je sestra vklopila :)

Drugače pa nič, zdaj me jajčnik boli ko sv*** že eni dve uri, tko da sklepam da ovuliram.
Sem vprašala kakšen je bil partnerjev vzorec..."manj primeren/srednje primeren", kar pomeni med 1 milion in 6 miljonov spermijev.
Jaz si res nič ne obetam, razveselilo me je da iamva vso dokumentacijo in da je sestra rekla da bova najbrž še med rpazniki dobila obvestilo da sva vpisana na čakalno, in da lahko pričakujem vključitev v postopek marca ali najkasneje aprila.

Ne upam preveč upat, da ne bi bla razočarana heh :) Sploh ker je bil vzorec bolj slab (pa to smo vedli da bo...) Če me ne preseneti prej M (običajno pride 11 ali 12 dan) bom 14 dan delala test.
Po pošti dobim Dabroston od ene punce, tko da ga bom kr jemala. Škodit ne more. Tule pa podpore ne predpisujejo, pa niti niso razložili zakaj.

Kako se pa ostale kaj počutite?

clock-img

16.12.2013, 15:35

clock-img

aspera

pencil-img

962

Radenska, mene je potem doma po IUI ful zvijalo, sem ovulirala na polno.

Držim pesti zate, mogoče pa vseeno rata user posted image . Če slučajno ne, imaš pa že vsaj vse papirje za naprej, kjer imaš potem veliko boljše šanse.
Midva sva imela zaradi slabega spermiograma (nekje okrog 2 mio normalnih semenčic) na IUI zelo slabe možnosti, z ICSI-jem nama je pa takoj v prvo uspelo.

clock-img

16.12.2013, 15:46

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Ojla aspera!

Ja sam pomojem ima moj isto.
Ma jaz sem ful pomirjena res, nič ne bom razočarana če ne bo uspelo, res. Nekako sem z glavo že pri IVF/ICSI in letu 2014, ker vem da bo moje leto. Pa pač nekako sem si v glvi poštimala da itak ne morem nič izsilit, da bo ko je namenjeno, potem pa danes ali pa čez pet let, tako da kakšno živciranje nič ne pripomore :)

Aspera a si ti tud v MB? :) Spremljam temo IVf a mi je ušlo iz glave, so ti vstavili dva?

clock-img

16.12.2013, 16:08

clock-img

aspera

pencil-img

962

Tudi jaz sem šla takrat na IUI čisto neobremenjena, bolj sem verjela v to, da ne bo, kot da bo, tako da nisem bila razočarana, ko je prišla user posted image . Pa tudi nama so rekli, da bova dala samo en IUI čez, potem pa kar ICSI in v to sem imela več upanja.
Ampak lej, še vseeno pa potrebuješ samo eno semenčico in mogoče ti pa uspe že na IUI, nikoli ne veš user posted image .

Midva hodiva v LJ. Dali so mi zelo blago stimulacijo, tako da sem pridelala samo 3 folikle, ven smo dobili samo 2 celici, obe sta se lepo oplodili in razvijali in obe so mi vstavili user posted image . V petek imam prvi UZ, da vidimo stanje. user posted image ali user posted image user posted image , hehe.

clock-img

16.12.2013, 17:48

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

ooo :)
Glej da javiš, navijam za 2 :)

clock-img

16.12.2013, 19:00

clock-img

aspera

pencil-img

962

Bom javila user posted image .

clock-img

16.12.2013, 20:05

clock-img

Anonimen

Bravo Radenska user posted image user posted image navijam za plusek. Vem kateri je delal IUI se ga spomnim iz UZ-jev (upajmo,da imam srečno roko) user posted image
miska** kje si kako si? še malo malo malo...
Kdaj po stopki pokaže realno? jaz sem mislila čez viken malo .... če prej ne pride user posted image ker me šraufa že od prvega dne user posted image user posted image

clock-img

16.12.2013, 23:00

clock-img

miska**

pencil-img

109

Radenska_ jaz fejs držim pesti da udpe ta postopek.user posted image

Anomimna jaz sem vred, edino jajcniki me bolijo ko se pretegnem. Ampak to je vsak postopek isto. Kak pa si ti? To je že vredu da te šraufs. Stopka je nekje 10 dni prisotna v telesu. Tak da če boš 12 dan delala test bo ziher, fa nebo več prisotna. Jaz testa ne bom belal dokler nebo zamujala oz če je 14 dan ne bo je veliko upanje, ker ko sem v pistopkih je vedno točna kot ura.
Držim pesti, da bo pozirivnouser posted image

Meni pa full prehito čas beži. Je en teden mimo kot da rečeš keks.

clock-img

17.12.2013, 20:03

clock-img

Anonimen

Hej,
bolijo te jajčniki,me ne nič. Raznen šraufanje kot da se bo ulilo,kar pomoje se bo vsaki čas user posted image jaz imam cikle od 23-38 dni tko da newem,če se upam delat test user posted image itak nimam kaj spremenit kar bo bo.. hehehhe jooooj hvala bogu da imamo ogromno dela,ker če ne bi se mi sfuzlal user posted image

clock-img

18.12.2013, 06:58

clock-img

Anonimen

Upsssss cikle imam od 23-28 dni

clock-img

18.12.2013, 08:06

clock-img

witch

pencil-img

3540

anonimna mene jajčniki niso boleli čisto nič. Ne pred postopkom, ne po postopku. Edino kaj je bilo, sem se po stopki počutila zelo slabo. To pa je vse. Pa še po postopku se kar fajn krvavela, ker sem imela na eni strani zavito maternico in mi jo je nekaj popravljala.
Ko je minilo 14 dni pa me je začelo zvijati kot pred m. Se spomnim tam nekje 18 dan sem celo z vložkom po svetu hodila, kar je zvijanje bilo vsak dan močnejše. In sem bila nesproščena ker nisem vedela kdaj bo pritekla. 22 dan po postopku sem naredila test. Takrat sem se pa že mičken slabše počutila. Nekaj je bilo drugače. Čeprav enih hudih znakov, slabosti in podobnega nikoli ni bilo.
Pri vsaki je drugače. Kot ima vsaka drugačen pms, je tudi tukaj drugače.

Držim pesti za vse vas. Da bodo prazniki za vas nepozabni user posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem