cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: IUI

clock-img

05.12.2013, 12:22

clock-img

Anonimen

Sem že iz UZ no še vedno imamo tri folikle največji je 16, endometrji 8,tko da še dvakrat špiknit,potem v soboto stop inekcija in v ponedeljek IUI.
Upajmo da nam božiček prinese magični plusek user posted image
srečno vsem user posted image
Radenska
javi v soboto.user posted image
witch hvala

clock-img

05.12.2013, 13:01

clock-img

Arual

pencil-img

615

Hey. Tako kot sem napovedovala prihod rdečke, je danes prišla v svoji veličini.
Ta mesec počakamo, potem januarja pa v nove boje, februarja pa posvet glede umetne oploditve!
Srečno punce.

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

clock-img

06.12.2013, 09:25

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Arual žal mi je :(

Anonimna, no vidiš super. Jaz že komaj čakam jutri upam da bodo kakšne spodbudne novice.
Ful sem napihnjena drugač, vetrove mam...Pa čutim da dogaja na obeh jajčnikih. pomojem so vetrovi in napihnjenost itak posledica Femare.
Sporočim jutri kako je.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

clock-img

07.12.2013, 13:12

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Ojla...
Evo me. Sluznica med 4 in 5 (ja vem, tanka :\...sem začela pit krvomočnico), imam pa 3 ali 4 folikle, najvelji je 15. Upam da ga ostali ne dohitijo, najmanjši je mislim da 11 ali 12.
V torke spet UZ, takrat verjetno izvem kdaj (če sploh...) bo IUI.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

clock-img

07.12.2013, 13:26

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Radenska_ stiskam pesti,da bo... kje si ti, v Mb?

Jaz sem tudi imela danes UZ, največji folikel je že 16, sluznica pa 10. V ponedeljek znova uz, če bo po planu bi naj imela v sredo IUI. Me je pa ful strah, da bi zamudili...mam neki taki filing...no,najbrž že vejo kaj delajo...
Moram rečt, da sem presenečena, glede na to,da nekaj mesecev sploh nisem imela ovulacije,da se sedaj tako razpleta...mogoče pa bo :)

clock-img

07.12.2013, 13:47

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Hojla, ja v Mb sem.
ti tudi?
Kaj pa imaš za stimulacijo?
Jaz sem prejšnjič pri gonalu mela na koncu sluznico 12, zdaj pa se kar ne debeli pri Femari.
Pa mam še vseen štir folikle ob najmanjši dozi (1 tabl na dan)...
O počutju po prekinjenem postopku pri gonalu in hiperci pa ne bi izgubljala besed. Upam da me tokrat ne čaka spet kaj podobnega, ker foliklov bo zgleda spet preveč. Upam da ne no.
Držim pesti zate.
Jaz imam pa v torek UZ in pol računam da če bodo dal zeleno luč, da četrtek ali petek IUI.

clock-img

07.12.2013, 13:58

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Da,da Mb it is :)

Hja, pri nas je pa tak, da nimam nobene stimulacije,ker so se odločli za 2 spontana poskusa. O tem kak dolgo je trajalo,da je bil prejšnji sploh dokončan pa ne bi zgubljala besed. Če ta cikel ne uspe pa dobim gonal. Me že zdaj stiska kako in kaj bo...

Hm, pa imaš komaj v torek znova uz? Pa kaj ti ne morejo dat nobene kombinacije, ko bi se ti sluznica debelila? No, meni je( zaenkrat) pri tem pomagala maca...ogabno ko hudič ampak zgleda da pomaga...odkar jo uživam imam celo ovulacije, ki jih prej večinoma celo ni bilo....

V glavnem, če ta cikel ne bo uspešen se bom takoj naročila na posvet za IVF, tak so mi tudi svetovali,da ne zgubim preveč časa...

Kako pa to,da so se vseeno odločili še za en IUI pri tebi?

clock-img

07.12.2013, 14:00

clock-img

Anonimen

hehe punce potem bomo skupaj trepetale user posted image
radenska pij krvomočnico pomaga baje ampak itak se bo odebeljila do IUI
čakamo božička user posted image
*viva* user posted image

clock-img

07.12.2013, 14:38

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

*viva* tudi maco bom dodala, sem jo isto kupila danes in zjutraj začnem pit. Koliko jo pa piješ?
A sva se midve mogoče danes videli, kdaj pa si imela UZ?

Uf..spontani ciklus, to mi je pa ful čudno...Sem mislila da tega sploh ne delajo? user posted image A si že bila kja na klomifenu?

Jaz imam že spisano dokumentacijo za IVF/ICSI. Grem direkt na čakalno listo če zdaj ne uspe. Meni najprej niso dali IUI s Klomifenom, ker sem imela takšno sranje obakrat po njem da ga nisem hotla več. In so probal Gonal. Vse super, tud rezervo mam ful dobro, samo imam PCO. Zato mam ful dolge cikluse. Ampak ko me stimulirajo se pa jajčnikom zmeša in ful jajčec...
tko da zdj je dohtar reku da bi probali še Femaro, ker je šansa da bi imela ful jajčec precje manjša (pa kot vidiš še vedno na najmanjši dozi je...šansa...) in če ne uspe al pa bo spet treba prekinit gremo v invazivnejše posege.
Zato mi je rekel da tud ko gremo v IVF še ne vedo koliko mi bodo sploh dali gonala itd, ker bom sigurno imela hudo hiperco če bodo dali več kot 75 (zarad PCO in dobrega AMH), tko da zdj ne vem a bodo probali s 75 pa bomo šli skoz s postopkom, al pa mi bodo dali večje doze, naredl punkcijo pa čez 3 cikluse transfer zamrznjenčka da preprečijo hiperco.
Upam da uspe zdaj in da ne bo sploh treba mi o tem razmišljat, tko da sem pozitivno naravnana, ne bom pa razočarana če se vse skupaj spet skensla. Drugač sep a vse skupaj vleče za pop*....Se valjava po klinikah že več kot eno leto pa sa še vedno pri IUI.

Anonimna, držim pesti za ponedeljek pri tebi :)

clock-img

07.12.2013, 14:58

clock-img

Anonimen

Tudi jaz pijem maco že dlje časa,najboljša za spot je z jabolčnim sokom (žličko mace dam v vročo vodo,zmešam da se stopi,nato dodam jabolčni sok,nagravžno ampak nekako najbolje)user posted image
Hvala,Tudi jaz držim pesti za vaju user posted image javim v pon user posted image
Ampak a nismo vse tri v ponedeljek v MB?user posted image

clock-img

07.12.2013, 20:17

clock-img

miska**

pencil-img

109

Pozdravljene punce
Sem veš prišla spet malo pogledat, ene se me mogoče se spomnite. No spet bi rada malo z vami poklepetala,... Jaz imam v ponedeljek še zadnji iui. Tokrat sem pridelala dva folikla18 in19mm, endometrij pa 8. Tidi jaz pijem krvomocnico, ker imam tanjso sluznico. Upam da se mi do ponedeljka se odebeliuser posted image . Sem pa tudi jaz v Mb in smo se že verjetno kdaj srecale. Drugače pa komaj čakam da grem na ivf, ker očitno iui ne uspe in da bo pri ivf več moznosto oz da končno uspe.
Upam da boste vse ki cakete zagledale user posted image za božička ali novo leto in da bodo vaši iui uspešni. user posted image

clock-img

07.12.2013, 20:28

clock-img

Anonimen

miska** potem se bove midve videle user posted image držim pesti,da tokrat uspe user posted image

clock-img

08.12.2013, 09:15

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Hja, tudi jaz sem mislila,da tega ne delajo....sploh mi je blo čudno, ko so mi to predpisali, ker imam motnje ovulacije. Tak da je z ovulacijo pri meni loterija. Poleg tega sem glede na to koliko časa že delava neuspešno na tem (razen enkrat ko nama je uspelo pa je bil SS) pričakovala nekaj malo bolj učinkovitega. Pred tem mi je dala za 3 mesece klomifen. Katastrofa v počutju pa še reakcija glede na predpisan odmerek je bil slabša od pričakovane. Ni mi več najboolj jasno kaj in zakaj se dogaja. Potrpim še ta spontan postopek pol pa štartamo z gonalom. Me je pa tudi strah kake hiperce...ampak to bomo potem reševali. Sva pa midva tudi na kliniki skoraj 2 leti že pa tudi še nobenega pametnega premika razen IUI. user posted image

Jaz sem imela UZ ob 8. Ti?

Maco jem eno žličko dnevno v pomarančnem soku, ker se v jogurtu,mleku,čaju itd ni nikakor obnesla. V pomarančnem soku pa kar nekak gre.

Miska, bomo stiskali pesti,da bo zadnji in uspešen user posted image user posted image user posted image

anonimna, mogoče pa se res srečamo v ponedeljek, Jaz imam ob 10.

clock-img

08.12.2013, 11:17

clock-img

miska**

pencil-img

109

Viva zakaj pa tebe tak pocajo pa tudi ne vem. pri meni je šlo hitro vse skupaj, pa še te zadnji tri iuije imam enega za drugim in nimam pauze vmes tak to nekatere. Kdo te pa ma, kateri doktor?
Pa ti tudi dobiš stopko kljub spontanemu postopku? Maš pa lep endometrijuser posted image jaz sem prišla največ do 6, zaj zadnji ko pa pijem krvomočnico pa 8mm. Upam da se mi še do jutri kaj odebeli.
Če ti po pravici povem sem bolj skoncentrirana na ivf postoprk, pri tem iui nimam več upanja. Bomo pa vseeno vidli če bo zadnji ali neuser posted image

Anonimna potem pa se bova videli v ponedeljek. Držim pesti za tebe in vse ostale jaz bo december čim bolj uspešen in poln user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.12.2013, 11:25

clock-img

Anonimen

Jaz mislim,da moraš kar malo bit tečen in gre stvar malo hitreje,je pa res da z glavo skozi zid pa ne gre user posted image če smo pa ne učakane in bi rade imele user posted image hehe.. V čem je fora IUI,ker z IVF sem jaz enkrat zanosila in ker je baje vse ok z nama (razen moj nizek AMH) so rekli gremo robat IUI,tko so rekli v MB. V LJ so rekli da naj grem v IVF,tako,da sva se odličila za IUI.
miska** kdaj si imela stopko? jaz ob polniči in jutri ob 10h morava bit gor.
Naj bo december res čaroben user posted image user posted image

clock-img

08.12.2013, 12:05

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Anonimna, AMH je antimuellerjev hormon, meni so ga dali pogledat, kaže pa zalogo jajčnikov in imam ful visokega.
Zato ker imam še policistične jajčnike poleg imam pol vedno tok foliklov :S
No jaz tudi se zdaj nalivam s krvomočnico pa me zanima a bo kak rezultat od tega v torek :D

*viva*, midve sva se ziher vidle, jaz sem tudi mela ob 8 :)

Nama je rekel da sploh nisva tok komplicirana, partner naj bi imel skorajda normalen spermiogram z manjšimi odstopanji v minus...
Edino jaz sem v bistvu tuki bolj trd oreh....Imam isto motnje ovulacije. Samo dobro reagiram, tako da sem jaz tud bolj tko, že pripravljena na IVF/ICSI...NEkak si ne obetam veliko od tega zadnjega IUI, ne vem zakaj...Mogoče sem samo realna, ker sem bila prvič cela prepričana da bo uspelo in potem po tisti prekinitvi sem bila resnično podrta, ker nisem pričakovala da se lahko to zgodi.
Tako da zdaj v bistvu nič ne pričakujem oziroma vem da lahko kaj bo ali pa tudi nič (se bolj na slednje fokusiram)...In si mislim da se počasi daleč pride in da enkrat bo pa tudi pri meni prišel dan ko bom na vrsti za punkcijo ali transfer, tako kot vse tiste punce zjutraj...

clock-img

08.12.2013, 16:09

clock-img

miska**

pencil-img

109

Anonimna jaz sem tudi imela ob polnoči stop. user posted image Jaz pa sem naročena ob 11 pa so rekli da bom tokrat prva, samo so se očitno zmotli, če si ti pred manouser posted image . Nevem ali samo jaz naletim na take, ampak, ko so mi do zdaj delali iui so ble same nesposobne. Skos sprašujejo sestro kaj morajo naredit. Zdaj nazadnje ko sem bla na iuiju pa je ta katera mi je delala inseminacijo iskala endometri 10min no potem pa rekla da je 3mm, kar ni možno, ker so mi zmerli pred tem da je 6. No nevem sam meni je to full čudno.

clock-img

08.12.2013, 16:49

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Radenska potem sva sigurno bili midve skupaj poklicani v kabine :) ti si šla v kabino 2? Ker mislim,da sva bili edini za UZ :)

Uradno je moja glavna zdravnica Kovačeva ampak sem bila najmanjkrat pri njej, čeprav ravno takrat, ko se je odločalo kaj za naprej. Nisem pa zdaj tudi ne mela pauze med postopkoma, ne vem od čega pa je odvisno to ali imaš pauzo ali ne? Ker upam da ob gonalu tudi ne bom mela pauze.... Sem pa drugače najbolj zadovoljna z Dr. Mlakarjevo...prav rada jo imam, mi vedno vlije polno mero optimizma :)

No,tudi midva nisva kompliciran primer,baje... :) Moj ima vse ok, jaz pa samo motnje ovulacije, ostalo bi naj bilo vse super... upam,da res.

Ja, enako bi naj dobila stopko,razen če zamudijo tak kot prješnji mesec... pacajo ali ne, moremo pač počakat, samo zdaj sem se odločla,da malo zagnjavim...hehehe. Sedaj teče 5 leto odkar delamo pa nič ne pridelamo...sicer mi je zdaj vse že komično ampak si ne želim najbolj vseh teh kalvarij z IVF....

Miska to pa še jaz tudi nisem slišala,da bi se sluznica stanjšala....sigurno ti niso vredu izmerili,vsaj enkrat.... drugače tudi maca pomaga pri debelitvi sluznice...

Pa kaj niso včasih dajali še hormonske podpore za debelitev sluznice? Tega več ni?

clock-img

09.12.2013, 08:48

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Hoj *viva* :)

Jaz sem bla čist prva na UZ-ju, sem šla tud prva notri tko da sem bila pomojem v kabini 1. A si bla ti potem takoj za mano poklicana? Koliko pa si stara drugače?

5 let že se trudita, uf potem sva midva z 2-ma letoma še amaterja heh..Pa že to se mi zdi dolgo, predolgo. Nič ne dajejo podpore za debelitev sluznice izgleda, jaz je tudi ob gonalu nsiem dobila, samo tam se mi je lepo debelila brez kakšnih dodatkov, na koncu je bila 12, na dan, ko bi mogla imet IUI.
Jaz upam da bo jutri vsaj 6, raje 7...In potem v četrtek 8-9. To bi bilo že kar super. Pijem zdaj krvomočnico 3x na dan, pa maco vsako jutro.

Glede gonala ti lahko jaz povem nekaj. Jaz sme imela gonal in je bilo vse super...do časa po ovulaciji. Prej nisem mela nobenih težav, nič me ni bolelo, razen malo jajčniki...Potem dva dni po ovulaciji pa katastrofa. Hodit nisem mogla (komaj), ko sva šla z mojim na sprehod sem vsak kamenček pod nogami čutila v treuhu in jajčnikih...Napihnejna sem bila tako kot da bom ravno rodila, težje sem dihala, malo mi je tud voda zastajala, ker sem mela 2 kg več...In to se je vse vleklo do menstruacije. Potem pa kot da bi odrezal. Napihnjenost in bolečine so izginile in spet sem se počutila kot človek. Jaz sem bila tudi prepričana da bom šla takoj naslednji ciklus lahko spet v IUI samo ti nekaj povem, če maš potem 14 dni take bolečine komaj čakaš en mesec na off...Ker dejansko sem se glih dobro začela počutit ko bi se mogla spet špikat al pa začet jest hormone in ni variante...Mislim pa da po gonalu tudi oni zahtevajo en ciklus pavze.

Jaz sem že šla čez uno fazo obupa itd, tako da je ves tale trud dejansko samo ena vzporedna tirnica v mojem življenju. Prvo leto je bilo obupno, samo na to sem mislila, se spraševala zakaj midva, bila vsak ciklus ful razočarana...Zdaj pa ne več. Nekako se tolažim s tem da imam še čas, da še ni pozno, da enkrat bo že in me rdečka sploh več ne prizadane. Je pa najhujši tisti čas med O in M, to je pa res katastrofa, vsakič. Tegam i še ni uspelo naštimat tako, da me ne bi živciralo in bilo stresno :) Ampak bo uspelo, počasi :)

No poročajta kako je bilo danes, *Viva* in anonimna, držim pesti za obe! Jaz imam pa jutri ;)

clock-img

09.12.2013, 15:49

clock-img

Anonimen

No za mano je prvi IUI.
user posted image user posted image user posted image upam da sedaj prodirajo v jajčeceuser posted image user posted image in da bo božiček prinesel user posted image
miska** kako je bilo?
*viva* in Radenska držim pesti user posted image

clock-img

09.12.2013, 15:53

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Ja, sigurno sem bila takoj za tabo Radenska, ker sem bila druga na UZ :) :) Pkoda,da nisva prej vedeli, bi lahko kako rekli user posted image

Hja, naš postopek je prekinjen. O lepem foliklu in super sluznici danes več ni bilo ne duha ne sluha. Kar izignil je, sluznica pa jetudi kazala, da ni bilo ovulacije ampak ker tudi več ni bilo foliklov bomo srečo poizkusili po novem letu. Za zdaj na žalost kaže da ponovno s spontanim postopkom. Ampak bom probala se zmenit, drugače. V glavnem, ni jim jasno kak se je to lahko zgodilo ampak se je... meni je pa še manj jasno... tak da spet se je začelo vlečt...

Jaz sem 28 moj pa skoraj 36. Zdaj sva vstopila v 5 leto čakanja na user posted image . Enkrat sva ju sicer dočakala ampak se je v 9 tednu končalo. Zato pa sem zdaj še bolj sitna, ko se tako vleče. Vem,da je gonal lahko veliko sranje, kaj se počutja tiče, ampak zdaj sem pa res pripravljena na čisto vse. bo pa po praznikih ;)

Anonimna, kako je bilo?

clock-img

09.12.2013, 16:15

clock-img

Anonimen

*viva*user posted image user posted image user posted image kako pa to,da je vse zginilo? user posted image
Držim pesti,da po novem letu pa zagledata user posted image . Zakaj pa ne rečeta da vaju dajo kar na IVF?Jooooj to čakanje te ubija.pa od vrat do vrat pa čakaj menstro pa čakaj to.... samo čakanje,ampak pravijo kdor čaka dočaka (se moramo malo potolažit:) user posted image
Ja jaz sem polna user posted image user posted image hehhe al kako naj se izrazim...

clock-img

09.12.2013, 18:10

clock-img

miska**

pencil-img

109

Anonimna pa blo je vredu. Sicer je bil tokrat nek moški in čisto drudace opravi kot pa ženska. No zrihto je tak da me zdaj boli odzadaj in spredaj in to fejst. Res nevem kaj je delal, pa se poškodoval me je im malo krvavim. Kak pa si se ti počutila na tvojem prvem iui? Upam da ti bo uspelo.

Viva res čudno da je vse zginlo in da te ne naročijo na se en uz. Pa probaj se malo zbunit in reči naj ti dajo ta gonal že enkrat. Jaz sem mela M na 33 ali 36 dni pa sem kljub vsemu bodila inrkcije. Pa ko se toliko let že trudita bi morali malo pospesit. Držim pesti za tebi.

Vsem ostalim želim prav takocim prej en velik+

clock-img

09.12.2013, 18:42

clock-img

Anonimen

miska** iiiiiiiiii zdaj pa navijat user posted image ja vem kdo je delal (en črni-pomoje študent)
a sve se videli? kdaj si šla notri?
Jaz sem prosila,če mi lako naredi prof.Vlajesavljević pa je res prišel user posted image jaz nič ne krvavim (do zdaj še nič) razno malo čutim špikanje vsepovsod... jajčniki,trebuh...

clock-img

09.12.2013, 18:53

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Punci, a to kaj boli...IUI?
Me res zanima. a je to kot ginekološki pregled?
Koliko časa traja?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem