cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: IUI

clock-img

14.11.2013, 12:32

clock-img

Arual

pencil-img

615

Hey.
Tudi jaz se vam pridružim. Sem v prvem postopku inseminacije user posted image . Vesela sem zato, ker sem imela komaj oktobra razgovor in so me že v postopku!! Sem na Gonalu, tako da bomo videli kako in kaj!

OCCBILU tudi jaz sem prekomerno težka, in so mi svetovali da naj zgubim kg, da bo potem vse lažje. Tudi glede IVF, ker tam pred komisijo bodo sigurno gledali ali sem dala kaj na sebe al ne (mislim, glede izgubljenih kg) al pa samo čakam, da bodo oni vse naredili. Vem, da je lahko govorit. Ampak mene je zdravnica pred 14 dnevi postavila na realna tla. Gospa Shujšat bo treba!! Vem, da bo dobro to zaradi mene same - ampak do včeraj se tega sama nisem zavedala, oziroma jemala resno!!
Včeraj na moj rojstni dan, sem dojela da vse kar delam slabo škodi samo meni in nikomur drugemu. Nikogar ne morem krivit za ne izgubo teže kot sebe, ker sem lena da bi premaknila svojo leno rit ven in šla na zrak ter spremenila prehrano. Zdaj se zavedam, da vse kar delam delam zato da bi lahko zanosila in dobila največjo srečo - otroka!
Sedaj ko sem na injekcijah, se vsako jutro zahvalim za injekcijo, ker mi bo pomagala do user posted image !!
Težko je, ampak vem, da nam bo uspelo.

Mogoče sem preveč zakomplicirala in se razpisala, ampak tako je moje stanje in moj pogled, na moje težave!!
Lep pozdrav

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

clock-img

14.11.2013, 17:05

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Hej punce...
pa je za mano prvi IUI. JE bila cela panika, ker nam je celo uspelo ne samo dočakat spontano ovulacijo ampak je ta bila zelo hitro, danes je namreč 12 dan cikla, običajno,če je bil test pozitiven je to bilo komaj 15 ali kak dan kasneje, tak da je bila včeraj brzina od brzine in danes že IUIuser posted image user posted image

Smešen občutek je....sem imela občutek,čez kake pol ure, dam i bo vse ven steklo, čeprav me je sestra pustila ležati na stolu z glavo dol 15 min... Tako da sedaj čakamo.

Tiste, ki ste že imele IUI, se je kateri zgodilo,da je imela svežo kri na papirju nekaj časa po vstavitvi semena? Meni se je to zgodilo,ko sem prej šla na wc, Je pa od takrat minilo že kake 4 ure.... Kaj bi to lahko bilo? Kaka rahla poškodbica?

clock-img

14.11.2013, 17:28

clock-img

aspera

pencil-img

962

Verjetno je manjša poškodba od vstavljanja vseh tistih inštrumentov user posted image . Držim pesti, da rata user posted image .

clock-img

16.11.2013, 17:20

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Ja, mislim,da je res bila poškodba...

Kaj se dogaja pri vas? Pri meni nič novega, začuda niti ne razmišljam kaj preveč o tem,v da sem bila na IUI...kaj bo pa bo...user posted image

Še katera, ki se ji dogaja?

clock-img

24.11.2013, 20:49

clock-img

ela33

pencil-img

6

Heloo :)

No, da se še jaz malo oglasim. Jemala sem femaro 5 dni, imela sem drugi UZ in imam samo dva folikla 19 pa 22.. a katera ve če je to vredu?? Endometrij prvi UZ 6 danes 7. Nevem mal pretanek se mi zdiuser posted image V torek pa imam IUI. Veliko sem prebrala o postopku , tako da kar nekaj vem , mislim kako poteka vse to, moti pa me to, ker punce pravijo da se nič ne odleži, ne moreš kar vstat in it...Jaz bom sestro vprašala če je možno da malo počivamuser posted image

Kako pa kej ostale a je katera noseča po tem postopku...

Lep pozdrav vsem :)

clock-img

25.11.2013, 11:34

clock-img

Sisley

pencil-img

140

Hey ela33 .. evo jz sem danes 9 dni po IUI-ju ( LJ). Ja men se zdijo tvoji folikli zelo obetavni. In tudi sluznica je uredu. Sicer je 6 nekako spodna meja, ampak pomisli da do jutri ima itak še možnost da se odebeli. Jaz sem imela samo en folikel 18 in sluznico 6mm. Sicer še ne morem poročat o uspehu ali ne uspehu.. Sem pa danes delala test, in je seveda negativen.. Me je pa tudi zanimalo koliko časa rabi stopka, da gre iz telesa in na 8 dan po IUI, test ni več zaznal stopke.

Kar se tiče ležanja, jaz sem potem ko sem zlezla dol iz stola se oblekla, šla ven in zunaj nekako "na pol" odležala na klopci še 15 min.

Kar se tiče počivanja, ti ne bodo pustil vrjetno, ker je pač vedno več punc, ki čakajo da pridejo na stol in zdravniki tam hočjo samo čimbolj hitro "sčistit" paciente da so fraj..

Čakamo na naš +

clock-img

26.11.2013, 17:57

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Ahejla,

me je spet malo zmanjkalo user posted image sem se borila s časom, ki takoooo počasi mineva user posted image

V glavnem, danes je 12 dan po IUI, od petka sem totalno povožena. Najprej me je nenormalno začelo bolet v križu, tak me je bolelo še do včerja, potem sem dobila v nedeljo še krče in sem že bila prepričana, da se bo vlilo. No, včeraj so bili še krči in rjav izcedek, ki se je zjutraj okrepil in sedaj čez dan izginil. No,sedaj so pai zginili tudi krči in bolečine v križu. So pa ostala še boleča prsa. V glavnem, ko v kaki znanstveni fantastikiuser posted image

Pravzaprav sem pripravljena na to,da bo slej ko prej pritekla... Čeprav se tolažim s tistim, da dokler ne priteče je še upanjeuser posted image

Ela33 težko je govorit o perspektivi foliklov in debelini sluznice, ker je lahko pri vsaki čisto drugače. Zagotovo pa, če ne bi ustrezali ti ne bi delali IUIja. Jaz sem sicer imela kar več,je pa tudi res,da se je zato ravno zelo mudilo z IUIjem in je bila akcija že takoj naslednji dan...

Drugače pa v MB te pustijo ležat cca 15min...in jaz morem rečt da sem bolj imela občutek,da mi teče ven kot pa mi je zares teklo...tak da zgleda ležanje le malo pomaga ;)

Glavo gor pa začnimo že enkrat z user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.11.2013, 19:23

clock-img

witch

pencil-img

3540

ela jaz sem imela samo eno jajčece veliko 20 mm, endometrij je bil pa takrat 10 mm. Čez dva dni sem imela IUI. Po njem sem v ordinaciji še par minutk poležala. In to eno jajčece, je trenutno veliko okrog 40 cm in že 33 tednov živahno skače po trebuhu. Nosečnost je možna. Pojdi pozitivno v postopek in držim pesti za tebe.

Sisley 9 dni po IUi pa je po mojem prehitro za test. Raje kak dan več počakaj, pa si sigurna, kot pa neke lažne črtice, žalost ob eni črtici (pa ni nujno da bo ostala samo ena). Jaz sem prvi test naredila 22 dni po IUI. Naj ti test čez ene par dni pokaže dve čudoviti črtici.

viva pozitivno!!! Pri meni je bil znak da bo, pa je ni bilo. Boleča prsa so pa ostala. Še kar nekaj tednov... Držim pesti!

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

clock-img

26.11.2013, 23:44

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Draga moja witch hvala ti, sej veš da vedno gledam pozitivno ampak to zdaj je pa res znanstvena fantastika. Stvari se pojavljajo in izginjajo. Bomo videli kaj bodo prinesli naslednji dnevi...bojim pa se,da bom kaj kmalu delala test,ker je že vse smešno in me res zanima kaj se dogaja. Se nagibam k CB digital...da ne bom vidla kakih imaginarnih črtic itd... :)

Se pa ubadam z vprašanjem kdaj sploh delati test...glede na to,da je bila ovulacija hitro bi lahko bila tudi menstruacija hitrejša,ne? To pomeni,da bi dejansko 14 dni po IUI lahko test bil pravilen? V bolnici ti rečejo,da ga naj narediš čez 14 dni, če ne bo user posted image , ampak takrat še en bo datum za mojo sitnobo... Grozno s čem se ubadamo...namesto da bi razmišljali o prihajajočih praznikih,snegecu...

clock-img

01.12.2013, 17:31

clock-img

witch

pencil-img

3540

viva kako je? Čakam novičke... user posted image user posted image user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

clock-img

01.12.2013, 19:31

clock-img

*viva*

pencil-img

366

o, witch, ni me bilo nič tukaj, ker so me zvili krči....danes je končno bolje. Hja, prvi poskus ni bil uspešen, imam že jutri prvi UZ za drugi IUI pa bomo videli kaj bo tokratuser posted image

clock-img

02.12.2013, 12:34

clock-img

Arual

pencil-img

615

Hey.
Tudi za mano je prva inseminacija, imela sem jo 22.11 - vsi znaki kažejo da bo prišla tečka, me že pošteno zvija!! Bomo videli, do petka moramo počakati. Me pa že sedaj mika da bi test naredila, samo sem prepričana, da ni bilo uspeha. Jaz sem po inseminaciji odšla takoj na delo, in sem bila na nogah do 22.00 zvečer.
Držim pesti za ostale borke!

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

clock-img

02.12.2013, 19:29

clock-img

Anonimen

jaz se pa špikam že od petka user posted image jutri imam UZ. kolkokrat približno bo treba it še na UZ dokler ne bo inseminacija. sem pa v MB
hvala. držim pesti za vse nas user posted image

clock-img

03.12.2013, 12:37

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

ojla anonimna.
Jaz imam pa jutri UZ v MB.
Verjetno imaš gonal?Jaz sem ga tudi imela v prejšnjem ciklu zdaj imam pa femaro.
Mislim da sem šla na UZje ene 5x vsega skupaj.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

clock-img

03.12.2013, 14:13

clock-img

Anonimen

Evo me iz UZ Radenska imam menopur eno ampulo,so mi hoteli dat gonal ja pa sem prosila za menopur. No stanje je takšno trije folikli so od 10-13,5 endometrji 7..naslednji UZ v četrtek user posted image
Radenska držim pesti za jutri user posted image

clock-img

03.12.2013, 15:03

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

Hej, no super anonimna.
Kako pa to da si hotla Menopur?
Jaz sme pri gonalu tud mela 3 folikle, pol pa na dan IUI 7. In smo prekinli...
Upam da pri tebi ne bo tako in da trije ostanejo trije :)
Sporočim kako je bilo.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

clock-img

03.12.2013, 16:03

clock-img

Anonimen

uuuu si pa dobra kokoška user posted image a pa je uredu potem trije? zakaj sem dobila menopur,uprašala sem jih če bi lahko namesto gonala dobila menopur (ker je baje boljši) in so mi ga dali user posted image ja sporoči,držim pestke!

clock-img

04.12.2013, 13:33

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

evo upd_ate.

No jaz imam dva folikla, 11 in 10 mm vsak na enem jajčniku in VEČ manjših :S Tako da je zdravnica mislila najprej da sem na Gonalu, ne na Femari....Ker jih je tolko.
Spet sem krasno odreagirala, držim pesti pa da ne preveč krasno in da ne bo na koncu spet več kot 3 foliklov :S
Imam pa še ful tanko sluznico, samo 2 mm, tako da ne vem kaj naj si mislim.
Naslednji UZ imam v soboto.
Ti imaš pa jutri ane? Držim pesti zate.
Jaz ne bom razočarana če bo šlo vse spet po vodi...Sem pripravljena tud na to. Brezveze se jajcat, tak nimam kej spremenit, edino te vožnje mi gredo na živce, ker se vozim 4 ure na dan na koncu za brezveze.
Aja ko si vprašala za folikle, trije so v redu, karkoli več pa prekinejo postopek.
Jaz sem imela v prejšnjem ciklusu dva dni pred inseminacijo 3 in več manjših, na dan inseminacije pa 7 in več manjših in sva šla samo nazaj domov...

< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 4.12.2013 13:35:15 >

clock-img

04.12.2013, 14:36

clock-img

zari

pencil-img

414

Da se malo tukaj uštulimuser posted image Radenska najprej super si odreagirala in naj ostanejo 3-je vodilni folikelčki.
Sedaj pa za odebelitev sluznice, tudi sama sem v naravnem postopku z zamrznjenčkom imela tanjšo sluznico, vendar je mlakarjeva dejala da se ma še čas odebelit, vendar nisem to pustila naklučju in sem tu na forumu vprašala za mnenje in njihov odgovor je bil:
- čaj krvomočnice
- 5 brazilskih oreščkov na dan
- ananasov sok
- 1ali 2 stroka česna na dan se ne spolnim dobro
Čez dober teden se je odebelila na 7, s tem da sem z kvomočnico in oreščki začela kasnej.

clock-img

04.12.2013, 15:38

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

zari, o hvala.
Dj povej mi, a krvomočnico majo v sanolaborju + kako naj jo pijem?
Koliko sploh mora biti sluznica?
Grem jutri takoj nabavit.
Čeprav pri Gonalu na koncu sem imela ql, 13 mm brez dodatkov...

clock-img

04.12.2013, 16:17

clock-img

zari

pencil-img

414

Ja jaz sem jo nabavla v sanolaborju in sem jo pila 3xna dan, sam sem dajala samo eno žličko te rastline za en čaj, vseen nisem hotla pretiravat. Samo glej, mogoče se ti bo pa sama odebelila, sem skoraj prepričana da je v teh zdravilih nekaj da se bo odebelila sama.

clock-img

04.12.2013, 17:45

clock-img

Anonimen

Radenska user posted image držim pesti da ostanejo trije,kateri dan si imela to UZ. jaz tudi pijem krvomočnico,jem jajca in pijem pivo user posted image user posted image (stare fraže)user posted image
Ja tudi meni gre na živce samo to,ker se moram voziti tako daleč ampak upajmo,da se nam bo obrestovalo.user posted image
Ja jaz imam pa jutri UZ pa da vidimo,javim user posted image

clock-img

04.12.2013, 19:22

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

hej :) tale UZ je bil na deseti dan.
Pa zadnjič pri tebi?
Zari, hvala za info :)
Tudi jaz držim pesti zate anonimna. Od kje se pa ti voziš?

clock-img

04.12.2013, 19:53

clock-img

Anonimen

moj je bil na 5 dan špikanja user posted image če se ne motim, iz lj se vozim. al misliš po user posted image

clock-img

05.12.2013, 10:10

clock-img

witch

pencil-img

3540

IZVIRNO SPOROČILO: *viva*

o, witch, ni me bilo nič tukaj, ker so me zvili krči....danes je končno bolje. Hja, prvi poskus ni bil uspešen, imam že jutri prvi UZ za drugi IUI pa bomo videli kaj bo tokratuser posted image

viva user posted image user posted image user posted image Držim pesti, da vama bo božiček prinesel ta mali čudež. Vesela pa sem, da se je končno začelo nekaj bolj resno dogajati pri vama. Poročaj kako bo šlo. Mislim na tebe user posted image user posted image

Arual ne obupati prehitro. Tudi pri meni so bili vsi znaki da bo prišla. Držim pesti in čakam na novičke user posted image user posted image user posted image

Radenska in anonimna držim pesti za obe. Naj bosta oba postopka uspešna user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem