cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: IUI

clock-img

31.08.2013, 09:56

clock-img

aspera

pencil-img

962

Milim, da ti pripadajo 4 postopki IUI. Dajo te pa pač po presoji, naju so takoj po prvem neuspelem IUI dali v postopek IVF oz. ICSI, ker ima fant slabo seme (4-6% normalnih semenčic).

clock-img

31.08.2013, 14:31

clock-img

witch

pencil-img

3540

Occiblu tudi jaz sem imela na napotnici napisane tri IUIje. Prva dva s klomifenom, tretjega s špikami. In če tretji ne bi bil uspešen bi šla naprej v postopek. Enako kot pri curly.
Sem se pa tudi sama zdravila v Mb.
Čeprav so možnosti da IUI uspe majhne, je nama uspelo v prvo. Presenečeni so bili v Mb, isto moja G. Tak da nikoli ne obupaj. Pri nama prej tri leta in pol ni šlo, IUI pa je uspel prvi z enim samim dobrim jajčecem. To mičkeno jajčece pridno raste in že 20 tednov miglja v mojem trebuščku.

Samo pozitivno v postopek. Vsak je bližje tistemu, kar si najbolj želiš. Pa čeprav bo neuspešen, bo mogoče naslednji uspešen, oziroma z vsakim si bližje postopku, kjer so možnosti večje.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

clock-img

02.09.2013, 15:34

clock-img

Radenska_

pencil-img

898

a mi lahko ena pove, a IUIje izvajajo tudi čez vikend v MB?
Logično bi bilo...? Saj lahko do O pride tudi za vikend?
Pri meni izgleda kot da bo tako...

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

clock-img

05.09.2013, 11:45

clock-img

curly

pencil-img

851

Ja, tudi.

clock-img

30.09.2013, 00:11

clock-img

ela33

pencil-img

6

Pozdravljene!

Mene pa zanima kdaj bom imela prvi IUI. vse potrebne preiskave sm nardila od laparo , hsg in partner je naredu spermiogram. prvic sva bla 10.7. in predkratkim se dvakrat na krvnih preiskavah in uz. priblizno kdaj lahko pricakujem prvi iui?

hvala, pa lep pozdrav vsem.

clock-img

04.11.2013, 14:08

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Hej punce.

Vidim,da je tema čisto pri miru user posted image

Se po zeeeelooooo dolgem času malo oglašam, sem sicer tu in tam kaj prebrala ampak sem se poskušala odklopit. Smo imeli malo odmora, čeprav se je vmes tudi marsikaj dogajalo.

No sedaj pa upam, da KONČNO štartava v postopek IUI in upam, da bo ta končno prišel do konca. Do sedaj smo ga 2x prekinili, ker imam predpipsan spontani postopek pa ni bilo ovulacije....

V sredo imam prvi UZ tako da upam,da bo šlo.

Še eno vprašanje, ali je imela katera situacijo,da je partner v času, ko je dal kri za preiskave spb jemal narkotike? Moj je sedaj sicer na pauzi enih 10 dni, ali mislite,da bi lahko bilo kaj narobe? V laboratoriju so sicer nekaj jamrali, ampak nisem nijer zasledila,da bi to bila omejitev pri teh preiskavah?

No dajmo, oglasite se še tiste punce, ki se skrivate in ste same tudi v IUI borbi...malo si pa lahko skrajšamo čas ;)

Lep pol sončen pozdrav!

clock-img

04.11.2013, 14:41

clock-img

Sisley

pencil-img

140

Hey.. evo še mene v borbi :) Včeraj sem začela z Femaro na 3-ji dan cikla.. v nedeljo me čaka prvi UZ ... zdj pa držimo pesti da nam bo vsem šlo tko kot mora user posted image *VIVA* kam pa greš na IUI?

Čakamo na naš +

clock-img

04.11.2013, 18:13

clock-img

*viva*

pencil-img

366

O, super! To bo zdaj hitro user posted image user posted image

Jaz sem v Mariboru, ti?

clock-img

04.11.2013, 18:53

clock-img

ela33

pencil-img

6

Pozdravljene,

no, nihce mi ni odgovoril na moje vprasanje sem pa kmalu za tem dobila vabilo na prvo inseminacijo. samo se na M pocakam pa gremo akcija!! Zdaj me pa zanima ker na netu ne najdem nic konkretnega o uspehu IuI , ja no sicer v procentih je , js bi pa raje slisala kaj tako iz prve roke. Vse moje in od partnerja preiskave so bp. nepojasnjena neplodnost ampak ze 7 let, ni to malo cudnouser posted image

Zelo bi me razveselilA kasna pozitivna iskusnja glede iui. Vsem nam pa zelim sreco in da bi ble koncno user posted image user posted image

clock-img

04.11.2013, 19:03

clock-img

Anonimen

Evo še ena za IUI.. jutri je peti dan po user posted image in imam UZ kaj naprej nimam pojma user posted image če ima katera kaj več izkušenj mi lahko kaj napiše,če ne bom pa že jutri zvedla (upam,da jutri začnemo)
sem pa v MB
srečno user posted image

clock-img

04.11.2013, 19:04

clock-img

aspera

pencil-img

962

Meni so v LJ rekli, da je IUI do 13% uspešen. Pri nama z IUI-jem ni uspelo, zdaj greva naprej na ICSI.

< Sporočilo je popravil aspera -- 4.11.2013 19:05:13 >

clock-img

04.11.2013, 19:33

clock-img

ela33

pencil-img

6

Aspera hvala za odgovoruser posted image

samo vseeno me skrbi zakaj so me dali na iui ce je tako malo moznosti in po sedmih letih cakanja...to je zame pol izguba casa ze zdj sem stara 34 let in nikoli v zivljenju nisem bla nosecauser posted image a je kasen link o kakem forumu kjer je puncam uspelo v prvo drugo ali tretjo inseminacijo ?? res sem obupana , ce bi vedla da bo tako z mano bi ze prej zacela s temi preiskavamiuser posted image

clock-img

04.11.2013, 19:56

clock-img

Anonimen

ela33 pouitivni,pozitivno..user posted image veliko je punc ki jim je uspelo v prvo.. ampak vsaka je drugačna. Če so plavalčki ok potem dajo najprej na IUI..čim manj forumov in samo pozitivno pa bo user posted image Bolj sproščeno greš v postopek boljši so razultati (preverjeno),ko sem najmanj pričakovala sva zagledala user posted image ,ki se je žal končalo ampak to je druga zgodba...gremo pozitivno naprej user posted image

clock-img

04.11.2013, 20:22

clock-img

tadix

pencil-img

7

Po 4 letih čakanja in matranja po naravni poti sem zanosila po prvem IUI, sicer že dolgo let nazaj. Tudi takrat so nam govorili da je v prvo malo možnosti da ženske pridejo tudi večkrat naj ne pričakujemo preveč. Tako da je bil šok ob črtici še toliko večji. To sem bila 14 let nazaj in potem sem še sama brez IUI s pomočjo klomifena še 2x zanosila in rodila. Tako da imamo sedaj 3 otroke

clock-img

04.11.2013, 21:28

clock-img

*viva*

pencil-img

366

Ela, če prav vem je tako, da če ni vzroka,ki izključuje možnost zanositve z IUI moraš skozi postopke IUI, da ti lahko predpišejo izventelesno oploditev. Je pa število postopkov odvisno od zdravnika do zdravnika, mislim da predpisujejo najmanj 2 in njaveč 4 predno se odločijo za druge možnosti. Če seveda ni drugih ovir za zanositev.

IUI poteka okvirno tako, da imaš najprej uz 5 dan in potem ti določijo uzje po nekem predvidevanju,da sledijo ciklu(jaz sem recimo imela uzje 5 dan, 9 in 12) je pa odvisno od tega ali imaš spodbudo in kako reagiraš. V idealnem trenutku (ovulacija) se vstavi seme,ki ga partner odda kratek čas pred vstavitvijo, in potem čakaš :) To je kr tak na hitro. Ti niso nič razložili? Pri katerem zdravniku pa si? Jaz moram res pohvalit Dr. Mlakarjevo, ki mi je vedno do sedaj vse izredno dobro in nazorno razložila, sem res zadovoljna.

Rezultati so pa tako, statistično ne kaže ravno veliko, jih pa jaz poznam kar nekaj, ki jim je uspelo v prvo...tudi naši witch je uspelo tako user posted image user posted image

Vsekakor pa je treba gledat pozitivno in se čim manj obremenjevat s tem. Vse nas čaka štručka ob pravem časuuser posted image user posted image user posted image

clock-img

04.11.2013, 21:37

clock-img

aspera

pencil-img

962

*viva*, midva sva imela samo 1 IUI, potem so naju dali takoj na ICSI. Partner ima slab spermiogram, ampak ne tako slab, da bi bile možnosti z IUI čisto izključene. Samo, ker sva oba malo nad 30, so nama rekli, da bolje da probamo z ICSI, ker imava tam definitivno več šans za uspeh. Tako da odvisno od vsakega para koliko IUI-jev mu predpišejo.

clock-img

05.11.2013, 09:31

clock-img

witch

pencil-img

3540

viva vesela sem, da ste se vrnila nazaj. Zdaj pa močno držim pesti, da bo uspešno. Pa daj se zmeni za neko stmulacijo. Ker je res brezveze da hodiš tam, O pa ni.

Sisley držim pesti, da bo ta postopek uspešen user posted image

ela33 najina diagnoza je bila nepojasnjena neplodnost. Pri obeh vse ok. No, ko sem se končno po pol leta odkar sem imela napotnico za iui opogumila in šla v postopek, nama je ta prinesel tisto, kar sva si najbolj želela. Tako da je bil prvi postopek uspešen in trenutno v meni že 30. teden razgraja malo bitjece. Pravijo, da iuiji niso preveč uspešni, lahko tudi pri njih čakamo pozitivne rezultate. Tako da optimistično v postopek. Ta je samo korak bližje uspehu. E

anonimna ko boš opravila pri uz, te bodo naprej naročili na uz na podlagi dolžine tvojih ciklov. Če so daljši prideš malo pozneje, če so krajši pa pač prej. Jaz sem imela prvi uz 4. dan, drugega 12. dan, tretjega 16. dan in potem 18. dan cikla postopek. Dolžina cikla pa je bila 32. dni ali več dolga. Tako za primerjavo.

aspera držim pesti, da bo icsi bolj uspešen.

Ela še enkrat pozitivno in optimistično. Vem da pri vama že veliko predolgo traja. Ampak vsak postopek je bližje cilju. Za vsako je hudo ko ne gre in ne gre zanositi. Povem pa ti, da ne glede na to kako boš zanosila, kdaj boš zanosila, bo tisti trenutek pravi. In jaz ga ne bi menjala za nobenega drugega. Tista leta ko sva se trudila, so bila včasih zelo težka. Vendar sva si jih naredila lepa. Uživala sva drug z drugim, potovala, se zabavala, imela lepo, učila novih stvari, delala stvari, ki jih z otrokom težje, postala sem močnejša in na svet gledam drugače. Ogromno sem se naučila. In vem, da bom zdaj še boljša mamica. Glej na življenje s pozitivne strani. Naj bo kozarec na pol poln. Pikica bo prišla ob pravem času. V tistih težkih trenutkih pa se zjoči, bodi jezna na cel svet, ampak se poberi in optimistično zakorakaj v nov dan. Jaz sem vedno rekla tako, moja situacija ni bila najhujša. Zanositi nisem mogla, nisem vedela, če bom sploh lahko zanosila. Ampak ko sem slišala zgodbo punce, ki je bila z mano v bolnici, pa sem rekla samo moja težava je malenkost v primerjavi z njo. Zanosila 3x, nobenkrat donosila. Prvič je otrok umrl v 23. tednu, druga dvojčka v 13. tednu, tretji v 20. tednu. Ta zgodba se me je dotaknila. To, da dejansko čutiš otroka v sebi, da raste, raste trebušček, potem pa ga ni več... Moja težava je bila minimalna v primerjavi z njo.
Pozitivno stopi na to pot iui pa tudi če ne bo prvi uspešen, stopaj še bolj optimistično in pozitivno naprej.

Punce VSEM vam želim, da bi bili vsi postopki uspešni, in da boste vse čim prej doživljale to, kar trenutno doživljam jaz. user posted image user posted image

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

clock-img

05.11.2013, 10:15

clock-img

aspera

pencil-img

962

witch, zelo lepo si to napisala, sem kar malo solzne oči dobila user posted image .

clock-img

05.11.2013, 12:31

clock-img

ela33

pencil-img

6

Ooo, hvala vam punce za te spodbudne besede...user posted image zdaj mi je veliko lazje ko berem da je nekaterim le uspelo.WITCH res si zelo lepo napisala js sm pa kr malo solzic spustila priznam. Komaj cakam da dobim vabilo in da zacnem s prvim IUI. Nocem pa prevec pricakovat, ker ce se slucajno zgodi - da ne bom prevec razocarana. Moj fant ima sicer dober spermiogram , pri meni pa je edini problem ker imam pretanko sluznico na 10 dc imam samo 5mm... je cisto mozno da je to problem in da ne pride do zanositve. Tako mi je povedal moj g.Tomazevic. Drugace pa O in M imam redne. A obstajajo kaksna zdravila za povecanje endometrija?user posted image

clock-img

05.11.2013, 12:49

clock-img

ela33

pencil-img

6

mislila sem na M. komaj cakam da dobim Mensto:) (vabilo pa ze imam )user posted image

clock-img

05.11.2013, 13:06

clock-img

Sisley

pencil-img

140

*viva* midva sva pa v LJ.. no upam da nam vsem uspe.. ne glede na to kje smo user posted image

Me pa zanima nekaj.. a po IUI-ju te takoj "vržejo iz stola" al te pustijo vsaj mal poležat, k če ne to vse vn steče takoj, no vsaj pri sexu imam take izkušnje... Sem nikje zasledila da naj bi v MB pustil da še neki časa ležiš, v LJ te pa kr takoj dol pošlejo... ?!

Čakamo na naš +

clock-img

05.11.2013, 15:02

clock-img

aspera

pencil-img

962

V Lj nič ne odležiš, te takoj pošljejo ven. Moraš pa še 15 min v čakalnici sedet. Samo ti nič ne teče ven, vse ostane notri user posted image .

clock-img

05.11.2013, 19:01

clock-img

Anonimen

witch zelo lepo si to napisala in žal so to resnične zgodbe...tudi meni se je zgodilo v 13 ted..ampak z upanjem in pozitivno treba naprej,je pa teško vsaki,ki se matra in matra...tolikokrat sem hotela že puško vreči v koruzo (tudi danes bi jo zabrisala),ampak vem da bi mi bilo potem žal,ker si želiva to malo bitje user posted image
no danes moj UZ joooojsm jezna user posted image pridem v MB in kaj mi pravi : tole mi ni nič všeč imate cisto user posted image in jaz bi počakala naslednjo user posted image grrrrrrrrrrr user posted image
a je katera imela kaj podobnega?

clock-img

05.11.2013, 21:58

clock-img

Sisley

pencil-img

140

aspera jaz sem se pa ustrašila da nebi slučajno kakšna kaplica stekla v nič user posted image še mojga vedno drezam, če je vse plavalce pri meni pustil.. da jih ne rabi šparat pr sebi user posted image

Čakamo na naš +

clock-img

11.11.2013, 17:02

clock-img

Occiblu

pencil-img

57

Meni se pa iui stalno oddalje in vedno so neki izgovori strani G. Sestra miri moj G paničari in komplicira. Ta teden bi mogla v postopek in ker se je njej nekaj v ritki drugače obrnilo me je iz potopka vzela. V Leonišču pa visiva in se matrava že leto in pol. Predno sva prišla na zdravlenje pa že matrava več kot 3 leta. Vmes sem mela abrazijo, ker je ratalo spontano s femaro... IVF pa nimam šans priti, ker sem prekomerno težka... Nevem, kdo lahko reče kdo ma lahko otroka kdo ne... to se je zdej men zgodilo, da mi je rekla da ne smem meti! Očitno tu tiči tudi zajec za IUI, da mi je tole naredila, še moj je debelo gledu in celo G se je angažirala dvignit karton iz sobe, tako da je Tatjana rekla, da neve in nemore nič rečt, da je pa šokirana bila....

Vse skupaj mi že gre naživce in razmišljam resno jit v MB... moja leta bežijo, staram se lepo mi je povedala, da čez leto dni sem že v rizični ker bom čez magično psikološko mejo 35.

Se opravičujem, da sem se kle stresla, samo te fore G mi pa zednjih 14 dni krepko grejo naživce in te bolane izgovore, ko pa je dala na IUI pa nič težav celo rekla sama, da ni vzroka, da nebi mela postopka. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem