IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Spostovanje lastnega telesa in lastnega zdravja je na prvem mestu.
Pozitiven odnos do hrane. Jej z veseljem in ljubeznijo. Na ta nacin bos izbirala dobro hrano in na ta nacin bo hrana tudi vracala zdarvje tvojemu telesu.
Ko postimsas to, si naredila 80%. Zacela bos izbirati dobro hrano in zacela bos tako jesti in uzivati v tem. Meni je napaka pri vseh dietah ta, da kar povprek prepovedujejo to in ono zivilo. Jaz gledam iz te smeri, da rada jem in po cem se tudi dobro pocutim. Prepovedi ustvrajajo samo skomine in te naredijo skodo.
Bravo mič, to je po mojem to.
Ker imam isto težave s težo sem prebrala ene par knjig. To na meni zelo deluje, ker si "sperem" možgane. In vse knjige pridejo do istega zaključka kot je napisala mič.
Priporočam knjigo zakaj so pa francozinje lahko vitke. Gre bolj za način življenja in ni napisana kot neka dieta.
Trenutno ni problem v tem, ker sem debela. problem je ker slabo, nezdravo jem. Recimo si rečem čips je STRUP in to je res dobesedno. Une nasičene maščobe ti zamašijo žile, bljek. Recimo salame so sama sol in maščoba...
jaz si recimo enkrat na dan brez slabe vesti privoščim sladoled ali kaj drugega. Si rečem, da če sem se 3/4 dneva zdravo prehranjevala mi tole sigurno ne bo škodil. Sicer shujšam glih ne ampak bo že.
Drugače pa zelo dobro pravilo proti prenajedanju sladkarij:
- tega nimaš doma, nikoli. Za otroke in goste imaš stvari, ki jih ne ješ (recimo jaz vse vrste piškotov razen čokoladnih, bonboni)
-sladoled si kupuj v kepicah: 1 kepico. Seveda včasih nabaviš celo banjo ali milko in jo zmažeš-samo nimaš tako slabe vesti potem
-super je sorbet: zmrzjene borovnice, žlico cukra, čisto malo mleka. Tako da je še čisto kompaktno, ne tekoče. Če hujšaš pa brez sladkorja ali pa kakšno zrzjeno banano zraven
-jaz kupim čokolado v lidlu - 45% kakava. Pojem največ dve vrstici, je pa zelo dobra. Če imam milko zbašem celo. Drugače pa je čokolada zdrava - ima antioksidante.
Prav hujšat pa še nisem začela, ampak dejansko ne maram več toliko sladkarij, mi je vse presladko.