Mi smo tudi ravno dopolnili 3 leta in se odvajamo pleničke. To leto je bil tudi v vrtcu, a niso imeli nobenga skupinskega odvajanja ali podobno.
No s 1.7. ima počitnice v vrtcu in je doma pri meni (jaz pa bolniški) in lulamo na kahlico. Smo mu naredili en plakat za v sobico in si daje za vsako lulanje v kahlico štampiljko, za kakanja pa dve štampiljki. Ko jih nabere npr 7 pa se gre za nagrado kopat v banjo in ne le tuširat. Je hitro pogruntal sistem. Vmes, ko je zunaj še kako rožico 'zalije', sedaj se mu pa dopade tudi na WC lulat (pručka, mal ga še držimo, da se dovolj nagne naprej in to je to).
Smo pa ravno tako imeli problem s kakanjem, ker je zadrževal blato. Že prej pri plenički ni hotel povedat, če je kakal in ni pustil menjat pleničke. Smo morali kar na strogo takoj ko smo ga zavohali. Od začetka se mi je parkrat v gatke pokakal, pol je čakal do večera, da je dobil pleničko. No zdaj pa že kar gre tudi kakanje na kahlico. V bistvu je pokapiral sistem lulanja v enem tednu, kakanja pa nekje v treh.
Sedaj mu bomo pa vzeli še pleničko ponoči. V glavnem se zbuja suh, se je pa zgodilo, da me je včeraj ponoči poklical, da bi lulal. Smo zrihtali in takoj je naprej spal . Torej, pleničke stran.
Moram pa povedat, da smo se ene pol leta pripravljal, ker je prej apriori zavračal kahlico in vse skupaj. Šele plakat in štampiljke so naredile svoje.
Imam pa raje, da smo počakali in se odvajali, ko je bil na to psihično pripravljen in zainteresiran. Ne pa nekaj na silo. Poznam primer, ko so se v vrtcu pri 2eh letih skupinsko odvajali. In vsi so bili ponosni, da je malemu uspelo. Kao uspelo. Kakšna nesreča se je še zgodila tu in tam, potem pa je začel izsiljevat z lulanjem in kakanjem kjerkoli in kadarkoli. Če nekaj ni bilo po njegovem, je pač spustil, kar je bilo ravno v hlačah. Samo da je malo zjezil starše. Ti pa so namesto mirno in vzpodbudno začeli reagirati jezno in problem se je večal. So vstajali ponoči na dve uri, da so ga spet dajali na kahlico. Čez dan tudi kar naprej. Na koncu je bil skoraj spet s pleničko. Šele tik pred 3.RD je potem nekako dojel, da je to tudi njemu v prid. Pa seveda, svoje je naredilo tudi poletje - takrat je vse to lažje.