Sem takoj letela pogledat pošto, ampak ni še ničesar . Pri hčerki bi morali imeti 62 točk (ker smo bili lani zavrnjeni in dobimo 10 dodatnih točk),
Te nočem strašiti, mapak zgolj v vednost ti povem, da v Črnuškem vrtcu tudi 62 točk ne bi bilo dovolj, za sprejem otroka letnik 2006 v vrtec. Namreč vlog je ilo 28, sprejeli pa so samo 2.
Ko sem šla gledat zpisnik z zasedanja, kjer je tabela z vsemi prostimi mesti, ter številom vpisa za ta mesta (in to pri več vrtcih) sem prišla do ugotovitve:
Letos so takorekoč vsi otroci letnik 2005 dobili vrtec, ker se vse skupine povečajo na prehodu iz jasli v starejšo skupino. Letnikov 2007 so sprejeli zelo veliko, letnokov 2006 pa spet zelo malo, saj so skupine še od lani polne, širijo se pa ne. Spet niso bili sprejeti vsi otroci, ki so letnik 2004 ali 2003 - torej in vsega tega sklepam, da otrok ZAGOTOVO in NAJLAŽJE dobi vrtec, če se ga vpiše, ko dopolni 3 leta, vse prej ali pozneje je bolj kot ne loterija. Se mi zdi, da je za 2-letnika težje dobiti vrtec, kot za enoletnika.
Pikica, vidim, da imaš toliko starega sončka, kot jaz (2 leti 3 mesece in skoraj 3 tedne). Moj sinko bo ostal pri varuški do septembra 2009, takrat bo šel pa v vrtec, saj naslednje leto bi pa moral biti sprejet, ko bo šel lahko v starejšo skupino.