IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Še enkrat si preberi, kaj sem napisala! Jaz mojim mulcem marsikaj dovolim, skoraj nikoli pa se ne zgodi, da bi celo uro npr. samo spraševala.
Ne rabis vpit.
Mogoce pa jim manjka kaksna bolj "tough" ura, da bodo dojeli razliko.
Kje pa vpijem? Če dam nekje klicaj, to še ne pomeni vpitja - vzklik, mogoče, ne pa vpitja
Sicer pa je ta debata krenila v smer, da se moramo zaopet učitelji zagovarjati, kako delamo. In evo, točno to je na nek način negativna nastrojenost do šole in učiteljev, ker se lahko kar vsak vmešava v naše delo in metode dela.
Jaz tudi prodajalki za kaso ne govorim, da se mi mora prijazno nasmehniti in pokramljati z mano. Pozorna sem na to, da me ne ogoljufa, če je prijazna in klepetava, poklepetam z njo, če je našpičena, grem dalje, če je nesramna, ukrepam pri višjih inštancah.
Pri frizeju poklepetam s klepetavo frizerko, če je tiho, sem tiho tudi jaz, če svoje delo opravi dobro, ji dam mančo, če me zafuša, se pritožim.
Pri zdravniku poklepetam in mu povem še kaj več, če ga zanima, če je mrk in tih, si mislim svoje, a dokler je korekten in strokoven, mu ne težim, da me mora med pregledom animirati in zabavati, ker je meni slučajno tistih 10 min dolgčas. Če naredi strokovno napako, imam možnost, da se pritožim.
Pri avtomehaniku isto, na banki isto, na pošti isto, pri receptorju v hotelu isto ...
Torej, nobenemu ne govorim, kako mora opravljati svoje delo, dokler je delo opravljeno strokovno in dosega svoj namen. Če pa je meni dolgčas, ker sem navajena, da vsi po vrati klepetajo z mano, mi delajo usluge in dajejo presežke, je pa to moj problem, kajne, in ne problem tistega, katerega delo je v prvi vrsti nekaj čisto drugega. Ja, lahko se potožim domačim in prijateljem, kako so vsi na smrt dolgočasni, da bi pa zato širila negativno mnenje o določenem kadru, celo pisala pritožbe na določene inštance, težila zdravnikom, frizerjem in prodajalkam, kako naj opravljajo svoje delo, mi je pa bolano. Sori. Svet se pač ne vrti zaradi mene in tudi ne samo okoli mene. In še najmanj sem jaz požrla vso pamet tega sveta.