no, sama še nisem rodila, sem pa bila ravnokar ob moji prijateljici pri porodu in enostavno moram napisat ta post. bila sem zelo zelo prijetno presenečena na mb porodnišnico ... mislila sem, da mi bodo vsaj tisti list iz materinske šole pregledali ali me morda malo čudno pogledali, ko sem prihitela in povedala, da moram v porodno k prijateljici - pa so bili vsi, ki sem jih srečala izredno prijazni in nasmejani, brez vsakega kompliciranja ali kaj podobnega. Ker jim je moja prijateljica povedala, da bi rada malo bolj "alternativen" porod, da ima cdje, ki bi jih rada poslušala in da bi rada čim dalj časa hodila in sedela, so jo zelo upoštevali - takoj ko je bila prosta ena od dveh "alternativnih" sob, so jo premestili. Poslušali sma glasbo, ves čas se je gugala na gugalniku, počasi predihovala popadke, malo sma hodili v dnevno sobo, gledali tv ... vedno, ko jo je babica želela pregledati, jo je lepo "prosila", vse ji je natančno opisala kako napreduje, kaj lahko v kratkem pričakuje ... zdravnik, ki je Slovak (ker sem videla na postih, da bi naj to bil problem ali kaj) pa je bil sploh 1A, ko jo je prišel pogledat, jo je bodril, se hecal, poplesaval, ker mu je bila všeč glasba ...
v glavnem: porod je potekal super, je pa res, da se je moja prijateljica nanj par mesecev pripravljala in je zato poznala svoje telo, vedela je, kaj ji v določenem trenutku najbolj odgovarja in predvsem: znala se je SPROŠČAT! Na koncu so jo vsi - babica, babičar, zdravnik in študentke (pri zadnjih iztiskih so bili kar vsi na kupu ;) ) izredno pohvalili, da če bi se vse porodnice tako pripravile na porod, bi bilo veliko veliko manj zapletov in slabih izkušenj ...
pa še to: v mb ne delajo več klistirja, kar je v nekaterih slo porodnišnicah še stalnica, pa čeprav se ve, da to porodnico vmes samo ziritira, poleg tega pa je pritisk na prazno čerevo zelo boleč.
v glavnem, moja izkušnja z MB je izredno dobra - enako so imele tudi 4 moje prijateljice, je pa res, da so se vse na porod dobro pripravile, niso prišle tja vse zakrčene od strahu pred popadki in so se osredotočile nase ter predvsem na svojega otroka, kar je storilo tudi osebje v porodnišnici in zato so vse prepričane, da gredo tudi drugič v Maribor (no ena je že šla 2.)