ne, sploh ni zašlo iz teme, sej nam je odnos zelo pomemben kako nas obravnavajo v P
In za tvojo informacijo - pri človekovem dojemanju bolečine ima zelo veliko vlogo, kako je človek psihično pripravljen na bolečino (ergo če prideš v bolnico pripravljen na vaginalni porod bo veliko manj bolelo kot če prideš z mislijo, da boš lepo komot zaspal in bodo drugi opravili vse namesto tebe),
to absolutno drži in to nas večina tudi ve in vemo tudi da CR ni najboljša opcija in mene osebno je bolj strah CR, kot pa vaginalnega poroda, ker vem kaj to pomeni.
in tale mama, ki je rojevala poleg mene, je bila pripravljena na porod, ni hotela nobenih protibolečinski sredstev, pa je kljub temu kričala. ni šlo za nobeno izsiljevanje.
vsakič z veseljem preberem dobre izkušnje iz mb porodnišnice in upam, da se mi drugič(ko bo čas zato) ne bo treba vozit tako daleč.
jaz sem se za sg odločila en mesec pred koncem, psihično sem se pripravljala na naraven porod brez EA. en dan, pa nisem čutila dobro gibov in sem šla v P(MB) na ctg....vmes je prišla nosečnica, da bi se dogovorila za CR, imela je tudi priporočilo od svojega G....pa kaj si ti nor....sestra je tako kričala na njo, da je odmevala po celem hodniku, da kaj si misli, da si bo zmišljevala za CR. potem je
rekla, da je prvi otrok prizadet zaradi vakuumskega poroda, sestra pa je rekla, da o tem morajo odločat zdravniki. a ji ni mogla normalno povedat, a je res potrebno kričanje, na že itak prestrašeno
, kjer so ji prvega otroka poškodovali pri porodu.....naslednji dan sem klicala v SG in ko sem povedala, da bi prišla k njim rodit, je babica rekla 'dobrodošli pri nas'...moj izraz na obrazu
...a je to sploh možno? o porodu in negi na oddelku lahko samo
.
a v SG pa nimajo slabih dni?