Pa še moja izkušnja iz MB porodnišnice.
10.06.2009 sem bila sprejeta v porodnišnico zaradi možnosti pospešitve poroda zaradi premalo plodovnice. Ker se je izkazalo, da je plodovnica na meji sem ostala na opazovanu, poroda mi niso sprožili. Ležala sem v prvem nadstropju, kjer so sestre zelo zelo prijazne. 18.06.2009, 6 dni pred rokom mi je odtekla voda in so me iz I. nad. odpeljali v porodno sobo. To je bilo ob 00.20. Priklopili so me na ctg in ker nisem imela svojih popadkov sem čakala do 08.00 ure, da je prišel dr. Žebeljan in me pregledal, vendar je rekel da še bodo počakali, da imajo skupen posvet in se bodo odločili. Ob 09.00 uri je prišel dr. Čujič in naročil, da mi dajo umetne popadke. Ne vem kako je bilo ime babici, ki je bila takrat v porodni sobi, no tu pa tam je prišla pogledat kako je. Popadki so se začeli hitro, vendar se nisem skoraj nič odpirala, zato so mi dali neko inekcijo, ki je to pospešila. Povedala sem jim da sem na listi za EA, prav tako so bile tudi dve drugi. Za namestitev EA je prišla dr. Gostenčnikova, ki je res zelo zelo prijazna in profesionalna. Ko sem bila odprta 3 cm in bi lahko dobila EA je babica rekla, da ni nekaj vredu z utripom pupike in da bodo počakali. Gostenčnikova mi je razložila, da se dogovarjajo če mi bodo naredili carski rez. Zmes je prišla v porodno druga sestra in je ugotovila da ctg ni dobro nameščen in zato prihaja do motenja pulza . V glavnem po tem babice ni bilo na spregled več kot 3 ure. Ko se je končno prikazala in me pogledala je ugotovila, da sem odprta že 9 cm in da bom rodila. V tistem je prišla tudi Gostenčnikova in je bila vidno jezna zakaj je niso poklicali, saj jih je vmes spraševala kako daleč sem, da bi mi namestila EA.
v glavnem potem se je menjala babica, namesto te je prišla babica Marta , ki je fenomenalna. Pogledala me je in mi rekla, da zdaj bova pa rodile, kako se bom namestila in kako moram pritisnit. Edino kar je vmes pokvarilo vzdušje je bila dr. Kudrova (po mojih nekajkratnih izkušnjah, največja katastrofa med zdravniki v porodnišnici), ki je prišla po babico da mora takoj prit v drugo porodno, ker je tam rojevala ena izmed poznanih (ne vem točno ali je rekla da njena prijateljica ali od katerega izmed drugih doktorjev), tako da sem jaz morala še 5 tiščavnikov sama predihavat in potiskat . No zatem se je babica Marta vrnila in smo res rodili en dva tri, ogromno mi je pomagala s pritiskanjem na trebuh saj sama nisem imela več dovolj moči.
Šival me je pa en novi zdravnik, mladi, prišel je iz Jesenic, ne spomnim se pa priimka. So babice potem pogledale in ga zelo pohvalile, da je fenomenalno zašil. Delal je vse notranje šive, zunaj se vidi samo eden, pa še zgovoren je zelo, tako da je čas hitro minil, čutila pa nisem čisto nič.
Kar se tiče sester na II. etaži nimam pripomb, mogoče je katera malo bolj zgubljena, ni pa nobena bila neprijazna in so se vse trudile po svojih močeh, je pa res da je norišnica te dni v porodnišnici, vse je zasedeno do zadnjega kotička.
Kar se tiče porodnih sob bi vam svetovala, da imejte nekoga s seboj, da vam bo dajal pijačo in mrzle obhladke, saj v mojem primeru bi se meni zmešalo, če nebi imela mojega zraven. Pa vodo imejte s seboj, jaz sem jo lahko pila po požirkih, prva babica mi je rekla da lahko tudi jem če sem lačna in sem si privoščila pol štručke zjutraj .
V kolikor ste dogovorjene za EA ali Ultivo gnjavite in jim zvonite, če ne bo nikogar blizu, ker jaz sem bila bolj pasivna in sem mislila, da oni že vejo kako hitro se odpira maternični vrat in bodo prišli pravi čas pogledat.