IZVIRNO SPOROČILO: ŠkratekM
Skoraj sigurna sem, da bom šla tudi jaz roditi v SG. Me pa zanima, če je katera rodila tam v preteklem letu, pač novejše izkušnje saj mislim da se v par letih kar precej spremeni. Skratka, hvaležna bom za vsako novejšo informacijo o porodnišnici v Slovenj Gradcu. :)
Jaz sem rodila novembra v SG. In moja izkušnja nikakor ni lepa.
Bila sem čez rok, vsak drug dan sem hodila na preglede (ultrazvok, ctg ...). Vsakič je bil drug ginekolog (kar čisto razumem). Pa mi v vsem tednu NIHČE niti z besedo ni omenil, da je možnost CR. To sem zvedela šele zadnji dan, par minut preden so mi sprožili porod.
Porodničarji: Dr. Lužnik je pri meni izgubil vse pike. Njegov odnos je bil tako zelo površen, da sem res hvaležna, da se ni odločil mi že on sprožiti poroda. Sem pa imela možnost videti posledice njegovih odločitev - nič lepega. Ampak ne bom o tem, ker ni moja zgodba.
Dr. Čas - zelo skrbna, previdna, se je zavzela zame - ona je tudi vodila moj porod in kasneje opravila CR. Same pohvale.
Enako same pohvale za babice v porodni sobi.
Porodni oddelek - katastrofa od katastrofe. Prvo noč po CR, ko sem bila privezana na ne vem koliko stvari, ko sem bila itak čist zblojena od splošne anestezije in bolečin, ko sem sploh prvič v življenju dojila ... Sem prosila sestro, da mi pomaga otroka pristavit. Njen odgovor: "Ja, to boste morali pa že sami ...". Ista sestra me je nazjala prvič, ko sem dobila
k sebi in sem želela dojiti, da kaj ne vidim, da imam vdrte bradavice in zakaj nisem prinesla nastavkov za dojenje. Ob pol 10 zvečer je moj tekel v dežurno lekarno po nastavke (pa ne bi bilo treba, ker zdaj dojim brez njih). Se ji pač ni dalo ... In se jim ni dalo cel čas bivanja na oddelku.
Enkrat, ko se je
je v sobo prišla sestra (ena druga) in me nazjala, češ zakaj stradam otroka.
Pa še to. Oglašujejo se za dojenčkom prijazno porodnišnico. Moje mnenje pa je, da so daleč od tega.
Saj razumem, da forsirajo rooming in (da imaš otroka 24/7 pri sebi), ampak a mi lahko nekdo razloži, kako je sposobna mamica po carskem rezu SAMA poskrbeti za dojenčka, ko je privezana iz obeh strani, se ne more obrniti niti iz trebuha na bok, kaj šele, da bi dvignila otroka iz posteljice? Čista katastrofa.
Edino kar je super, so pa te nove postelje, ko lahko imaš otroka ves čas pri sebi. Jaz vem, da bi jo imela, če ne bi imela carskega, in če me ne bi vse tako
bolelo. Tako sem bila pa okregana in označena za slabo mamo, ker sem jo dala v posteljico, da sem si sama malo spočila.
Lej, ne želim te prestrašiti, mogoče samo toliko v vednost, da boš pripravljena tudi na kaj takega. Upam, da se bo oglasila še katera druga z boljšo izkušnjo.