cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: dabroston

clock-img

26.01.2009, 17:34

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Js mam tud en ss za sabo, pa mi je danes ginekologinja rekla, da če bo še ratalo mi zanosit, da mi bo tu predpisala dabroston, jemlje pa se ga baje od potrjene nosečnosti naprej.

clock-img

26.01.2009, 17:38

clock-img

meimei

pencil-img

1

jaz sem dabroston jemala ko sem že zanosila prvič ker mi je nosečnost v prvem mesecu že bila tvegana in mi ga je zdravnik namreč dal da ne bi prišlo do splava lp

clock-img

26.01.2009, 19:18

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Aha, torej je dovolj, če ga začneš jemat, ko je nosečnost že potrjena? Ni nujno, da ga že prej jemlješ, preden zanosiš? Ker ena punca je prej omenla, da ga jemlje od 11.do 25 dne v ciklusu zaradi popuščanja rumenega telesca??

clock-img

26.01.2009, 19:55

clock-img

kitka1

pencil-img

327

Divans1, čisto možno je, da ti poleg klomifena da še dabroston. Stvar je v tem, da klomifen sicer spodbuja rast foliklov, vendar ne deluje ugodno na maternično sluznico - ko bi se ta morala debeliti (po ovulaciji) in pripravljati na vgnezditev morebitnega zarodka, lahko klomifen na to deluje zaviralno.

Zato pogosto v drugem delu ciklusa (torej po ovulaciji) predpišejo dabroston (sintetični progesteron) kot dodatno podporo debelitvi sluznice. Škoditi ne more, v nekaj odstotkih pa lahko koristi. Predpisujejo ga tudi tistim, ki imajo prekratko lutealno fazo (torej je čas od ovulacije do menstruacije krajši od 10 dni in se že v času morebitne vgnezditve sluznica začne luščiti).

Če si enkrat že imela splav, je kot preventiva dabroston gotovo ok. Raje pa za vsak slučaj še spomni na to ginekologinjo. Saj veš - v tistih parih minutah, ko te ima pred seboj, res ne more misliti na vse :)

Seveda je namesto dabrostona verjetno na trgu še kakšno podobno zdravilo (pravijo, da se ga zadnje čase ne dobi v lekarnah). Omenjajo primolut nor, ki ga sicer ne poznam.

clock-img

06.04.2009, 20:02

clock-img

beba99

pencil-img

1

Hey! Jaz sem pa dobila tablete dabroston ker mi je M zamujala 3 tedne! Ker sem zdaj imela enak problem vendar le 1 teden. Zato sem klicala v gin. ambulanto in mi je rekla da lahko vzamem tablete le če sigurno nisem noseča! Zakaj me je to vprašala, če sem prebrala na tem forumu, da ima pozitivne vplive na nosečnost?

clock-img

06.10.2009, 15:10

clock-img

Anonimen

Pozdravljene!

G. mi je predpisala te tablete, saj imam neredne M. Jemati sem jih začela kar drugi dan po pregledu, saj se neve točno kdaj sem imela zadnjo M, ker so se mi vmes pojavljali izcedki in pravi, da bi se lahko tudi kdaj vmes pojavila (pač v bolj blagi obliki).  Tablete moram jemati 10 dni, pol bi se naj pojavila M.

Zanima me po kolikih dneh po prenehanju se bo pojavila M?

clock-img

06.10.2009, 15:59

clock-img

*vrtnica*

pencil-img

26

Tudi jaz sem pred kratkim začela jemati dabroston, ker sem v 7 tednu nosečnosti in sem imela rjavkasto - roza izcedek. Jemljem ga že od 4. tedna in krvavitve so se res ustavile, sem pa morala 14 dni strogo ležati.

clock-img

06.10.2009, 20:48

clock-img

ellie

pencil-img

1403

Anonimna, ko sem jaz dobila dabroston za sprožitev M...se mi je pojavila že par tabletk pred koncem. Tako da jih potem nisem jemala 10 dni. Lahko pa da se ti bo 3 dni po prenehanju jemanja.

clock-img

07.10.2009, 14:42

clock-img

Anonimen

ellie hvala! Upam, da bo pri meni tudi M čim prej tu, da lahko tudi na user posted image  začneva čim prej delat.  user posted image

Aja, zdaj med jemanjem dabrostona pa verjetno ni možnosti, da bi zanosila, ali? Ve mogoče katera tudi to?  

clock-img

07.10.2009, 16:55

clock-img

ellie

pencil-img

1403

Tud med jemanjem dabrostona je možno zanosit. Edino mogoče je manj možnosti, ker ne veš, kdaj, če sploh...imaš ovulacijo.

clock-img

13.10.2009, 08:27

clock-img

Anonimen

Ste imele kakšne krče oz. špikanje po prenehanju dabrostona v maternici ali jajčnikih?
Meni se že dva dni nekaj dogaja, pa nevem, če je to normalno ali smo mgoče kakšno user posted image  pridelali ta čas! Čeprav dvomim, da bi se ravno zdaj prijelo, ker sem mela ful dolge M je gin. rekla, da verjetno nimam niti O, zato sem tudi začela jemati te tablete. Upam, da bo kaj, če ne drugo čimprej M, da končno začnemo znova.
LP

clock-img

30.03.2010, 14:00

clock-img

muhica2

pencil-img

51

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

To je vse skupaj nelogično... Jaz sem dobila dabroston za sprožitev M, ker je skoraj 2 meseca ni bilo. In ne povečajo možnosti zanositve... Sploh pa ne vem zakaj bi prestavljala M iz 30 na 28 dni...sej 30 dni je čist ok, če je le redna. Pomoje nima smisla, da jih jemlješ.

Lp

živjo
jaz mam eno vprašanje ko si do konca vela zdravila tisti ciklus si vsak mesec pol dobila user posted image ali je bilo spet vse isto?no vsaj pri men je tak

clock-img

11.05.2020, 12:52

clock-img

Novak.n

pencil-img

1

Tut jaz sem dobila dabroston da dobim ovulacijo in danes je zadnji dan ko ga jemljam ampak me skrbi to ker sem dobila krvavitev in kolika je možnost za zanositev? Zanima me tut ali se ovulacija dobi po jemljanju al prej. Oprostite na moji slovenščini še se učim. Hvala 

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem