cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Prepovedane jedi

  
clock-img

29.11.2007, 19:38

clock-img

Roberta69

pencil-img

1225

Se malce popravljam od zadnjič... Tunina je dejansko bolj sporna, ker je velika verjetnost, da vsebuje veliko količino težkih kovin, kar lahko slabo vpliva na plod (približno dva obroka - recimo dve pločevinki sta dovoljena količina) in je res bolje, da se ji v nosečnosti izogibamo. Po drugih, manj spornih mastnih ribah (na netu in drugod lahko najdete ogromno članskov na to temo) pa kar posežite, ker baje res dobro vplivajo na razvoj otrokovih možganov.

clock-img

29.11.2007, 22:24

clock-img

Ajvy

pencil-img

9462

Prepovedano je jesti tisto kar ti ne paše.....

_____________________________

Beauty Comes With Dark Thoughts

clock-img

30.11.2007, 12:50

clock-img

tasyo

pencil-img

1040

Jaz tudi mislim, da predvsem ni pametno preveč komplicirat. Jej tisto, kar ti v določenem obdobju paše. Pri meni je bil to na začetku izključno čips, potem kruh in maslo, potem pa pršut in tudi biftek in siri... Glede na to, da sem vso to hrano jedla že prej, je precej majhna verjetnost, da se bom okužila glih med nosečnostjo! Sicer naj vsaka stori po svoje, ampak preveč spreminjat jedilnik in pazit pa spet ni dobro...

clock-img

01.12.2007, 17:09

clock-img

Anonimen

V prvi nosečnosti sem jedla suhe salame, klobase (domače), pršut...saj me je kar groza, kaj bi lahko bilo.
Zdaj v tretji, ko vem, kaj prinaša toxo, pa se izogibam vsem suhim mesninam, majonezi, jajcem na oko itd pa čeprav je kupljeno. Solata z domačega vrta, ni šans, sem vidla mačka, kako je opravil potrebo med njo. Prav tako zelo pazim pri pripravi svežega mesa. Je res, da bolj veš, bolj je človeka strah in je paničen, ampak možnost pa le zmanjšamo, če se izogibamo takim jedem. Torej, vsak po svoje. Lp

clock-img

05.12.2007, 11:59

clock-img

malab

pencil-img

44

Pozdravljena,
tudi sama sem nosečka, in sicer 2 meseca. Zanima me, ali so tudi domača jajca, če so spečena "na oko" lahko nevarna?user posted image

clock-img

05.12.2007, 13:59

clock-img

Pia77

pencil-img

612

Teoreticno sem sicer z jajcem, ki ni povsem toplotno obdelano (in rumenjak na oko obicajno povsem ne zakrkne), okuzis s salmonelo. Ampak verjetnost je zelo majhna, ce so jajca preverjenega porekla. Prakticno pa bi opazila, da bi imel take tezave se kdo drugih od domacih.
Jaz sem si tako domaco beljakovinsko-holesterolsko poslastico privoscila ze veckrat; z velikim uzitkom in povsem brez slabe vesti.

clock-img

05.12.2007, 20:10

clock-img

Anonimen

Prepeci jih, da zakrknejo. Lp

clock-img

07.12.2007, 16:21

clock-img

aprill

pencil-img

96

js obožujem tatarski biftek zdj bo pa še čas za tako hrano, al je boljše da ga kupiš pripravljenega al da ga narediš sam doma???

clock-img

29.12.2007, 18:21

clock-img

Majuska

pencil-img

9092

Po mojem ga je vseeno bolš kupit.

Zadnje čase mi strašno diši panirano meso in pomfri ... prej nikoli tega nisem toliko pojedla. mogoče so pa še prazniki malce krivi za to, kdove user posted image

clock-img

02.01.2008, 15:39

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

na švedskem odsvetujejo plesnive (brie, gorgonzola, camembert..) in nepasterizirane sire (feta in mozzarella sta v določenih pakiranjih nepasterizirana in jih je treba prej popečt - recimo na pizzi ipd.) ter vse sveže ribe/rakce prej zamirznit in šele nato pripravit.
no ja, za surova jajca pa tako vsi vemo..

clock-img

07.01.2008, 21:08

clock-img

ključek

pencil-img

9047

kaj pa MC, pa gobe na pici??

clock-img

17.01.2008, 16:03

clock-img

Majuska

pencil-img

9092

Mislim da ne bi smele biti sporne user posted image

clock-img

18.01.2008, 08:48

clock-img

katra55

pencil-img

1970

IZVIRNO SPOROČILO: malab

Pozdravljena,
tudi sama sem nosečka, in sicer 2 meseca. Zanima me, ali so tudi domača jajca, če so spečena "na oko" lahko nevarna?user posted image


Ne niso nevarna. Salmonela je prisotna na lupini jajca in če ti jajce takoj spečeš in poješ in panike. Pri ubijanju ponavadi okužimo jajce s salmonelo-jo prenesemo iz lupine in če to potem pustimo na sobni T, se salmonela namnoži.

clock-img

04.02.2008, 19:19

clock-img

vianne

pencil-img

714

Joj sedaj se bo katera za čelo primla.... ma kaj čem moram vprašat. Kaj pa hrenovke... se vam zdijo "nevarne" glede na to, da je v njih ... boljše da ne pomislim. Samo, danes mi tako dišijo... pa malo gorčice zraven in pečen krompir  mmmm


clock-img

19.02.2008, 11:25

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

Joj sedaj se bo katera za čelo primla.... ma kaj čem moram vprašat. Kaj pa hrenovke... se vam zdijo "nevarne" glede na to, da je v njih ... boljše da ne pomislim. Samo, danes mi tako dišijo... pa malo gorčice zraven in pečen krompir mmmm



vse kar skuhaš al pa popečeš načeloma ne more bit narobe (razen zgoraj napisanih izjem).

clock-img

20.02.2008, 10:18

clock-img

_sanja_*

pencil-img

1444

Jauser posted image  Poleg tega sem pa zvedla iz zanesljivih virov, da gre baje v hrenovke kvalitetno meso (ker ga ne gre veliko + veliko ledu dodajo), čeprav večina misli, da je v hrenovkah najslabše meso...
Tud mene je presenetluser posted image

clock-img

23.02.2008, 10:08

clock-img

Majuska

pencil-img

9092

Mislim da hrenovke ne predstavljajo nobene nevarnosti, konec koncev jih prekuhamo 

clock-img

13.03.2008, 18:04

clock-img

sončnica24

pencil-img

3564

Meni je moja g. glede hrane rekla tako da naj jem tisto kar mi diši pa če bom vsak dan jedla eno in isto. Predvsem pa se ne prenajedat in ne poslušat "starih tet", ki pravijo da moraš zdaj jesti za dva.user posted image

Se je baje ena njena pacientka v celi nosečnosti zredila za 2kg pa rodila popolnoma zdravega dojenčka. Tako da poslušajte sebe in jejte tisto kar vam paše

clock-img

15.03.2008, 11:47

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Salmonelo fašeš zato, ker kura jajca in drek serje pri isti luknji. Dobesedno. Poleg tega so nekateri zajedalci pri kuri normalno prisotni v prebavnem traktu. Podobno kot pri ribah.
Če imaš jajčka v hladilniku in jih daš recimo pred pečenjem/pohanjem na kuhinjski pult, preko porozne jajčne lupinice (jajčka v bistvu zašvica) pronicajo razne golazni tudi v samo jajčko(beljak, rumenjak). Pomemben je pravilni postopek pa se temu komot izogneš. Jajčko vzameš iz hladilnika tik preden jo spečeš! Jaz itak nimam rada jajc na oko, ker ko vidim  tiste bele nategnjence od beljaka mi gre gor. Jajčka spečem da zakrknejo ali pa jih zmešam.
Majonezo, ki jo kupiš v trgovini, lahko ješ. Madona saj pa gre preko raznih pregledov. Poglej edino, da je kozarec res hermetično zaprt, ko ga kupiš.
Toxo sem prebolela, na srečo, ker bi umrla, če bi mi zelenjavo vzeli. Sicer pa nasplošno moraš vse dobro oprat, če ne veš iz katerega vrta imaš hrano.
Jogurte jem navadne.
Sire lahko ješ vse, razen surovih. Gorgonzolo jaz stopim v ponvi in jo prelijem preko testenin...mmm! Ni boljšega!
Hrenovke tudi lahko ješ, saj pa jih prekuhaš. Enako velja za vse ostale vrste kupljenih obarjenih klobas, ki se kuhajo. 
Kaj pa sploh jeste???? Tema bi se bolje glasila, "kaj lahko jem v nosečnosti"!user posted image user posted image user posted image

LP

clock-img

18.03.2008, 12:45

clock-img

_annela_

pencil-img

150

jaz ko sem bilauser posted image sem jela vseeee!!razen kaksnih hamburgerjev!!in sem rodila cist zravega cukra..tko da ne delat paniko...jej kaj ti pase seveda pa čim vec sadja in zelenjave!user posted image

clock-img

21.03.2008, 21:12

clock-img

poli*

pencil-img

2407

Jaz sem prav začudena nad svojim telesom: sedaj, ko sem user posted image , mi velikokrat zapaše kaj mastnega, salame in podobno. Halooo, prej sem pa vedno pazila, da ni bilo preveč maščob, pa še 7 let sem bila vegetarijanka.
Kako se vse obrne user posted image .
Verjamem pa, da je v tem obdobju fino jesti, kar ti telo narekuje (no, naj sadja in zelenjave ne manjka).

clock-img

21.03.2008, 23:06

clock-img

spelka12

pencil-img

3312

Kaj pa paštete. Piše, da naj bi jih kao ne smele jest, ker je notri nepredelano meso? Jest bi ful zmazala eno pa ne upam.
Za tokso pa ne vem, če sem jo prebolela, ker mi še niso testa delal. A test za tokso ti delajo določen teden nosečnosti a ni važno kdaj?

clock-img

21.03.2008, 23:13

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Jaz sem pašteto jedla, pa ni bilo nič narobeuser posted image

_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

clock-img

21.03.2008, 23:14

clock-img

spelka12

pencil-img

3312

Zabeleženo, pade takoj za fruštekuser posted image . Hvala.

clock-img

31.03.2008, 12:29

clock-img

srki

pencil-img

9222

IZVIRNO SPOROČILO: Tanayya29

Kakor je ena napisala,glih od kakšnih kmetov ni treba kupovat,kupljeno v trgovini pa naj bi bilo preverjeno(vsaj upam).



Jaz sem pa s kmetov, pa jemo domače meso, pa sem še živauser posted image . Dobiš v štacunah veliko večjo svinjarijo, kot pri kakem kmetu, verjemi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem