cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Priporočam v gledanje

clock-img

15.11.2007, 16:13

clock-img

tehnofil

pencil-img

3160

1. en teden je relativno
2. v red spravijo STARŠE in ne otroke. Otroci so takoj v redu, ko so pravilno usmerjeni. Še niste opazili, da RED daje otroku občutek varnosti. Zato ga hitro sprejmejo, čeprav izgleda, da otroci v neredu uživajo. varnost je otroku najpomembnejša in varen se počuti v dveh stvareh
a) občutek da je ljubljen, da ga imajo starši radi
b) red, stalnost,...

Oddaja je pa super.

clock-img

16.11.2007, 08:59

clock-img

Antigona

pencil-img

4555

Jaz oddaje sicer nisem gledala, vedno pozabim user posted image ...
Priporočam pa v ranje knjigo od Elizabeth Pentley: Z otrokom lahko sodelujete. Ker so notri res konkretni primeri. Meni je bila tko všeč, da sem jo šla celo kupit in jo imam sedaj doma, da jo lahko večkrat malo prečekiram...

Moja dva sončka: Žan (25.7.05) in Luka (14.8.07)

Žan in Luka gradita mesto:
http://zan-luka.myminicity.com/

clock-img

16.11.2007, 13:21

clock-img

yellowcrystalstar

pencil-img

414

ne verjamem, da je vse pristno, že zaradi kamer samih. 

clock-img

26.11.2007, 21:19

clock-img

blustar

pencil-img

215

IZVIRNO SPOROČILO: faca

Meni je še bolj všeč angleška verzija - little angels. Enkrat je bila celo na kanalu A.

Jaz sem tudi za Little Angels. Bila je na BBC ob torkih ob 19:00, zdaj spet ni, se mi zdi. Ampak vsake toliko časa ponavljajo oz. dajo nove serije v program.

clock-img

29.11.2007, 14:24

clock-img

picola1

pencil-img

2009

Meni je tudi oddaja kar všeč, dobi človek dosti dobrih nasvetov...

Še moje mnenje glede komentarjev neizkušenih oseb pa to...Sej je res, da je lahko govorit, dokler sam nimaš otrok. Se strinjam. Zelo. Vendar, dejmo si priznat, da imajo/imamo tudi takšni velikokrat prav. Če pogledamo konkreten teoretičen primer: Lianna in Mamuška pravita isto (recimo, da je tako). Lianna pametuje in bolje zanjo, da je tiho, Mamuška je pa zakon (kar je res...user posted image )...Lianna nima prav, Mamuška ima. A se temu reče dvoličnost al kako?

Moje mnenje je, da ni treba takoj vsakega, ki nima praktičnih izkušenj, zabit v nulo in mu ukazat, da naj bo tiho...Mogoče bi blo fajn, da se v takšnem primeru vprašamo tut, zakaj tako odreagiramo. Mogoče pa nekje globoko v sebi vemo, da ima ta oseba prav (pa čeprav nima izkušenj) in je najlažje rečt: ti nimaš pojma, zarečenega kruha se največ poje, ko boš imela svoje otroke, se pa oglašaj...ipd.
Njbolj zanimivo mi je pa še to, da se potem to samo stopnjuje...Najprej nima pojma samo tisti, ki nima otrok. Če ima oseba dva otroka in pametuje oseba, ki ima samo enega, se spet ne sme oglašat, ker ima pač samo enega. Če ima oseba 4 otroke( po možnosti vse razvajene), se bo branila:ko boš ti gor spravla 4 otroke, se pa oglasi...user posted image user posted image Neverending story...
Lianna in Mamuška...predlagam en test: prijavita se obe še enkrat pod drugim nickom. Mamuška, ti bodi neizkušena 20-letnica, ki ima en mesec staro hčerko, ti Lianna pa imej 3 otroke pa četrtega na poti...Pišita pa isto kot sedaj...user posted image user posted image
Je težko uganit rezultat?user posted image

Tudi od (v praksi) neizkušenih (glede na to, da imam komaj dva meseca staro hčerko in eno leto varovanja dvojčkov, se štejem med neizkušene) se lahko človek česa nauči, če smo odprti in nimamo stalno vklopljenih obrambnih mehanizmov. Moja mama mi večkrat pove, da sem jo veliko naučila o vzgoji otrok..Ker sem ji povedala, kaj mi kot otroku ni bilo všeč, kaj me je bolelo, kje sem bila prizadeta, kje sem se počutila neljubljeno, osamljeno, itd...

Sem pa prebrala še eno ful resnično misel v eni knjigi (mislim, da v Otroško spanje od Pantleyeve): Bila sem idealna mama, dokler nisem dobila svojih otrok...user posted image user posted image

Tako da se v bistvu strinjam tudi s tistimi, ki pravijo, da so ljudje brez otrok najbolj pametni za vzgojo...sam res pa po moje ni treba tako grdo ljudi nazaj zabijat...

Samo moje mnenje...user posted image

clock-img

03.12.2007, 11:01

clock-img

Anonimen

Res je, kot pravijo, dokler nimaš otrok, imaš sto teorij o vzgoji, ko jih imaš, nimaš nobene teorije več. Da še jaz izrazim svoje mnenje. Te oddaje, ki se vrtijo po televiziji se meni zdijo to, da hočejo povedati nam, da marsikdaj nekdo čisto tretja oseba opazi kje je problem v družini, ker tega sami ne vidimo. Ne vidimo ga pa zaradi občutkov krivde, sramu priznanja, zaradi svojega žalostnega otroštva, pa gremo iz ene skrajnosti v drugo itd... Kje je tista meja, ki začneš na otroka že na otroka pritiskati, namesto, da mu daješ motivacijo? Kdo ve? Se pa vsak otrok drugače odziva na določeno vzgojo. Lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem