Jaz sem rodila v Šempetru konec maja in sicer s CR, ker je bila plodovnica umazana. Sprejela me je Tjaša, ki je bila nočni uri primerno zaspana in ne ravno zgovorna, ampak v redu. Imela sem tudi kratko srečanje z Renato, ki je verjetno ne bi želela imeti cel porod, če bi naravno rodila, ampak OK, mislim, da ima svoj čuden način, kar pa je meni povedala, je bila resnica, tako da... Super sem bila zadovoljna s Krkočevo, vse pohvale in ko grem naslednjič tja si želim njo, če bo potrebno.
Druga zgodba pa so sestre na oddelku. Saj razumem, da so zaposlene, da jih je premalo, da imajo težke urnike, ampak vseeno. Nekatere, ki smo prvić mamice, ki se prvič srečamo s tako majcenim bitjem in vsemi novimi občutki, bi si želele kakšen napotek več, navodilo, kako in kaj. Saj meni je svakinja rekla, naj bom tečna, ker so zaradi nas tam, a problem je, ko ne moreš vprašat, ker ne veš kaj vprašat. Meni vprašanja kot so Kolikokrat dnevno mora otrok jesti, Kako naj ga polagam v posteljico, Kako naj ga pravilno dvigujem in polagam,... pač niso prišla takoj na misel - otroka sem dojila ko je hotel (vse dokler mu ni padla teža ker ni dovolj pojedel), v posteljico sem ga dajala vedno obrnjenega proti meni (in pri cimri videla, da ga menja na oba boka), itd. Skratka, mislim, da bi se, s svetlimi izjemami, seveda, lkahko malo bolj potrudile.