cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Pralne bombazne plenicke

  
clock-img

05.02.2010, 11:48

clock-img

sinskaT

pencil-img

1075

Tulipan - kaj vam pri Bitti Dlish ni odgovarjalo, da prodajate nove?

Beremin berem o teh pleničkah in bolj ko berem, manj mi je jasno s katerimi naj začnemo user posted image


_____________________________

♪♫♪♫♫

clock-img

05.02.2010, 12:14

clock-img

izalina

pencil-img

349

Ojla,
da se vam še jaz pridružim. Mi je le uspelo prebrati celotno temo :)
Sama bom postala prvič mamica konec maja in z mojim partnerjem se trenutno ukvarjava s plenicami (definitivno bodo pralneuser posted image ): katere, zakaj, eko, bombažne, bambus,....alinone in še tisoč vprašanj.
Najbolj se mi dopadejo Racman tiste iz bambusa in čez volnene prekrivne hlačke, tudi haipa Daipa klasik so mi všeč, predvsem za novorojenčka,izgledajo take mini :). Ali katera mogoče ve, v kateri trgovini jih lahko vidim te Haipa Daipa. Ali imajo samo spletno prodajo? Jaz se bolj nagibam k tem, ki so ene velikosti. Gotovo bom za zaačetek kupila nekaj različnih, le prekrivne hlačke bodo za vse iste, kar volnene.
K Racmankam se nagibam predvsem zaradi pohval in slovenskega proizvoda (proizvajajo jih v okolici mojega domačega kraja, pa za to nisem vedela do pred kratkim :) ).

Hvala za odgovore,

LP

clock-img

05.02.2010, 13:17

clock-img

dana80

pencil-img

58

sinskaT

katere pralne pa boste uporabljali .... all in one al tiste s prekrivnimi hlačkami?

izalina

tudi jaz sem na začetku raziskovala glede haipa daipa, ampak nažalost jih imajo samo v internetni prodaji pri tvigi .... sem pa opazila, da oni prodajajo samo take bolj znane plenice, ki drugače niso dobavljive v Sloveniji. Naroči si kakšen vzorček pa boš videla....tako ali tako ga boš potem lahko kasneje uporabljala.

clock-img

05.02.2010, 13:27

clock-img

malamucka

pencil-img

42

izalina, če boš imela racmanke in čez še volnene hlačke, bo imel tvoj otrok res veliko ritko... na začetek bo mogoče boljše izbrati ene druge plenice ali druge prekrivne hlačke...
katere volnene hlačke si izbrala? user posted image

clock-img

05.02.2010, 13:44

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Izalina, če boš uporabljala volnene prekrivne ( ki so moj favorit btwuser posted image ) potem je za novorojenčka najbolše da uporabiš kar navadno tetra plenico, zloženo in čez švedsko plenico in potem hlačke čez. Pa ne bo rit nič velika. Glej tole je moderna izvedenka, ti pač daš švedsko plenico pa čez tetro http://www.roda.hr/v2/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=26&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=6

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

05.02.2010, 13:48

clock-img

malamucka

pencil-img

42

skuštrana, dobra ideja user posted image . namesto povijalne plenice lahko uporabiš tudi snappi sponko, pa bo ritka še manjša user posted image

clock-img

05.02.2010, 15:33

clock-img

mala_miška

pencil-img

98

sinskaT nič tako groznega me ne moti - ne morem se navadit na pritiskače in na to, da ima plenička vložek prišit, brez njega pa ni tako vpojna. Sem jih pa na začetku seveda takoj zmetala v pralni stroj, namesto, da bi eno ali 2 stestirala, zdaj pa takšnih seveda ne morem vrnit.

Drugače pa sem imela za oba na začetku, skoraj do 1 leta pri hčerki, pri sinu pa še zdaj občasno, racmanke - tiste iz bambusa so fajn tanke in mehke, tako da nista imela prevelike ritke, zdaj se mi pa zdijo bolj praktične tiste all in one, ker je previjanje že prava umetnost, ko otročki niso več pri miru.

clock-img

05.02.2010, 19:43

clock-img

izalina

pencil-img

349

Najlepša hvala za vaša mnjenja in izkušnje, sem jih zelo vesela :)
Volnene prekrivne hlačke sem gledala od racmana  http://www.pleniceracman.com/si/pletene-volnene-hlacke-i329.shtml, nekako sem imela namen kupiti 2 komada in še dva komada iz mikroporja http://www.pleniceracman.com/si/prekrivne-hlacke-racman-mikropor-i324.shtml. Nekako se bi rada izognila sintetičnim materialom, oziroma jih čim bolj omejila. Sem se odločila, da grem jutri v Baby center pogledat te plenice, da jih vidim še v živo. Definitvno bom pa poleg Racmank kupila še eno drugo znamko. Za začetek bomo kupili le nekaj pleničk, da ugotovim katere mi najbolj usrezajom potem pa jih še dokupim.

Lep vikend vam želim

clock-img

05.02.2010, 19:49

clock-img

sinskaT

pencil-img

1075

IZVIRNO SPOROČILO: dana80

sinskaT

katere pralne pa boste uporabljali .... all in one al tiste s prekrivnimi hlačkami?




Najraje bi all in one. Je pa še ta fora, da imamo dve mali ritki različne velikosti, ki ju je potrebno previjat hehe. No upam, da bomo to poletje ta veliko pripravili do tega, da je bolj lušno brez pleničk user posted image . Je pa še ta faktor, da bi rada čim lažje rokovanje in vzdrževanje...

Baje so ok Bumgenius ali pa te nove Pop in, če se ne motim. Kater mislite bi bile v mojem primeru boljše?


_____________________________

♪♫♪♫♫

clock-img

05.02.2010, 19:53

clock-img

izalina

pencil-img

349

Skuštrana: to je pa super ideja, vsaj za rezervo je dobro imeti kakšno tako, pa še babice jo bodo brez težav znale uporabljatuser posted image Bom malo pogledala, če se jih dobi tudi kje v pri nas :)

clock-img

06.02.2010, 18:53

clock-img

fiška33

pencil-img

367

Pozdravljene

Sem v 29t. Za pralne pleničke sem se odločila že takoj, ko sem zanosila in začela malo preučevat bejbi robo. Torej pred 5 meseci sem se odločila za BumGenius, zdaj pa sem si rekla, da je spet prišel čas, da ponovno preučim tole temo. In od takrat do sedaj so zgleda prišli novi modeli, zato je odločitev še težja user posted image . Kolikor sem prebrala in preučila so mi favoritke, enako kot tebi sinskaT, Bumgenius in Pop In. Za BG sem prebrala, da se ježki radi obrabijo, v tujini jih punce celo zamenjujejo s pritiskači, Pop in pa se "postara" zunanja plast. Hmm user posted image . Ne vem pa, kako je z njihovimi ježki. Zaenkrat bi se še vedno odločila za BG, če bo potrebno, pa bom ježke kasneje zamenjala.

Drugače pa nameravam doma uporabljati BG, na vikendu tiste EKO, ki grejo lahko na kompostnik, za ponoči in kakšne druge izlete, pa kaj bolj vpojnega.

LP

clock-img

06.02.2010, 18:57

clock-img

khurde

pencil-img

2724


IZVIRNO SPOROČILO: fiška33

na vikendu tiste EKO, ki grejo lahko na kompostnik, za ponoči in kakšne druge izlete, pa kaj bolj vpojnega.



ne vem, če je sedaj kaj novega, ampak nobenih plenic se ne da na kompost. edino vrečko, v katerih so. so pa vseeno bolj eko kot kake pamperske.


_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

clock-img

06.02.2010, 19:37

clock-img

fiška33

pencil-img

367

Khurde, zdajle malo googlam in res ne najdem nič pametnega o plenicah za na kompostnik user posted image . Zgleda, da sem to info nekje slišala in jo vzela za ziher user posted image . Škoda. No, če katera ve kaj o primernih plenicah za komposnik, bi bila zelo vesela, da mi sporoči.

LP

clock-img

06.02.2010, 19:44

clock-img

khurde

pencil-img

2724

fiška, sej se večkrat oglašuje, da so za kompostnik, pol pa ugotoviš, da so sam vrečke take. so pa vseeno bolj razgradljive (manj plastične) kot običajne.

za ponoč imamo alana iz dm ali pa mullerjeve moltex eko, pa so čisto dovolj vpojne. tko da v večini primerov niti ni treba kombinirat pralnih plenic, eko pleni in nekih tretjih za ponoči.

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

clock-img

07.02.2010, 10:28

clock-img

dana80

pencil-img

58

sinskaT in fiška33
 
BG in POP-IN je zelo podobna zadeva. BG ima soseda slabo leto in ni ravno zadovoljna .... predvsem omenja te ježke, da so res slabi. Kolikor vem pa POP-IN šele prihajajo na naš trg ..... POP-IN drugače prodaja Mothercare, ampak se jih v njihovih normalnih trgovinah ne da kupiti. Prodajajo jih samo na internetu pa še to le v Angliji. Sem pa brala samo dobre stvari o njih......no, smo naročili 3 kose in bomo videli.....če bodo dobre, jih bomo potem še dokupili. Predvsem je fajn, ker so univerzalna velikost....pa še dosti cenejše so od BG ... cca. 4 € na kos, kar ni malo. Ta teden jih dobim user posted image  pa vama javim kako se obnašajo ...... komaj čakam....zgledajo tako super user posted image .

clock-img

07.02.2010, 11:04

clock-img

dana80

pencil-img

58

IZVIRNO SPOROČILO: izalina

Ali katera mogoče ve, v kateri trgovini jih lahko vidim te Haipa Daipa. Ali imajo samo spletno prodajo? Jaz se bolj nagibam k tem, ki so ene velikosti.



izalina
 
ena moja znanka je kar poklicala na Tvigo, ker je hotela informacije v zvezi z njihovimi plenicami .... in so jo povabili, da jih obišče in skupaj pregledajo kako in kaj .... in je šla k njim na kavico user posted image  in se odločila za haipa daipa.

clock-img

07.02.2010, 11:15

clock-img

malamucka

pencil-img

42

tulipan, jaz pa ravno obratno user posted image , boljši so mi pritiskači. vse plenice z ježki imam že kar znucane user posted image
fiška, kje si brala informacije o pop-in? jaz sem našla samo tuje forume, tam jih pa kar pohvalijo... glede eko plenic si odgovor že dobila, niti moltexke niso za kompostiranje user posted image .

clock-img

08.02.2010, 08:02

clock-img

ALEXI M.

pencil-img

185

Ojla pa da še jaz podam svoje mnenje... midva sva kupila 6 wonderoosk na pritiskače.. in na začetku sva jih dala gor pa je vse spustilo ob strani.. zdaj je naš korenjak star 3 tedne in si nekako bolj upava zategnit pleničko user posted image in zdaj stvar super deluje... sicer bi jaz kupila še haipa daipa ampak se mojemu ne dopadejo prekrivne... tko da se še vedno odločava user posted image

_____________________________

"It's impossible!" said pride. "It's risky!" said experience. "It's pointless!" said reason. "Give it a try!" whispered the heart.

clock-img

08.02.2010, 15:00

clock-img

čokoholik

pencil-img

21

dana80
BumHugger sem do zdaj oprala 5x prve trikrat mi je vse premočil vendar sem imela prekrivne hlačke velikosti M, potem sem mu dal gor hlačke L in je bil suh, tako da bom verjetno naročila še dvoje da bo mel za ponoči.
Sem pa dobila tudi Wonderoos, ki mi niso kaj preveč všeč, v primerjavi z TotsBots-EasyFit so velik bolj široke in še tako "umetne" mi delujejo; totsBots-EasyFit- super plenička notranji del je iz bambusa; TosBots-Bomboozle je tudi super, ampak sta dve velikosti;
Tudi jaz sem naročila Pop in, da vidimo kakšna je ta, če imam že 10 različnih bom imela pa še eno!
Odločila sem se in dokupila 5 zelenih racmank, 3 rumene ravmanke, 5 TotsBots-bomboozle, 2 BumHugger!
Ko dobim Pop in se bom pa odločila katere al in one bom dokupila, TotsBots-EasyFit bom sigurno naročila še dvoje!

Mož mi je rekel da bom še doktorirala iz pralnih plenic user posted image user posted image user posted image !!
Kaj morm, če je pa vsaka po svoje lepa, zanimiva, in vsaka ima svoje prednosti in slabosti!!! 

clock-img

08.02.2010, 15:14

clock-img

čokoholik

pencil-img

21

dana80
Itti bitti ima dva pritiskača na notranjem vložku, je vložek organic, če ga dokupim pravi za to pleničko user posted image ?

clock-img

08.02.2010, 15:29

clock-img

aromaja

pencil-img

164

Čokoholik...ne, dobijo se prav posebni dodatni vložki od IttiBitti, ki jih pa Tviga ne prodaja. Jaz sem jih kupila tukaj:

http://babykind.co.uk/ittibittidlishorder.htm




_____________________________

Whatever.

clock-img

09.02.2010, 09:39

clock-img

dana80

pencil-img

58

ALEXI M.

škoda, da se je tvoj toliko "zagrel" za all in one user posted image .... mogoče ga prpričaš za haipa daipa glede na stroškovno plat .... pride kar dosti ceneje ... user posted image

če pa bosta ostala na all in one, pa mogoče naroči še kakšen vzorec POP IN .... so tudi kar ugodne .... mi smo vzeli nekaj kosov in jih dobimo jutri user posted image .

clock-img

09.02.2010, 09:42

clock-img

dana80

pencil-img

58

IZVIRNO SPOROČILO: čokoholik

Kaj morm, če je pa vsaka po svoje lepa, zanimiva, in vsaka ima svoje prednosti in slabosti!!! 



se podpišem pod tole user posted image ..... kaj čmo, če je pa res.

clock-img

09.02.2010, 09:48

clock-img

dana80

pencil-img

58

čokoholik

Vložek organic ne bo primeren za to plenico, saj je preširok ..... mi, če potrebujemo večjo vpojnost AIO plenic uporabljamo ponavadi kot dodatni vložek kar tole:

http://www.tviga.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=tviga_detail.tpl&product_id=152&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=53

.... in se prav dobro obnese....samo dvakrat prepogneš in ga vstaviš med plenico in ritko pa je user posted image ....pa še za kaj drugega lahko uporabiš to pleničko, kadar jo ne potrebuješ kot vložek...

< Sporočilo je popravil dana80 -- 9.2.2010 9:51:18 >

clock-img

09.02.2010, 11:18

clock-img

čokoholik

pencil-img

21

aromaja,

koliko si pa dala za poštnino? Trenutno imam samo eno itti bitti pleničko in mu čisto vsakič premoči zgoraj na trebuščku, dones sem dala za probo kr en dodatni vložek iz bambusa pa mu je tud premočilo, je bil pa res kar močno polulan!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem