cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Pralne bombazne plenicke

  
clock-img

29.01.2010, 16:14

clock-img

čokoholik

pencil-img

21

malažabica

te pleničke ki jih omenjaš sem šele naročila in jih dobim, upam da jutri, tako da ne vem zakaj ti je drekec pogledal pri nogicah ven, lahko pa ti povem da pri plenicah za enkratno uporabo drekec ravno tako pogleda pri straneh ali celo do sredine hrbta, sploh če ni čist trdo in če je plenica že dokaj polna!
Tako da verjetno ni to kaj takega če se to zgodi pri plenicah za večkratno uporabo, mogoče je bila plenica tud kar precej mokra!?

clock-img

29.01.2010, 20:34

clock-img

malažabica

pencil-img

113

ni bila fejst mokra. bom še poskusila, ti pa javi kak se tebi obnesejo

_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

29.01.2010, 20:52

clock-img

bibalaza

pencil-img

24

malažabica kot sem že napisla nekaj postov nazaj...Totsbots easy fit se neka najboljš obnesejo šele pol ko je bebica nekoliko starejša..ker ne spremljam postov redno ne vem koliko imaš ti staro dojenčico.

Jaz sem jih začela uporabljat ko je bila naša stara 3 mesece in je imela cca 6 kg, pritiskače sem imela na najmanjšo velikost in kot sem že omenila je treba plenico res najmanj 10x oprat da dosežejo max vpojnost. pa še to notranji del nisem imela zapognjen nazaj v plenico, ampak sem ga dala kar gor-ne vem kak naj to razložim upam da razumeš.. zanimivo je da je tudi meni na začetku kakec nekajkrat pogledal ven pol sem pa obupala pa sem dala kar dodatni vložek not ( tudi tega sem dala kar povrhu) in od takrat naprej mi ni nikoli več čez pogledal. sem pa imela na najmanjši velikosti vse do 6 meseca in zdaj ko ima 9 mes imam na srednji. nad wonderooskami sem pa na koncu obupala-saj pritiskače sem uspela že OK zapet samo je pa vedno prepustila-tle pa men ni jasno zakaj in sem jih vse skup prodala kolegici ki ima fantka in je nad njimi navdušena-njej pa nikoli ne spustijo....

če pa te še kaj zanima glede easyfit pa kar vprašaj-jih imam 16....

lp

clock-img

29.01.2010, 21:15

clock-img

malažabica

pencil-img

113

sicer ima moja komaj 2 meseca, ampak ima že 6kg. Ko sem ji dala pritiskače na najmanjšo velikost, ji je pol riti ven gledalo. JE zgledala ko kaki arbajter, ki se pripogne in mu vidiš razpočnico user posted image user posted image user posted image . Pa ne vem ali sem ji slabo gor dala, je pa res da se mala na previjalni vedno zvija, da ji plenice vedno 2x zapre-odprem-nategnem-pa spet zaprem. Vem da si mi napisala da mora biti večja, zato sem probala sedaj pri 6kg, bom pa spet poskusila čez 1 mesec. Ni user posted image da mi ne bi ratalo!!! Ker so res  cakane, pa tako mini rit ma not.
notranji del nisem imela zapognjen nazaj v plenico, ampak sem ga dala kar gor-aha, dobro da si mi povedala, jaz sem ga potlačila v vložek not-če veš kaj mislim.
Kdaj si dala not dod vložek, kolk je bla stara?
Super, ju3 spet poskusim, wonderoos pa bi najrajš prodala, ker mi toti pritiskači ne ležijo! Tak da če ktera hoče, imam 2x wonderoos, samo paskrat rabljene!!!!


< Sporočilo je popravil malažabica -- 29.1.2010 21:19:47 >


_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

29.01.2010, 21:28

clock-img

bibalaza

pencil-img

24

user posted image
jaz bi na tvojem mestu že kar dala dodatni vložek, še posebej če imaš že na srednji velikosti. samo potem imej kar lepo poravnano oboje-mislim reč ne zlagaj pleničke tako kot je v navodilih za deklice.

ej drugače sem jaz zdaj nad njimi navdušena, pa imam doma še  vsega boga od lotties, bambus race, pa bamboo popy, pa bamboozole ampak je res da je rita v teh najmanjša pa še najmanj dela je z njimi ker še prekrivne hlačke oblačit je pri nas prava muka, ker se mi med preoblačenjem non stop obrača, pa vseda, pa postavlja na noge...je pa re da pač vsaka najbolj hvali svoje blago..user posted image

clock-img

30.01.2010, 08:54

clock-img

malažabica

pencil-img

113

a papirnato plenično predlogo daš noter? Ker je širša od plenice, pa sem jo malo prepognila. KEr če je ni noter, je težko drekec dol spraviti.

_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

30.01.2010, 10:07

clock-img

bibalaza

pencil-img

24

dam predlogo-jo malce zaviham na obeh koncih pa je.

Aja glede wonderoosk-sm ti hotla še to napisat. jaz sem zapenjala takole: drugi pritiskač sem zapela na 4, prvi pa na 5 pozicijo tako da vmes ni bilo nobenega. pol je bila zunaj malce gubica. no ampak vsaj v pasu je lepo dihtalo. A uporabljaš že veliki vložek-ker če ne poskusi še z velikim- samo prdlog,  tak da  probaš vse možnosti-mogoč pa ti bosta pleniči še kdaj prav prišli tak za poštukat ko bo kaka kriza...

clock-img

31.01.2010, 12:48

clock-img

malažabica

pencil-img

113

Glede wonderoos - a misliš oba vložka, al samo velikega? Pa isto dam vložek v ''lukno'' ali ga pustim zunaj, na plenici?


_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

31.01.2010, 19:23

clock-img

bibalaza

pencil-img

24

za začetek poskusi samo z velikim, načeloma bi moral bit veliki dost vpojen za to starost.
jaz sem pri wonderooskah dajala vložek notri-ker drugač tisti flis nima nobene veze..lahko pa poskusiš tudi varianto z vložkom gor. No ampak jaz sem ti predlagala veliki vložek samo zaradi zapenjanja, ker jaz sem pol lažje lepo zapela ko sem mela veliki vložek notriuser posted image , kar se vpojnosti tiče sem bila za njimi čist zadovoljna, ker je bil vložek vedno še delno suh, sam kaj ko je pri nogicah in v pasu prepogosto premočlo ne glede na to al je bil notri en ali oba vložka-pa tud bodi ni bil pretesen, previjala sem jo po max dveh urah, pa probala sem vse možne nastavitve pritiskačev- ne vem tle pa men ni nikakor ratalo...

clock-img

02.02.2010, 07:47

clock-img

dana80

pencil-img

58

čokoholik

si še kaj preizkušala Bum hugger?

clock-img

02.02.2010, 14:58

clock-img

hana82

pencil-img

9

Naj vam povem naše izkušnje s pralnimi plenicami.

Sama nisem poznala nikogar, ki bi jih uporabljal. Na pregledu pri ginekologinji sem dobila reklamni listek o Racmankah in takrat sem se začela zanimati. Brala sem in zbirala informacije (resnici na ljubo predvsem forume, saj drugje so le-te zelo skope) o prednostih in slabostih. Ko si je moj dragi malo preračunal cene, je bil takoj za. Vsi drugi, katerim sem omenila, pa so bili skeptični, celo zelo negativno nastrojeni (mama,sestra,prijateljice,..), saj so si predstavljali goro tetra plenic,likanje... in me spraševali iz katerega stoletja sem ušla. Sama sem bila skoraj prepričana, ko mi je svakinja svetovala (sama ima 4 otroke), da naj malo premislim - moški so takoj za, a ti boš tista, ki boš prala, sušila,zlagala, ob vsej skrbi za dojenčka. Vendar sem vseeno vztrajala. Denar, ki sem ga dobila namesto paketa, sva porabila za pralne plenice. Po posvetu sva se odločila za Racmanke (podpirava slo proizvod+dobra "priporočila" na forumu) in pa za probo sva vzela še 4 Boomgeniuske (vse v enem-se je slišalo fajn, da ni treba imeti pokrivnih hlačk).

No in se je začelo. Prvi mesec po porodu, sem bila tako zeloooo utrujena, da mi je bilo pranje čisto odveč in priznam, da če ne bi imela pomoči s strani moža in družine, bi te plenice zabrisla v kot. Za piko na i, pa so bile tako velike na miceni ritki, da se mi ni zdelo čisto prav. Vendar je moj dragi vztrajal. Prvi mesec sva uporabljala predvsem Boomgeniuske- zdele so se nama odlične - so manjše in "all in one". Sva jih celo dokupila nekaj. Takrat mi je bilo žal, da sva kupila Racmanke. A se je stvar kmalu obrnila, saj je dojenčica začela več lulati. Boomgeniuske - če jih nisi pravilno zapel, so ob nogicah premočile. Vendar to je, po moje, slabost vseh plenic "all in one". Sama sem se navadila povijanja v Racmanke in postale so mi všeč. Tako sem imela 5 rumenih racmank, 5 zelenih racmank, 11 boomgeniusk-čisto dovolj, tudi če nimaš sušilca. Perem vsak dan, skupaj z ostalim perilom. Tudi pleničnih predlog do 6 meseca nisem uporabljala. Skratka navadila sem se in nimam nikakršnih težav več. Ne zdi se mi, da imam kaj prida več dela.

Mesec dni nazaj sem dokupila še nekaj plenic za pokušino - Bamboo zippy,Bum hugger in bitti d'lish ter 2 nočna racmana. Tako, da sem sprobala različne modele in to kar bom napisala ni reklama, je samo moje mnenje.

Vse so dobre, če se odločiš za pralne plenice. Nobene mi niso zanič, ali pa blazno slabe. Tudi kar se vpojnosti tiče, ne zasledim bistvenih razlik (dojenček včasih lula več,drugič manj). Seveda z dodatnimi vložki, se le-ta poveča, vložke pa lahko daš v vsakršno plenico. Tudi malčica dobro prenaša vse. Za naslednjega dojenčka pa bom dokupila nekaj bitti d'lish pleničk-ker so manjše (ne bom imela slabe vesti,da bi bile prevelike) in tako zelo ljubke,mehke. Tudi boomgeniuske so se lepo obnesle v prvih mesecih. Sama prisegam na ježke. Lažje reguliram  zapenjanje z ježki, kot s pritiskači. Slabost Boomgeniusk so ježki, ki so se mi že skoraj uničili in jih moram zamenjati, medtem ko so pri Racmankah še  v dobrem stanju. V primerjavi med zelenimi racmani in Bamboo zippy so mi prvi boljši, kompaktnejši, druge pa dobiš v večih barvah. Bum hugger, edini minus po moje, ker nimajo ježkov in pa mojemu ni všeč, da je flis v stiku z ritko, a male ne moti. Racmanke pa so zelo dobre. Jaz sem se jih navadila in bom kar ostala pri njih. Niso pa za majhne dojenčke.

Zanima me le še ali bo zaradi teh plenic kaj prej čista, torej ali se bo prej navadila kahlice. Če bo, potem sem 100% ZA pralne plenice.

LP vsem

clock-img

02.02.2010, 15:19

clock-img

zvesta

pencil-img

7042

Punce.... evo, iščem 2-3 pleničke, ki jih bomo uporabljali samo za široko povijanje. Ima katera kakšno odveč? Oziroma katere priporočate?

Pri prvem smo imeli zeleni racman in so se fino obnesle. Gumpeci smo jih dali naprej. user posted image

No, kakorkoli, bom vesela, če svetujete ali če imate kaj.

clock-img

02.02.2010, 15:30

clock-img

malažabica

pencil-img

113

IZVIRNO SPOROČILO: hana82

Racmanke pa so zelo dobre. Jaz sem se jih navadila in bom kar ostala pri njih. Niso pa za majhne dojenčke.

Zanima me le še ali bo zaradi teh plenic kaj prej čista, torej ali se bo prej navadila kahlice. Če bo, potem sem 100% ZA pralne plenice.



jaz imam bambus racmanke, in sem jih uporabljala od rojstva. Jaz DONDA, pa ker sem pozabila prebrati navodila, sem prvi mesec celo dajala noter dodatni vložek user posted image , pa je lepo šlo na rito, ko si jo oblekel, pa ni zgledlo nič kaj večje kot pri onih ki povijajo široko. Sedaj sem dokupila 2 dnevna racmana, pa sem ugovotila, da so bambuske vseeno zakon (so mehkejše).

Glede čistosti user posted image - to mene tudi zanimauser posted image


_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

02.02.2010, 15:35

clock-img

dana80

pencil-img

58

hana82

preden dokupiš itti bitti si poglej še malo tele AIO...

http://www.tviga.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=tviga_detail.tpl&product_id=157&category_id=35&option=com_virtuemart&Itemid=53

...praktično isto kot itti bitti samo, da so univerzalna velikost in jih lahko uporabljaš ves čas do kahljice.

Sem prebrala o teh POP-IN same dobre stvari (baje so bile lani v Angliji nagrajene za best buy in best value v 2009 in da so izredno mehke...)

http://www.kittykins.co.uk/cloth-nappies/type/4/

http://www.babygetitall.co.uk/category-18/popmultipack.html
(tukaj piše, da so "gorgeously soft ")


...in se odločila, da jih naročim tri kose za probat user posted image

clock-img

02.02.2010, 17:01

clock-img

malamucka

pencil-img

42

dana, hehe, sem jih tudi jaz že ogledovala user posted image . mi je zelo všeč, da so enovelikostne user posted image

hana82, lepo napisano, fajn pregled user posted image . kar se bum hugger tiče, lahko daš tisti notranji vložek med ritko in flis, tako, da flis ne pride v stik s kožo user posted image

clock-img

02.02.2010, 17:10

clock-img

AnciM

pencil-img

1222


IZVIRNO SPOROČILO: hana82

Racmanke pa so zelo dobre. Jaz sem se jih navadila in bom kar ostala pri njih. Niso pa za majhne dojenčke.



Jaz sem jih uporabljala tudi pri novorojenčku in jih bom sedaj tudi. Seveda brez vložka, ker ta pa res naredi vso stvar nekam veliko. Meni je bilo všeč, da sem imela občutek, da imam "kaj za prijet". Pa še zvija se veliko manj, ko ga crkljaš.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

clock-img

03.02.2010, 11:24

clock-img

malažabica

pencil-img

113

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Meni je bilo všeč, da sem imela občutek, da imam "kaj za prijet". Pa še zvija se veliko manj, ko ga crkljaš.



To je tudi meni všeč. ker v plenicah za enkratno uporabo so skoraj brez ritkeuser posted image


_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

03.02.2010, 12:15

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Na Bolhi ena punca prodaja nove, nerabljene  itti bitti plenice, če jih katera kupuje user posted image
http://www.bolha.com/oglas383743809/plenicke-itti-bitti-dlish



Jaz sem tudi Racmanke uporabljala od prvega dne, ko sva prišla iz porodnišnice.user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

03.02.2010, 12:21

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Hana82, glede čistosti te moram malo razočarati, naš 2 letnik ni zaradi njihove uporabe nič kaj prej suh. Se mi zdi da je to bolj od otroka odvisno kot pa od vrste plenic. Imajo moje prijateljice enake izkušnje, tako da nisem osamljeni primeruser posted image

Zvesta, a nimajo za široko povijanje pri Racmanu prav posebno pleničko? Se mi zdi da sem jo enkrat videla v BC.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

03.02.2010, 13:33

clock-img

dana80

pencil-img

58

skuštrana

se pri vas mogoče dobijo tudi plenice POP IN od firme Closeparent oz. jih morda poznaš kakšn so?

clock-img

03.02.2010, 22:59

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Dana80, punce na Hr naročajo od zunaj, tuje ponudbe tukaj ni. Od zunaj pa full naročajo, se bom pozanimala če katera od mojih punc pozna user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

04.02.2010, 11:31

clock-img

dana80

pencil-img

58

skuštrana

tole sem našla na strani od Mothercare (se bojim, da mi ne bo mogla pomagat nobena od tvojih punc user posted image )

http://www.mothercare.com/Pop-Bamboo-Nappy-Trial-Pack/dp/B0017Y48CE/sr=1-2/qid=1265278878/ref=sr_1_2/277-5455940-0610324?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42764041&mcb=core


Website exclusive: You won't find this product instore!  .... zgleda, da jo v njihovih trgovinah ne dobiš za kupit...razen prek interneta.

pa še to ....

We are sorry but this item cannot be delivered to the following locations:

  • Australasia and Far East
  • Europe Zone 1
  • Europe Zone 2
  • Europe Zone 3
  • Ireland (Eire)
  • Japan
  • North America
  • UK BFPO
  • UK Off Mainland
  • Rest of the World
...se pravi, da jo spolh ni mogoče kupiti prek interneta....

No, pri nas v Sloveniji se jo pa le da dobiti user posted image ..... sem kar naročila ..... glede na vse napisano, bi morale biti OK.

clock-img

04.02.2010, 20:52

clock-img

mala_miška

pencil-img

98

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Na Bolhi ena punca prodaja nove, nerabljene  itti bitti plenice, če jih katera kupuje user posted image
http://www.bolha.com/oglas383743809/plenicke-itti-bitti-dlish



Jaz sem tudi Racmanke uporabljala od prvega dne, ko sva prišla iz porodnišnice.user posted image



Jaz sem tista, ki prodaja te pleničke - če katero zanima http://www.bolha.com/oglas383749839/plenicke-itti-bitti-dlish

Živjo vsem od še ene uporabnice pralnih pleničk. Tut mi sprobavamo ene in druge. So tudi mene gledali vsi po strani, ko sem se odločila za pralne - da sem iz kamene dobe, da itak ne bom sposobna tega in podobno.
Se strinjam s tisto, ki je rekla, da nobene plenice niso slabe. Vse imajo svoje pluse in minuse. Mi imamo različne znamke, na začetku pa so se najbolje obnesli racmani iz bambusa.

Če se kaj prej navadijo suhosti, kaj pa vem, moja skoraj 2 in pol letna hčerkica še kar noče sleči pleničke, tako da na to po moje nimajo nekega vpliva. Otrok je pač suh, ko je za to zrel. Mi smo poskušali že konec poletja in zgodaj jeseni, pa ni in ni šlo, tako da bomo spomladi ponovno poskusili, če bo kaj več uspeha. Sin pa je star 8 mesecev in tudi povit v pralne pleničke. Je pa na začetku pri teh all in one vse teklo mimo, tako da sem mu jih začela oblačit šele okrog 6. meseca. Zdaj je pa ok. Sem zadovoljna s temi pleničkami in tudi če bomo še imeli kakšnega malčka, bo zagotovo povit v njih. Se vedno spomnim primerjave med pamperskami in allways vložki, ki sem jo nekoč slišala. Jaz si ne predstavljam biti 2 leti non stop v plastiki.

clock-img

04.02.2010, 21:59

clock-img

malamucka

pencil-img

42

zvesta: ja, racman ima prav posebno pleničko za široko povjanje, ki se da čez plenico za enkratno uporabo...
če uporabljaš pralne plenice, lahko daš kar pleničko, prekrivne hlačke, in čez to eno zloženo tetra plenico pa poviješ še s povijalno pleničko (ali kako se že temu reče user posted image )
jaz sem dajala kar eno tetra plenico zloženo za novorojenčka + eno tetra plenico zloženo navadno...

clock-img

05.02.2010, 10:57

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Drugače se zeleni oz. nočni racman že šteje za široko povijanje in ni potrebno počez dajat še tetra plenice.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem