cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Pralne bombazne plenicke

  
clock-img

18.01.2010, 08:51

clock-img

dana80

pencil-img

58

Ponavadi se daja po potrebi. Če so plenice dobolj vpojne, ga sploh ne potrebuješ. Mi jih zaenkrat ne dodajamo, saj nam plenica kar dobro "pije" user posted image .

clock-img

18.01.2010, 11:02

clock-img

malažabica

pencil-img

113

koliko imaš pa starega otroka, in na kako pogosto ga previjaš? Ker mojo previjam na 2-3 ure, pa sta in plenica in dodatni vložek čisto mokra. Pa imam bambusove pleničke, ki bi naj vpile do 60% več kot bombažne?

_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

18.01.2010, 11:17

clock-img

dana80

pencil-img

58

malažabica

Naš fantek ima skoraj 5 mesecev in do sedaj še nismo uporabili dodatnega vložka. Previjamo ga praktično po vsakem hranjenju .... se pravi na cca. 4 ure.
Hočeš reči, da ima mokro oblekico?

clock-img

18.01.2010, 12:54

clock-img

aromaja

pencil-img

164

Čist tko...za intro...mreža za v koš, ki se jo priporoča. Naj bi bila v košu in potem sam vse skupaj vržeš v pralni stroj...povsod so dokaj drage in meni se je brezveze zdelo dajat okol 6 evrov za en piškav kos mrežaste tkanine. Potem sem pa zanč v DMju vidla njihove vreče za občutljivo perilo (waschesack). In sem jih vzela zato, ker sem pri selitvi nekam založila svoji dve mali, ki sem jih imela za modrce, čipkasto perilo. Notri sta 2 komada, ena velika vreča in ena mala. Stane manj kot 2 evra!!! in velika je super za v koš za plenice! Priporočam!!
malažabica, jaz mojo previjam na cca 3-4 ure, včasih, če me "zafrkne" in zaspi za dolgo časa, traja tudi 5 ur, preden jo previjem. Pa ni plenička nikoli mokra skoz in skoz (itti bitti). Če ma gor pleničko(tudi iz bambusa), ki rabi prekrivne hlačke, je ta sicer mokra tudi na zunanji strani(na enem mestu, tam kjer največ lula, naokoli je pa še suha), ni pa totalno premočena-pa jo imam brez dodatnega vložka. Res pa je, da so med otroci razlike in moja pupa ni lih en strašen lulavček! A je plenica FUL in skor CELI zunanji površini premočena, da skor teče od nje, ali je samo na enem mestu mokra po zunanji strani? Če slednje, potem ni nič narobe.


_____________________________

Whatever.

clock-img

18.01.2010, 13:17

clock-img

dana80

pencil-img

58

Mogoče bo za koga zanimivo..... za vikend sva s prijateljico testirali plenice in sicer sva vsako od njih polili z enako količino vode (350 ml).  V igri so bile moje Haipa Daipa in njene Bum Hugger in Bamboo Poppy in zanimivo..... najbolje se je obnesla Bamboo Poppy user posted image , ki je bla ne nekaj mestih še popolnoma suha. Sem pa zelo presenečena nad rezulatatom mojih Haipa Daipa, saj je bila praktično enako mokra kot Bum Hugger, ki se šteje za zelo vpojno nočno plenico.

clock-img

18.01.2010, 15:06

clock-img

malažabica

pencil-img

113

PLenica še mi sicer ni premočila (imam gor prekrivne hlačke), mokra pa je včasih le na enem  mestu (na sredini, tam ko lula), včasih pa od popka do riti (ko orng lula), ni pa nikoli teklo od nje. Sedaj sem jo previla le plenica+flis podloga pa da vidim. Se pozna, ima pol manjšo rituser posted image .
Mi je pa včeraj zmanjkalo pralnih (15 jih je očitno premalo!!!), pa sem ji dala gor le papirnato (ponavadi dam pralno preko, za vsak slućaj, včeraj pa še dodatne nisem imela). No, kaj hočem reči je, da SPLOH NI IMELA RITI! In je bil občutek tak čuden, kot da nimam nič pod rokami, ker je navajena da jo tapkamo ritki za umiritev in da zaspi (in to konkretno tapkamo, ker so plenice debele), no ja, včeraj sem jo lahko le ''božala'' po ritki, ker je imela samo tanko plast papirja na riti.user posted image



_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

18.01.2010, 15:14

clock-img

malažabica

pencil-img

113

IZVIRNO SPOROČILO: aromaja

Čist tko...za intro...mreža za v koš,



jaz sem imela doma plastičen koš za perilo, ki je imel noter 2 mreži za perilo, in ti dve sta super uporabni. Tašča mi je kupila v merkurju takšno veliko belo okroglo plastično vedro s pokrovom, kamor mečem plenice+otroške cotice. SUper zadeva!


_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

19.01.2010, 18:23

clock-img

aromaja

pencil-img

164

IZVIRNO SPOROČILO: malažabica

jaz sem imela doma plastičen koš za perilo, ki je imel noter 2 mreži za perilo, in ti dve sta super uporabni.


Poznam ta koš, ga ima moja mama, ampak žal se ga nikjer več ne dobi, pa ga že par let iščem :)


_____________________________

Whatever.

clock-img

21.01.2010, 18:35

clock-img

čokoholik

pencil-img

21

Jaz se osebno tudi zelo zanimam za pralne pleničke. Zanima me , če niso morda preširoke kar tiče za razvoja kolkov, če je slučajno katera dobila kakšno mnenje od pediatrov, ki poznajo te pleničke. Drugače pa za racmenke vem da so iz 100 % naravnih materialov- bombaža in bambusa, kar pa ne morem reči za haipa daipa pleničke, vsaj nikjer nisem zasledila da bi povdarjal naravne materiale teh pleničk user posted image !!!

clock-img

21.01.2010, 19:05

clock-img

malažabica

pencil-img

113

haipa daipa



poglej stran http://www.1bis3.de/Stoffwindeln/Hoeschenwindeln-OneSize/Haipa-Daipa-S-L-3-15-kg::1524.html

Die Haipa-Daipa Windeln sind aus einem kleinen Betrieb in der Tschechischen Republik. Catherine Langley hat vor ca. 3 Jahren begonnen sich vor der Geburt ihres Kindes sich mit dem Thema Stoffwindeln zu beschäftigen und da sie lokal nicht das für sie optimale fand, fing sie selber an zu schneidern. Und wie bei TotsBots begann auch hier die Geschichte mit dem Küchentisch und mittlerweile ist ein Betrieb entstanden, der mittlerweile über 80 Geschäfte beliefert.

  • Die Haipa-Daipa Windeln sind sehr saugfähig und im Grunde genommen einfach geschnitten - aber ist oft das Einfache nicht das Beste?
  • Es ist eine Stoffwindel in T-Form, wobei der sehr lange Vorderlatz umgelappt wird und somit die Saugeinlage darstellt.
  • Der 2 lagige Stoff wird durch das Umklappen des Latzes 4-lagig.
  • Dadurch dass der Saugbereich nicht aufgenäht ist, ist die Trockenzeit sehr kurz.
  • Es können aber auch jederzeit noch zusätzliche Einlage beigelegt werden.
  • Geschlossen wird die Windel mit einem Snappi.
  • Im Rücken und an den Beinausschnitten gibt es Gummizüge für guten Halt.
  • Der Bio-Baumwollfrottee (POMENI BIO FROTIR-BOMBAŽ) ist grobschlingig, ist also auch ideal bei Muttermilchstuhl.
  • Laut Hersteller saugt diese Stoffwindel ca. 350 ml Flüssigkeit auf.
  • Die Windel passt sehr lange (von ca. 3 - 15 kg) und darüber hinaus gibt es dann noch die Windelgröße XL.
  • Eine Überhose ist notwendig, sehr gut passen die
    • hu-da Schlupfhosen
    • Schlupfhosen aus Wolle, Fleece oder Microfaser
    • TotsBots Fleece Überhose oder Microfaser Wrap

  • Meine persönliche Erfahrung: diese Windel macht zwar nicht den kleinsten Windelpopo, aber es ist eine - zwar einfach geschnitte -  aber gut gemachte und saugfähige Windel die lange Zeit mitwächst und sich daher auch noch für Kleinkinder in der Nacht als Windel verwenden lässt. Kein Schnickschnack, keine Farbe - aber solide mit einem sehr guten Preis-/Leistungsverhältnis.

Material: 90% Baumwolle (kbA) und 10% Polyester, Hergestellt in der Tschechischen Republik
Pflege: bis 60°  Grad Maschinenwaschbar,
Waschhinweise: Bitte keine Bleiche auf Chlorbasis, keine Weichspüler verwenden. Wir empfehlen das Ulrich Waschmittel
Vor dem ersten Gebrauch muss die Windel gewaschen werden und sie benötigt einige Waschgänge (ca. 5) um die optimale Saugkraft zu erreichen.

lp


_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

21.01.2010, 21:08

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Kolikor sem jaz razbrala iz njihove strani http://haipa-daipa.com imajo 10 procentov poliestra, zaradi tega so pa malo bolj vpojne.

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 21.1.2010 21:11:03 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

22.01.2010, 09:21

clock-img

dana80

pencil-img

58

Tudi jaz sem po tem, ko sem dobila priporočilo za Haipa Daipa začela malo raziskovati kako in kaj in ugotovila, da ima praktično večina plenic tako razmerje... 90% bobmaža oz. bio frotirja in 10 procentov poliestra, predvsem pa imajo poliester plenice AIO, da ne prepuščajo saj se pri njih ne uporabljajo prekrivne hlačke. Problem, da tega ne zasledimo je predvsem v tem, da proizvajalci oz. prodajalci tega podatka ne navajajo pri reklamiranju izdelka. Poliester se plenicam pri katerih se uporablja prekrivne hlačke dodaja samo zaradi večje vzdržljivosti oz. daljše življenske dobe.... da so res lahko uporabne za več otrok. Večkrat sem na forumih zasledila, da so plenice iz 100% bombaža po enem letu uporabe že kar dobro "zdelane". Skratka, mi imamo te haipa daipa po priporočilu babce, ki pravi, da je pri taki plenici zelo pomembna pravilna oblika in da niso preširoke .... haipa daipa pa naj bi imela ravno to dobro lastnost. Glede dobre širine nam je potrdila tudi naša pediatrinja....kot sem pa že večkrat omenila, pa nam je p. Racmanke odsvetovala ravno zaradi širine user posted image .

No, če sem prav razumela tudi na internetni strani, ki jo je posredovala malažabica pravijo, da gre za plenico z dobrimi lastnostmi, predvsem pa imajo odlično oceno glede na razmerje med kveliteto in ceno user posted image .

clock-img

22.01.2010, 09:39

clock-img

dana80

pencil-img

58

skuštrana

sem šla na njihovo stran in našla tole:

Materiál: Naše pleny jsou vyrobeny z bio-bavlny pěstované v Turecku a Egyptě s malou příměsí polyesteru, který zajišťuje dlouhou životnost .
(pomeni, da so izdelane iz BIO frotirja-bombaž, ki ga pridelujejo v Turčiji in Egiptu z malo primesi poliestra, kateri zagotavlja dolgo življensko dobo).

  • Atestováno u SZÚ (Státní zdravotní ústav) pro děti od 0 let
  • Certifikováno u PCU (Peterson Control Union
imajo certifikata od ustanov PCU in SZU, ki se zavzemata za zdravje in varnost

Rozložená plena má jen 2 vrstvy a díky tomu velmi rychle schne
raztegnjena plenica ima samo 2 plasti in zahvaljujoč temu se zelo hitro suši

clock-img

22.01.2010, 10:02

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Dana,, vse lepo in prav, ampak Racmanke so pa 100% bombaž. Sicer moraš dat čez prekrivne hlačke, ki so iz umetnega materiala, ampak direkt na koži pa je 100% BOMBAŽ. Štorkjine so tudi 100% bombaž, tako da...Načeloma itak ni problema, problem nastane če ima otrok občutljivo rito na umetne materiale. Sicer pa vsak po svoke, jaz imam najrajši bombaž in volno, zato tudi ne uporabljam teh AIO varinat in podobnega(flis) ( imam racmanke, štorklje in rodine puse, pa nekaj home made plenic) in jih pač čez dan malo pogosteje menjam pa je...Pa mi zdržijo (z uporabo nočnega vložka) celo noč, uporabljane so pa že pri 3!!! otroku...To pa tudi nekaj pove o njihovi kvaliteti, a neuser posted image




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

22.01.2010, 10:07

clock-img

dana80

pencil-img

58

skuštrana
...me veseli, da si zadovljna s svojo "robo" ..... mi smo pa s svojo tudi user posted image in to je najbolj važno user posted image .

clock-img

22.01.2010, 10:07

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Dana, racmani imajo tudi ožji model, če še morda nisi zasledila. Mah, vsaj nekaj po svoje govori, nam je v Postojni pediatrinja rekla, ko sem rodila drugega sina, ki je imel kolke 1A in 1B da super ker uporabljamo racman plenice ker potem ni potrebno široko povijanje. Glede motorike pa nič bat, naš je shodil pri 1 letu, tale tamali pa ima 7m in se že plazi kljub racmanki na ritiuser posted image

Je pa super da končno v Slo prihajoj tudi drugi proizvajalci, da imajo mamice možnost izbire.
Jaz živim na Hr in tukaj imamo teh plenic malo morje, od tujih do domačih, možnost izbire je res ogromna, kar mi je všeč...user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

22.01.2010, 10:17

clock-img

šivilja

pencil-img

2838


IZVIRNO SPOROČILO: čokoholik

Jaz se osebno tudi zelo zanimam za pralne pleničke. Zanima me , če niso morda preširoke kar tiče za razvoja kolkov, če je slučajno katera dobila kakšno mnenje od pediatrov, ki poznajo te pleničke. Drugače pa za racmenke vem da so iz 100 % naravnih materialov- bombaža in bambusa, kar pa ne morem reči za haipa daipa pleničke, vsaj nikjer nisem zasledila da bi povdarjal naravne materiale teh pleničk user posted image !!!



Mi smo mogli široko povijat zaradi kolkov, ker smo uporabljali pralne plenice smo lahko prej opustili povijalne plenice, ker so te zadostovale in so se nam kolki popravili v petih mesecih.

clock-img

22.01.2010, 10:20

clock-img

šivilja

pencil-img

2838

Aja še to - perem vsak dan, ker se mi drugače ne izide s sušenjem.

clock-img

22.01.2010, 10:35

clock-img

dana80

pencil-img

58

skuštrana

Sedaj sem malo pogledala te bombažne Race in piše, da so rahlo elastične .... se pravi, da je v njih sintetika user posted image . A to te nič ne moti?

Ja, super je, da se pojavljajo vedno novi in novi proizvajalci in da se s tem nižajo tudi cene .... dobro za nas potrošnike. Mene žal racmani ne potegnejo....dizajn mi je čist mimo ... če bi bile take dizajn pred 20. leti, bi še nekako šlo ... ampak sedaj .... npr.

če primerjamo tole:
http://www.pleniceracman.com/si/easy-fix-i322.shtml

s tem
http://www.tviga.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=tviga_detail.tpl&product_id=141&category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=53

al pa s tem
http://ittibitti.com.au/index.php?main_page=product_info&cPath=128_131&products_id=1571






ali pa če primerjamo tole:
http://www.pleniceracman.com/si/nocni-racman-jezki-i314.shtml

s tem
http://www.tviga.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=tviga_detail.tpl&product_id=136&category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=53

ali pa s tem
http://www.tviga.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=tviga_detail.tpl&product_id=147&category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=53

...me ne prepričaš. Je pa res, da imamo vsak svoj okus ..... in kot sem rekla.... pomemben je končni rezultat....da smo vsi zadovoljni user posted image .

< Sporočilo je popravil dana80 -- 22.1.2010 10:36:10 >

clock-img

22.01.2010, 10:46

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

skuštrana

Sedaj sem malo pogledala te bombažne Race in piše, da so rahlo elastične .... se pravi, da je v njih sintetika user posted image . A to te nič ne moti?



Moje niso nič elastičneuser posted image Kje si to našla? Mogoče misliš všite elastike ob nogicah, samo to imajo pa vse da se lepo oprimejo nogic.

Ja, glede dizajna se  strinjam, ampak meni je naravno pred dizajnom. user posted image

Sem pa našla tole glede motoike, razvoja http://www.pleniceracman.com/si/nasveti-nbsp-uporabnikom/fizioterapevtsko-mnenje-g130.shtml


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 22.1.2010 10:49:22 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

22.01.2010, 10:50

clock-img

šivilja

pencil-img

2838

Punce ne bit jezne, pa ne me napast, samo jaz v sami obliki plenic ne vidim strašnih razlik. Dobro ene pleničke so pisane. Samo - a ni plenica nemenjena vpijanju urina in drekca, zakaj mora biti pisana in fensi? Saj se je ne vidi. Jaz osebno potem rajši kaj lepega za oblečt kupim, plenica je pa itak vedno skrita.
Ponovno poudarjam - to je moje mnenje, itak pa dela vsak tako, kot se njemu zdi prav.

clock-img

22.01.2010, 10:52

clock-img

malažabica

pencil-img

113

IZVIRNO SPOROČILO: dana80

skuštrana

sem šla na njihovo stran in našla tole:

Materiál: Naše pleny jsou vyrobeny z bio-bavlny pěstované v Turecku a Egyptě s malou příměsí polyesteru, který zajišťuje dlouhou životnost .
(pomeni, da so izdelane iz BIO frotirja-bombaž, ki ga pridelujejo v Turčiji in Egiptu z malo primesi poliestra, kateri zagotavlja dolgo življensko dobo).

  • Atestováno u SZÚ (Státní zdravotní ústav) pro děti od 0 let
  • Certifikováno u PCU (Peterson Control Union
imajo certifikata od ustanov PCU in SZU, ki se zavzemata za zdravje in varnost

Rozložená plena má jen 2 vrstvy a díky tomu velmi rychle schne
raztegnjena plenica ima samo 2 plasti in zahvaljujoč temu se zelo hitro suši



a ti govoriš češko?


_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

22.01.2010, 10:54

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Pa če smo pri dizajnu meni so tele še bolj luštne http://www.roda.hr/v2/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=6&Itemid=6

pa tele http://www.naturapelene.com/proizvodi.html#a

pa so 100% bombažne. Ni nujno trpet z estetiko, da bi dobil naravno user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

clock-img

22.01.2010, 10:55

clock-img

malažabica

pencil-img

113

IZVIRNO SPOROČILO: šivilja

Aja še to - perem vsak dan, ker se mi drugače ne izide s sušenjem.



se pridružujem!
Problem je nočni tok, in da včasih moraš počakat do polnoči ali čez da je oprano (imam navado da takoj ko je oprano vzamem iz stroja, da se mi perilo ne zaleži)

Hvala bogu za vikende in praznike JUHUuser posted image user posted image


_____________________________

pa ga končno imamo! čisto pravi forum o pralnih pleničkah namreč...
http://pepentke.forumotion.com/forum.htm

clock-img

22.01.2010, 10:56

clock-img

skuštrana

pencil-img

7010

Jaz ne, mož je po poreklu pol Čeh, pol Slovak, pa tisto osnovno razbere user posted image



_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem