cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Pralne bombazne plenicke

  
clock-img

07.12.2009, 13:22

clock-img

malažabica

pencil-img

113

Evo da napišem svoje izkušnje. Mala žabica je prijokala na svet 1.12.2009. Od kar smo prišli domov smo na racmankah bambus, 7 na dan jih menjamo (to vem tako točno ker imam vsako jutro 1 koš perila, kar po resnici povedano nisem pričakovalauser posted image user posted image ).
No da povem, da so bambuske ZAKON, enostavno previješ, slečeš daš v koš, opereš. Dobro je res imeti sušilec da na tričetrt posušiš, potem pa še na radiator, ker se na zraku sušijo precej dlje. Imam 15 bambusk, 2x wonderoos - sem sprobala 1x, pa bom še malo počakala z njimi ker je mela mala tako vlko rito noter, pa še 2x totsbots, ki pa so mi po resnici povedano takoj premočile pri nogicah. Ne vem, mogoče sem jih slabo zapelauser posted image user posted image user posted image .

No torej, 5+ za bambuske, toplo priporočam.
Lep dan vsem skupaj!!!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.12.2009, 13:25

clock-img

malažabica

pencil-img

113

Aja, pa še to, vso njeno perilo (bambuske, tetra plenice, njene cotike), skratka vse kar je njeno mečem v posebni plastični koš, nato 1x dnevno operem vse skupaj na 60°C, malo baby pralnega praška, kis pa eterično olje sivke, nato pa 1 ura sušilec.

clock-img

08.12.2009, 19:44

clock-img

Suzikaa

pencil-img

163

Jaz pa perem vse na 40°. A je boljše prati na 60°?

clock-img

08.12.2009, 20:20

clock-img

malažabica

pencil-img

113

Ne vem, bom jutri oprala vse na 40, pa da vidim, kako bo. Perem na 60, ker so deklarirane da se lahko perejo na 60. Dobro vprašanje...
lp

clock-img

10.12.2009, 12:19

clock-img

malažabica

pencil-img

113

sem oprala na 40, ni neke razlike..., se mi pa zdi da so mi na 60 lepše dišale
lp

clock-img

11.12.2009, 12:19

clock-img

bibalaza

pencil-img

24

No mene pa zanima katere pralne praške uporabljate za bambuske-namreč ne smeš uporabljat tistih ki vsebujejo celulaze (torej Frosh odpade), pa odstranejvelci madežev tud niso priporočljiv, pa kisa tud ne -ker baje vse to poškoduje vlakna in posledično naj bi bila slabša vpojnost plenic.

dokler je bilo poletje in še nismo uvajali GH je bilo vse OK-plenice so bile lepo bele..Zdaj pa imamo GH in mam vse zamazane. Perem pri 60° z Tots boots eko pralnim praškom . Saj vem - plenica je čista sam  pač ne zgleda glih. Vem tudi da je ta mičkenim čist vseeno če je na plenici flekec gor ostal al ne, no men pa pač ni .user posted image

tako da kar na dan z nasveti...

lp,b.

clock-img

12.12.2009, 12:50

clock-img

lunka1

pencil-img

903

mene pa zanima, koliko naj bi približno imela prekrivnih hlačk za 20 plenic? odločam se za nakup paketa zelenih bambus racmank (10 plenic + 1 S pr. hlačke + 1 M pr. hlačke)? poleg tega paketka pa bi vzela še dodatnih 5 nočnih racmank in 5 dnevnih racmank? zanima me torej, koliko prekrivnih hlačk naj še kupim in ali je bolje, da na začetku vzamem vse S velikost, ali je bolje že kar M?

zanima me tudi, če so zeleni bambus racmanke dobre za ponoči, ali je bolje da vzamem kot dodatnih pet plenic te, navadne bambus zelene racmanke (ki so tudi v paketu) ali je bolje, da vzamem nočne?

hvala, LP

clock-img

12.12.2009, 13:08

clock-img

malažabica

pencil-img

113

Alo lunka1!
Ti priporočam da pokličeš kar direkt na racmana, tam ti bodo ful prijazno svetovali, kaj vse potrebuješ, in kaj ne potrebuješ. Všeč mi je bilo ker mi niso prodajali nič viška, ampak mi je gospa po telefonu razložila kaj naj vzamem in kaj ne potrebujem. 
Jaz sem po razgovoru z njimi naročila 15 bambusk, 2xs in 2xm prekrivne hlačke (če ti slučajno pride drekec skozi, ali pa ko je fajn polulana jih malo splahnem pod vodo pa obesim da se posušijo, medtem pa druge na rito). M velikosti še ne uporabljam (mala ma 12 dni in 4kg). Imam cca 15 bambusk, pa za probo 2x totsbots, 2x wonderoos, pa če bi še enkrat naročala bi imela samo bambuske. Niti ne potrebuješ nočnih racmanov ker so bambuske super glede vpojnosti, edino se pa dalje sušijo, tako da če nimaš sušilca računaj na to. Ko sem jih prvič prala (dobro jih je vsaj 3x oprati pred prvo uporabo), so se mi sušile skoraj 36 ur, v sušilcu pa jih posušim na tričetrt, potem pa še na radiator. REs da jim to skrajša življenjsko dobo, ampak zdaj pozimi je drugače, kot bo poleti ko jih lahko obesiš zunaj na toplo pa bodo hitro suhe.

lp


clock-img

12.12.2009, 13:20

clock-img

lunka1

pencil-img

903

malažabica: hvala za tvoj odgovor, se bom obrnila na racmane, kot si svetovala. hvala user posted image

clock-img

22.12.2009, 17:00

clock-img

ALEXI M.

pencil-img

185

yuhu

_____________________________

"It's impossible!" said pride. "It's risky!" said experience. "It's pointless!" said reason. "Give it a try!" whispered the heart.

clock-img

23.12.2009, 14:05

clock-img

malažabica

pencil-img

113

Alo punce, lep dan in še lepše praznike vsem skupaj!!!!

Imam spet eno vprašanje za vas, ki uporabljate bambuske, in sicer kakšna je vaša praksa. Namreč stvar je taka, sem ugotovila da mojo malo žabico ''žuli'' ko je polulana (je prav tečna dokler je ne previjem), kar se pri plastičnih pleničkah ne zgodi (imam paket moltex eko, ki ga moram porabiti zaradi velikosti, tako da imam za primerjavo). Pri plastičnih kot da ne ve da je polulana, tečna je samo ko je orng pokakana.
Pa ne da se pritožujem, zdi se mi celo boljše da jo žuli, ker bo verjetno na tak način prej suha. Poleg tega se mi dogaja da se mi skoraj vedno polula ko jo odvijem iz racmank (sem brala na forumu da se je eni tudi to dogajalo).
No vprašanje moje pa je: Kako, tiste ki tudi bolj pogosto previjate, ker moja dosti lula (včasih jo med hranjenjem previjem 2x - ker se bolj dolgo carta na prsih, se vmes še polula ali pokaka). No torej, kako to rešujete na sprehodih, kakšna je vaša praksa na daljših sprehodih.
Kot veste uporabljam bambuske z dodatnim vložkom, in polulana je tako, da ko ji slečem pokrivne hlačke je plenica mokra skoz in skoz. Čez prekrivne pa nič ne pride.user posted image

No to je moje vprašanje, mogoče bi vprašala še tiste ki imate wonderoos (imam 2 plenici) - ali se pri vas obnesejo? Jaj je nikakor ne dobim gor, kot da ji je prevelika, pa ti pritiskači mi ne štimajo, nasploh nisem zadovoljna z njimiuser posted image , pa moja ni tako mala, ob rojstvu je imela 3820, sedaj 3 tedne kasneje pa že krepko čez 4. Totsbots (tudi imam 2) pa mi vedno premočijo, ali prekakajo (je to beseda?)user posted image

LEPE PRAZNIKE!!!!

clock-img

27.12.2009, 13:33

clock-img

aromaja

pencil-img

164

Da se še jaz malo javim. Pred porodom sem si nabavila racmanke, navadne in nekaj komadov S Lotties. Po porodu sem jih par dni uporabljala, potem pa mi je ena izmed njih tako grdo spustila kakec skozi, da smo bili usrani tamala, jaz , kavč in še tla. Takrat žal nisem vedela, da ni to nobena tragedija, da novorojenčki lahko tako obilno in eksplozivno kakajo, da tudi kaka pampers tega ne zdrži. Čez kaka dva tedna sem spet probala, pa je ratal drug problem-polivanje, ki je bilo zaradi ogromne rite v racmankah še hujše, ker je bila mala kar malo nazaj nagnjena v njih. Dobro...tretji poizkus je bil malo pred tretjim mesecem, ko pa je naša frača čisto znorela vsakič, ko je dobila racmanko na rit, ker je imela tako veliko pakungo med nogami, da je bila čist imobilizirana. Ona pa tko rada fejst brca :D
Nekako je še prenesla Lotties z vložkom od racmank, kar je bila najtanjša varianta.
Ker je Lotties prerasla, sem vse skupaj prodala in se podala na lov za idealno pralno pleničko. Še vedno iščem. Sprobala sem IttiBitti(te so all-in-one, super za dnevno rabo, zelo tanke in vpojne, ne smejo pa bit čez njih oblečeni kaki pretesni bodiji, ker potem med nogicami hitro prevajajo vodo skozi), čakajo me pa za sprobat še Fuzzi bunz, wonderoos in ene one-size EasyPeasy Harmony.
Ali ima katera od vas odveč kako drugo, katerokoli pleničko, rabljeno, ki bi jo prodala po ugodni ceni(cca. 50% cene nove pleničke), da bi jo sprobali?
Rada bi poskusila kakšne so racmanove bambuske, pa kake bamboozles, bumgenius, totsbots.... Tudi bambino mio sistem se mi zdi zanimiv. Skratka...karkoli...nikoli ne veš, kje te sreča čaka.

malažabica, ena varianta, kako ohranjaš otročkovo ritko bolj suho v bombažkah, je da uporabiš plenično predlogo iz flisa. Ta predloga vodo spusti skozi v pleničko, sama pa ostaja skoraj suha. Te predloge lahko pri nas kupiš TUKAJ, lahko jih pa preprosto narežeš iz kake stare tanke flis odejice, majice...
V bistvu je to edina variantauser posted image , ali pa da imaš kake dodatne vložke, ki imajo zgornjo plast iz flisa-to ne vem če se da kupit kje pri nas.


< Sporočilo je popravil aromaja -- 27.12.2009 13:38:59 >


_____________________________

Whatever.

clock-img

28.12.2009, 19:09

clock-img

midvasva

pencil-img

38

Pri nas so se obnesle tako Wonderoos, kot Totsbots. Nismo imeli nobenih problemov s prepuščanjem in z velikostjo (prilagajanjem). Z obojimi imamo dobre izkušnje.

Mogoče je tvoja mala še premajhna, počakaj še malo. Lahko, da bodo kasneje bolje "zagrabile".

clock-img

28.12.2009, 19:30

clock-img

bibalaza

pencil-img

24

malažabica tako kot ti je že odgovorila midvasva je verjetno problem v tem da je dojenčica še premajhna- Mi imamo tako wonderoos kot TotsBots in tudi pri nas so na začetku spuščale tako urin kot blato-vse je bilo zamazano, šele tam pri cca 3-4 mesecih je začelo dihtat  in  to na najmanjši velikosti in zdaj jih veselo uporabljamo brez problemov... s pritiskači pa se le malo poigraj in ti bo zagotovo uspelo najti pravo nastavitev...

no brez problemov - razen tega da trenutno ne spravim ven flekov od kakecov-
kot sem že prej omenila-če ma katera nasvet s čim naj spravim ven madeže pri 60°-prosim na dan z njim!

lp

clock-img

05.01.2010, 13:17

clock-img

Mala_princeska

pencil-img

5621

IZVIRNO SPOROČILO: malažabica

sem oprala na 40, ni neke razlike..., se mi pa zdi da so mi na 60 lepše dišale
lp



Jaz Bambusove Racmanke perem na 60, enkrat sem jih na 95 preprala.




_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

clock-img

05.01.2010, 13:19

clock-img

Mala_princeska

pencil-img

5621

IZVIRNO SPOROČILO: bibalaza

No mene pa zanima katere pralne praške uporabljate za bambuske-namreč ne smeš uporabljat tistih ki vsebujejo celulaze (torej Frosh odpade), pa odstranejvelci madežev tud niso priporočljiv, pa kisa tud ne -ker baje vse to poškoduje vlakna in posledično naj bi bila slabša vpojnost plenic.

dokler je bilo poletje in še nismo uvajali GH je bilo vse OK-plenice so bile lepo bele..Zdaj pa imamo GH in mam vse zamazane. Perem pri 60° z Tots boots eko pralnim praškom . Saj vem - plenica je čista sam  pač ne zgleda glih. Vem tudi da je ta mičkenim čist vseeno če je na plenici flekec gor ostal al ne, no men pa pač ni .user posted image

tako da kar na dan z nasveti...

lp,b.



Ma jaz uporabljam kar enak prašek kot za svoje cunje.

Madeži - prični v plenico dajat od Popolinija zaščitno predlogo, ki jo potek vržeš v smeti ali v wc skupaj s kakcem user posted image dobiš jo v večjem Baby centru ali direkt pri Racmanih :-)


_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

clock-img

05.01.2010, 13:22

clock-img

Mala_princeska

pencil-img

5621

Mala žabica, ko kam gremo jo zavijem v navadno plenico (za enkratno uporabo)


_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

clock-img

05.01.2010, 13:27

clock-img

Mala_princeska

pencil-img

5621

IZVIRNO SPOROČILO: midvasva


Mogoče je tvoja mala še premajhna, počakaj še malo. Lahko, da bodo kasneje bolje "zagrabile".



Ja aromaja, da je nisi preveč zavila?user posted image user posted image
Pa pomembno je tud, da zapneš - nastaviš pleničko na pravo velikost.

No jaz pa - po polovični ceni prodam 1 x rabljeno pleničko Lotties (brez vložka)
in Racman prekrivne hlačke porisane z modrimi medvedki in zvezdicami - S velikost, ker jih je pri skoraj 8 kg prerasla, res kot nove; po polovični ceni.

Pišite na ZS - privat sporočilo, če bi kaj rade kupile.

Mene pa zanima ali katera uporablja Ultra Fit Organic pleničke od Popolinija?



< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 5.1.2010 13:28:45 >


_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

clock-img

06.01.2010, 16:40

clock-img

bibalaza

pencil-img

24

[[/quote]

Ma jaz uporabljam kar enak prašek kot za svoje cunje.

Madeži - prični v plenico dajat od Popolinija zaščitno predlogo, ki jo potek vržeš v smeti ali v wc skupaj s kakcem user posted image dobiš jo v večjem Baby centru ali direkt pri Racmanih :-)

[/quote]


mam zaščitne predloge, mam...

ampak še vedno pride vse preko-ni še trden kakec, pa čeprav je že nekaj stara naša mala. Ma sej zdej sm že obupala in imam pač flekece na pleničkah-še malo pa se ne bo sploh več opazilo ko bo cela plenička take lepe bež barve user posted image . ker pokakana je pa ene 5x na dan in tudi ponoči krepko napolni plenico-tak da pralni stroj dela na polno...

hvala vseeno za odgovor...
lp

clock-img

06.01.2010, 18:44

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

Jaz imam, sicer navadne racmanke, po 416 mesecih uporabe še vedno snežno bele. Perem pa z dashem.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

clock-img

11.01.2010, 18:19

clock-img

lunka1

pencil-img

903

Mene pa zanima, če katera pozna te plenice:

http://www.tviga.si/index.php?page=shop.browse&category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=53

... te

http://www.tviga.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=tviga_detail.tpl&product_id=146&category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=53

Prav tako me zanima glede prekrivnih hlačk? Imam jih nekaj od Racmana, verjetno so dobre preko katerih koli pleničk, ane?

clock-img

12.01.2010, 10:47

clock-img

malamucka

pencil-img

42

Evo, sem končno našla bolj živahen forum o pralnih plenicah user posted image user posted image user posted image
Tudi jaz jih uporabljam in zaenkrat sem navdušena! Vse prijateljice so mi uporabo pralnih plenic odsvetovale - da je preveč dela in tako naprej... ampak meni je zaenkrat super.
Perem na 60 in uporabljam navadni pralni prašek, pa seveda dajam zaščitne predloge... Plenice so še vedno kot nove! user posted image

Lunka 1 - po mojem mnenju so vse prekrivne hlačke dobre preko katerihkoli pleničk user posted image

clock-img

12.01.2010, 10:52

clock-img

dana80

pencil-img

58

Lunka1, mi uporabljamo Haipa Daipa že od vsega začetka in smo zelo zadovoljni user posted image .  Kupili pa smo jih ravno ravno v tej spletni trgovini. So zelo udobne in prilagodljive in kot kaže jih bomo lahko uporabljali vse do konca uporabe plenic. Kar se pa tiče prekrivnih hlačk pa mislim, da jih lahko uporabiš čez večino plenic.

Naročili pa smo tudi že dva kosa itti bitti user posted image user posted image   in moram reči, da so super.
http://www.tviga.si/index.php?page=shop.product_details&flypage=tviga_detail.tpl&product_id=141&category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=53



< Sporočilo je popravil dana80 -- 12.1.2010 10:55:07 >

clock-img

12.01.2010, 11:00

clock-img

malamucka

pencil-img

42

dana80, tudi jaz imam nekaj itti bitti, so ful luštkane, ane? pa še hitro se sušijo. ne kot bambuske, ki jih čakam 2 dni... user posted image

clock-img

12.01.2010, 11:08

clock-img

dana80

pencil-img

58

Mi smo itti bitti kupili predvsem zato, ker na njih ni potrebno dajati hlačk...saj že sama plenica izgleda kot da bi imel oblečene hlačkeuser posted image . Sedaj jih uporabljamo le na toplem doma ..... poleti, ko bo zunaj toplo pa mu bomo oblekli le te pleničke ter kakšno majčko.

Kje ste pa vi nabavili te itti bitti .... saj ne, da bi bila firbčna .... me pa zanima koliko ste jih plačali?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem