IZVIRNO SPOROČILO: Kicsi
Živjo.Jaz sem dobila čaj iz lekarne in piše na vrečki NEPETA CATARIA,tko da brez skrbi jo lahko piješ.
Živjo punce!
Evo, pred kaksnim mesecem sem bila samo zaradi te macine trave v Bosni in veste kaj sem zvedla:
NE, ta macina trava, NEPETA CATARIA, NI prava. To lahko dobiš vsepovsod.
Jaz sem tudi to pila pa ni bilo nic s tega.
Prava macina trava je MARRUBIUM VULGARE, samo jo je hudo hudo tezko dobit, ker ne raste povsod v bosni.
Ta nepeta cataria je koristna, samo da ti nekak prečisti jajčnike, al nevem kaj, NE pomaga pa pri zanositvi. POMAGA pa baje ta Marrubium Vulgare.
Spoznala sem dve ženski, ki sta zanosile in donosile s pomočjo macine trave.
Ena je od fanta moje sestrične sestra, ena pa ne vem. Sestra pa jo je zdaj za mene, vsaj mislim, dobila od neke zeliščarke tam. Moram povedat, da so zelo zelo skrivnostni glede te rastline. Ne povejo, ama ništa.
Samo to vem da je PRAVA macina trava zelo občutljiva in ne rasta povsod, ker je dosti dela z njo.
Nepeta cataria pa je baje dobila ime po pravi macini travi, zdaj v sodobnem času, zato, ker je ena ženska kupla Marrubium vulgare v vrečki nepete catarie in zanosla.
Jaz pa pijem zdaj marrubium vulgare komaj 3 dni, pa že čutim neke spremembe v jajčnikih. Pije se pa 2l na dan za dober učinek, do menstre.
Jaz sem bila zdaj bolana 14 dni, ker sem v bosni dobila nek čaj, ki ga spiješ liter in te prečisti (krvi), zato sem bila tako dolgo. Evo po
pa macina trava.
Bomo videli kako bo.
Vam sporočim.
PS: napisala sem tak kak sem zvedla.
LP
Anita