cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: nosi stvari iz šole domov

clock-img

20.09.2007, 19:08

clock-img

mamuška

pencil-img

758

IZVIRNO SPOROČILO: lenčica

Skratka draga Splišni in Mamuška,... jaz nisem nobena pošast ampak ljubeča mamica svojemu šestletniku. Če pa kdaj pade kakšna na rit pa to ni tepež ampak izbruh jeze ( ne vem al je boljš, da grdo gledaš , vpiješ in preklinjaš)?

Skratka problem bomo rešili, ker smo pametni in razumevajoči.

Ja no, če tako misliš  -tvoja glava -tvoj svet. Nekako sem še šla mimo tistega šeškanja, ki ga niti slučajno ne odobravam, ampak OK, živemu človeku se vse zgodi, a ne, mimo tega pa, da lastnemu otroku rečeš, da mu ne želiš biti več mama - sorry, mimo tega pa ne morem.  In še enkrat ponavljam: upam da se res ne zavedaš, kakšno bolečino, neizbrisno bolečino otroku s tem povzročaš. Upam pa, da se tudi zavedaš, da ko enkrat v otroku prelomiš tisto sveto zaupanje, ki ga do mame ima, je ni sile in sredstva, da ga poflikaš nazaj. Ja, spet ti govorim iz LASTNE izkušnje.

Otrok je otrok, še miljone napak bo naredil, preden bo odrastel in če ti to ni jasno, potem ti osnove niso jasne. Pa tudi s prve in z druge ne bo vsega pokapiral - malo se spomni, kolikokrat si ga polomila sama, kolikokrat si VEDELA, da delaš narobe, pa si vseeno stvari počela itd Otrok je pač otrok. Ne strinjam se s tistimi, ki v jemanju in prinašanju stvari kar od nekod ne vidite nič hudega -jaz v tem vidim problem, ki ga je treba razčistit in rešit, preden postane resen, vendar da se za to otroku reče, da -parafrizirano - ni vreden svoje mame -  adijo, pamet!

Želim vam, da bi problem rešili in tudi, da bi postali malo BOLJ razumevajoči do šestletnega otroka!

clock-img

20.09.2007, 19:09

clock-img

lenčica

pencil-img

77

Gina ti si pravi balzam na tem forumu. Pametna punca, ki zna obrazložiti svoja načela.
Sem prepričana, da sva si sorodnega razmišljanja a meni je bilo že od nekdaj težko ubesediti kar čutim in razmišljam. Hvala ti ker me razumeš

clock-img

20.09.2007, 20:04

clock-img

Anonimen

Samo to bom rekla... tepež in kričanje ne reši NIČESAR!!

clock-img

20.09.2007, 21:08

clock-img

Barbs

pencil-img

2044

Lenčica.... razumem teuser posted image user posted image user posted image  In ne se sekirat..in ne si pustit pamet solit zaradi tega, ker si morda tri besede "narobe" zapisala, mislila si pa tako, kot sem te, npr. jaz, razumela...user posted image

Pa Gina user posted image

Se mi ne da pisat, priznam.... Sicer pa, zakaj bi, če pa natanko tako razmišljam...user posted image

Eh, punce.... še dobro, da se imamo radi, a ne?user posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

clock-img

21.09.2007, 08:38

clock-img

pety78

pencil-img

6109

IZVIRNO SPOROČILO: lenčica

Gina ti si pravi balzam na tem forumu. Pametna punca, ki zna obrazložiti svoja načela.
Sem prepričana, da sva si sorodnega razmišljanja a meni je bilo že od nekdaj težko ubesediti kar čutim in razmišljam. Hvala ti ker me razumeš

Ampak res!  In vedno skuša razumeti in povedati s stališča obeh strani. user posted image

clock-img

21.09.2007, 10:45

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

user posted image  Gina. Delim tvoje prepričanje.

Še naša izkušnja - stari smo samo 2 leti. Oni dan smo bili v Baby centru v igralnici, kjer je gora malih žogic. Ob odhodu je naša Nika na vsak način hotela vzeti eno žogico za domov - točno tisto, nobene druge, ki bi ji jo lahko kupili v BC (in doma ima že celo vrsto žog). Smo se "pregovarjali", razlagala sem ji, da jo bo žogica pač tukaj počakala, ko bo drugič prišla, da ne more žogic kar odnesti, ker če bi vsak otroček, ki se igra tam, to storil, žogic kmalu ne bi bilo več, pa da bodo potem drugi otroci žalostni, ker ne bo žogic in ne vem kaj še. Povedala sem ji tudi, da se tujih stvari ne sme jemati, lahko samo kupimo. Vse je dokaj pridno poslušala, ampak žogico bi še kar imela. Pa sem ji rekla, da bova stopili skupaj do info pulta, pa naj tetico sama vpraša, če lahko eno žogico domov odnese. Ta ji je rekla, da ne in da ji je to mamica najbrž že povedala, da pa jo bodo žogice počakale tukaj.

To je zaleglo. Žogico je vrnila in brez solza, joka in trmarjenja smo odšli domov.

Hočem povedati to, da kričanje in sila in tepež ne pomaga prav nič. Otroku je treba razlagati, razlagati in razlagati. Pri nas to deluje dokaj uspešno že pri 2 letih, ni vrag, da ne bi z vztrajnostjo in doslednostjo obrodilo sadove tudi pri 6 letih.

Edina prava pot pa se mi zdi res javno priznanje, opravičilo in vrnitev "ukradene" stvari.

clock-img

24.09.2007, 07:08

clock-img

palačinka

pencil-img

11

Gina:
Ni bil sam ta dogodek ključen, ampak takrat sem spoznala strah pred njo. Bilo je marsikaj, pa če sem kaj naredila narobe ali ne. Pač ni bilo idiličnega otroštva.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem