cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Izraz SKAČE TI PO GLAVI

clock-img

11.09.2007, 21:36

clock-img

palačinka

pencil-img

11

Nekdo mi očita, da mi detece skače po glavi. Ker se ne razjasni, kaj neki bi to pomenilo, tudi jaz ŽAL si ne znam razjasniti tega pojma in ga morda preprečiti. Če mi res detece skače po glaviuser posted image
Mi lahko ve poveste svoje izkušnje prosim? Gre se za triletnega otroka.

Hvala za odgovore.

clock-img

11.09.2007, 21:39

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

To pomeni, da lahko počne kar si zaželi, brez omejitev, četudi tebe to moti ne ukreneš ničesar da bi otrok nehal. NEkaj takega.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

11.09.2007, 21:53

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Ful grd izraz user posted image

A nekdo drug ti je povedal, da ti otrok skače po glavi? Ne razumem. Sploh pa če tebe ne moti, se ne sekirajuser posted image

clock-img

11.09.2007, 22:00

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Ja, to je tak nekak, kot je rekla Cukrček.

Pri nas pravimo, da ti po glavi serje user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

11.09.2007, 22:04

clock-img

rija

pencil-img

15589

Edini odgovor temu pametnjakoviču: brigaj se zase.

...vox populi...

clock-img

11.09.2007, 22:14

clock-img

Anonimen

Pomeni, da ga ne obvladaš. Prej on tebe.

clock-img

12.09.2007, 06:42

clock-img

palačinka

pencil-img

11

Dobro jutro!

Skoraj tema spada pod partnerske težave. Otrok ni njegov. Ampak mi lahko poveste en primer? Ker enostavno ne razumem, kaj delam narobe.
Če vam napišem kak primer, za katerega se mi svita, da bi morda lahko bil za nekoga problem, zame ne toliko-imam obisk, dete bi zraven tudi pričalo svoje čvekeceuser posted image , ampak bi rad bil tudi glavni v pogovoru. Zato ga raje zaposlim z kakšno igračo ali mu dam mleko ali kakav v skodelico od kave, da se lahko malo pogovarjamo.)

Zaspi samo z menoj(saj drugega načina life ne pozna in precej dolgo se je dojil) in zaspi v 5 minutah ali še prej. S tem, da sem jaz z njim v postelji...je to to? Men paše tole, saj se malo pocarkljava in ne rabi tolk časa, da zaspi.

So še druge zadevce, ki so prišle na plano, ko je dopolnil 3 leta. Vendar ni kritičen.

Očitke dobivam samo z njegove strani. V vrtcu in drugi ljudje mi tega ne rečejo, čeprav sem jih vprašala.

No, to je glavni razlog za razpad veze, ki se je meni zdela prekrasna.
Še toliko bi rada napisala, ker sama ne razumem. Vem pa, da je naredil velik madež pri moji naslednji vezi, če se bom še kdaj opogumila in sprejela koga.user posted image

clock-img

12.09.2007, 08:29

clock-img

Anonimen

Najbrž mu ni bilo prav, da ni bil na prvem mestu, ampak je bil otrok. To že nekateri pravi očetje težko sprejmejo, ampak to pač tako je, dokler je otrok majhen. Saj potem, ko zraste, je drugače.
Je pa to gotovo občutljiva plat ene zveze, pri kateri oče v družino stopi kasneje. Tak človek mora res imeti pošlihtano podstrešje, da veza lahko normalno funkcionira. Ta tvoj pač tega možno da ni imel.

clock-img

12.09.2007, 09:51

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

12.09.2007, 10:17

clock-img

duhica

pencil-img

205

Jaz tegaa kar si opisala ne bi imenovala skakanje po glavi. Če pa je to to, pol meni tud po lgavi skačejo. user posted image

clock-img

12.09.2007, 10:25

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

mogoče je ta izraz bolj za tiste otroke, ki znajo z izsiljevanjem doseči, kar drugače starši ne dovolijo.

je pa res, da če imaš otroka rad, mu to do neke mere dovoliš. tvoj partner ga zgleda nima oz. ni imel. in tako ima toleranco manjšo. nekateri imajo visoke, drugi nizke tolerance, povezano je z ljubeznijo in tudi vzgojo.

lahko, da si v postu malo olepšala otrokovo obnašanje, ker meni moji precej bolj 'skačejo po glavi' pa jih vseeno toleriram in ljubim. nekaj je pomembno, drugo pa ni. najbolj pomemben pa je otrok. in če ti to toleriraš, potem bi moral tudi tvoj partner,al pa ni zate. še posebej, če ti tega ne vidiš kot slabo obnašanje, ker bi se vedno kregala glede vzgoje. vse je pa odvisno od vzgoje posameznika in njegovega karakterja. no pa veliko sreče v življenju.

iz malega zraste veliko

clock-img

12.09.2007, 10:25

clock-img

palačinka

pencil-img

11

Sam ima otroka, 4 leta starejšega in ravno to sem mu rekla, da moj otrok ne bo vojak, ko sem videla, kako on dela z svojim otrokom. Čeprav mu nisem nikoli rekla nič čez njegovega otroka in lepo se razumemo mi trije brez dedca v bližini.
Je pa dedc zelo trmast, ker si ne da dopovedati, da je otrok na prvem mestu(treba mu je dati piti, ko je žejen, lačen, ko mora spat, mora pač popoldan spat itd...).
Zato sem odprla post, ker sem sama začela dvomiti ali delam prav ali narobe. Vsi mi pravijo, kako lepo je moje detece vzgojeno in pridno in nasploh potrpežljivo itd. Prav ponosna sem nanj. Pa vseeno sem dvomila, ko mi je dedc pral možgane. Škoda, da se tako končuje res lepa veza. Bila sva srečna z otrokom, ampak otroka ne mislim imeti v vezi, kjer bo nezaželjen.

clock-img

12.09.2007, 10:30

clock-img

palačinka

pencil-img

11

IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

mogoče je ta izraz bolj za tiste otroke, ki znajo z izsiljevanjem doseči, kar drugače starši ne dovolijo.

je pa res, da če imaš otroka rad, mu to do neke mere dovoliš. tvoj partner ga zgleda nima oz. ni imel. in tako ima toleranco manjšo. nekateri imajo visoke, drugi nizke tolerance, povezano je z ljubeznijo in tudi vzgojo.

lahko, da si v postu malo olepšala otrokovo obnašanje, ker meni moji precej bolj 'skačejo po glavi' pa jih vseeno toleriram in ljubim. nekaj je pomembno, drugo pa ni. najbolj pomemben pa je otrok. in če ti to toleriraš, potem bi moral tudi tvoj partner,al pa ni zate. še posebej, če ti tega ne vidiš kot slabo obnašanje, ker bi se vedno kregala glede vzgoje. vse je pa odvisno od vzgoje posameznika in njegovega karakterja. no pa veliko sreče v življenju.

Nisem olepšala, samo dva primera sem dala, ker še zmeraj ne vem kak bi naj bil tipičen primer tega skakanja po glavi. Upam, da bo katera napisala in bom to tudi popravila, če škodi mojmu otročku in meni v vzgoji. Z vezo sva zaključila, me srce in duša boli, ampak za naju si želim najboljše, ker tega pač nisva bila še deležna. Zato želim potegniti najboljše iz tega in se tudi kaj naučiti. V prvi vrsti je vzgoja, če je res tako napačna, pa mi prosim pomagajte malo razjasniti ta pojem.

clock-img

12.09.2007, 11:13

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

Mater ... a ti povem kaj moja dela? stara je 3 leta

1. zaspi samo če ležim zraven
2. zaspi samo če ima zraven flašo soka in mleka, če ju ni, moram ponju
3. ko gleda risanko, moram obvezno bit zraven... ni šans, da bi delala kaj drugega (no čez 10 minut se izmuznem)
4. ko sedi na školjki, moram včasih sedet zraven nje
5. pri jesti jo moram kdaj tudi loviti po sobi, ali pa ji prinesem v spalnico, da sploh je
6. v avtu mora obvezno poslušati svojo muziko... in ji jo dam... če pa komu, ki se vozi z nama ne paše, lahko mirno gre peš
7. ko smo na obisku in je zaspana, gremo pač domov (če krize ne prebrodi... ampak to pomeni, da jo je treba prenašat)
8. 2 uri se moram z njo igrat trgovino
9. ko vidi, da sem za računalnikom, bo ona obvezno gledala živali (njena finta)... in ni šans, da kaj naredim

in še in še... ampak pi*, meni se to ne zdi ravno skakanje po glavi. Se komu?

---------------------------------------

clock-img

12.09.2007, 11:29

clock-img

palačinka

pencil-img

11

IZVIRNO SPOROČILO: N&N

Mater ... a ti povem kaj moja dela? stara je 3 leta

1. zaspi samo če ležim zraven TUDI MOJ
2. zaspi samo če ima zraven flašo soka in mleka, če ju ni, moram ponju NE
3. ko gleda risanko, moram obvezno bit zraven... ni šans, da bi delala kaj drugega (no čez 10 minut se izmuznem) SAM GLEDA, SAMO NASTAVIM
4. ko sedi na školjki, moram včasih sedet zraven nje MORAM V KUHINJO; KER HOČE SAM; KER JE MOŠKIuser posted image
5. pri jesti jo moram kdaj tudi loviti po sobi, ali pa ji prinesem v spalnico, da sploh je NIKOLI, NAJRAJE IMA MENE, NA DRUGEM MESTU HRANAuser posted image
6. v avtu mora obvezno poslušati svojo muziko... in ji jo dam... če pa komu, ki se vozi z nama ne paše, lahko mirno gre peš NIMAVA AVTA, V DRUGIH AVTKIH NE POTREBUJE GLASBE
7. ko smo na obisku in je zaspana, gremo pač domov (če krize ne prebrodi... ampak to pomeni, da jo je treba prenašat) GREVA PREDČASNO DOMOV, KER JE NJEGOV ČAS ZA SPANJE, PAČ POTREBUJE SPANJE
8. 2 uri se moram z njo igrat trgovino SAM SE IGRA, VČASIH MU PROGO SESTAVIM, KER SAM ŠE NE ZNA NAJBOLJE
9. ko vidi, da sem za računalnikom, bo ona obvezno gledala živali (njena finta)... in ni šans, da kaj naredim SE IGRA SAM ALI SI NAJDE DELO, KOT SAM PRAVI

in še in še... ampak pi*, meni se to ne zdi ravno skakanje po glavi. Se komu?

Menim, da sem dojela kaj se pod tem pojmom razlaga...neke vrste razvajenostuser posted image imam prav? Sam, a niso vsi do neke mere razvajeni? Saj so naši srčki a neuser posted image  Če pa je dete 8-9 ur v vrtcu, pa je normalno da se želi malo pocarkljati z mamico ali skozi igro ali na obiskih.user posted image

Al imam jaz čist zgrešen pojem vzgojeuser posted image
V sebi ne čutim, da delam kaj narobe.
Upam še na kak primer.
Hvala vam!user posted image

clock-img

12.09.2007, 11:34

clock-img

pety78

pencil-img

6109

Mislim, kaj se majo vtikovat v vzgojo!!!user posted image Če bo meni pasalo, da bom 3 ure sedela zraven otroka, ko bo gledal risanko, pač bom. Če bo meni pasalo in v užitek, ne vem zakaj bi se drugi zgražali, kako mi skače po glavi. user posted image

Če praviš, da tvoj otrok ni težaven, potem sploh ne vidim problema.

clock-img

12.09.2007, 11:40

clock-img

Blink1

pencil-img

3265

No vidiš... meni se ne zdi, da mi skače po glavi...

zakaj?
- ker se rada igram trgovino 2 uri,
- ker uživam, ko se stisnem k njej in gledava risanko
- ker skupaj pojeva pesmice v avtu
- ker se raje ukvarjam z njo, kot sedim za računalnikom
.........

clock-img

12.09.2007, 11:45

clock-img

palačinka

pencil-img

11

Saj vedno bolj ugotavljam, da je pač to en razlog, da ne ve ali bi bili skupaj ali ne.
Tega pa si pri otroku ne morem privoščiti, da bo zmeden do kraja..kot je žeuser posted image

clock-img

12.09.2007, 13:32

clock-img

Vesna

pencil-img

499

palačinka,mislim da ti otrok sploh ne skače po glavi,otroci so za večino staršev središče sveta in prav je tako,zame je otrok na prvem mestu,jaz grem tudi spat z mojim,je star eno leto in se še doji,ma tudi če se ne bi in bi me rabil sem tam zanj.
tvoj bivši zgleda da je bil ljubosumen,čimdlje od takega ki dela razdor med tabo in otrokom.
lp in srečno

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

clock-img

12.09.2007, 15:32

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

13.09.2007, 06:56

clock-img

palačinka

pencil-img

11

Včeraj sva prišla do bistva. Ne želi resne veze in ne želi vzgajati tujega otroka. Nima me dovolj rad za resno vezo, tu pa tam pa mu je zelo lepo z mano.
Ni bila kriva moja vzgoja, ampak dva meseca pa je to govoril. Da sem se prav mučila, da res delam kaj narobe mojmu otroku. Bedakuser posted image

clock-img

13.09.2007, 09:36

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

tisto o njegovem otroku in postrojenju me je spomnilo na soseda. oba sta ločena, vsak z dvema otrokoma. njegova vzgoja je popolnoma drugačna, bolj stroga. ne vem ali je prav, ali ne, jih premalo poznam, da bi sodila. je pa ona njega na skupni zabavi zmerjala s primitivcem, ker je nadrl njeno hčer.

bolje, da si se ognila takim situacijam, ker imata pač različno predstavo o vzgoji otrok.

iz malega zraste veliko

clock-img

13.09.2007, 09:44

clock-img

pikipu

pencil-img

212

Palačinka, nikar se ne sekiraj in predvsem NE DVOMI VASE IN V SVOJEGA OTROKA. Saj ni razvajen tvoj buček, če si želi tvoje bližine, boš vidla, še prekmalu bo zrasel. Če ti pa dedec neprestano nekaj očita in mu ni prav, TI ON SKAČE PO GLAVI in ne otrok. Ni zrel, da bi v zvezi prenesel še enga poleg sebe. Je očitno egoist. Ne žaluj za njim, pred vrata ga postavi (če ga že nisi). Tudi jaz sem nekoč nekoga postavila pred vrata in mi je zdaj z drugim nepopisno lepo.
Srečno in nikoli ni preveč ljubezni in časa za otroka!

clock-img

15.09.2007, 18:51

clock-img

Anonimen

Včeraj sva prišla do bistva. Ne želi resne veze in ne želi vzgajati tujega otroka.

Nikar mu ne dopusti, da preko otroka manipulira s tabo.

clock-img

15.09.2007, 18:58

clock-img

palačinka

pencil-img

11

Hvala vam! Mi je težko, ampak otrok je na prvem mestu..bil, je in bo.user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem