cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Instinktivni udarec-zamah

clock-img

04.09.2007, 21:38

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Doma imam trmastega in navihanega triletnika.Odkar je dobil bratca ga daje ljubosumje in počne same neumnosti.Ena od teh je seveda napad na mamo med dojenjem.In ko se on zakadi ali me ugrizne, al me uščipa, al me pocuka-skratka karkoli naredi je BOLEČE zame in ponavadi nepričakovano.
In ker me preseneti močna bolečina včasih prav podzavestno zamahnem-da bi pač odgnala to bolečćino.Kot recimo ko te piči komar in zamahneš da bi ga ubil.In seveda posledično včasih lopnem malega.user posted image

Kako se kontrolirate pri teh podzavestnih gibih?Sicer ga pa jaz ponavadi potem zgrabim in peljem v sobo, iz koder lahko pride samo priden in umirjen Patrik,ki posluša in uboga (yeah mama, you wish...).user posted image

LP,
SIbil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

clock-img

05.09.2007, 08:43

clock-img

caillou

pencil-img

1854

Joj Sibil, delaš ravno v kontra. Otrok je ob prihodu bratca še bolj občutljiv (ljubosumen). Bolj pametno bi bilo, če bi se takrat ko instiktivno iztegneš roko pomirila in si vzela pet minut časa zanj in ga malo pocrkljala in s tem prekinila cukanje, ščipanje,...Nič te ne stane, na koncu bosta oba zadovoljna. Pa ne ga kaznovat z zapiranjem v sobo, s tem se bo njegov upor še povečeval. 

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

clock-img

05.09.2007, 08:46

clock-img

Anonimen

kaj pa če bi med dojenjem sedel zravn tebe in se mojčkal pri tebi mogoče pil kak čaj zraven?

clock-img

05.09.2007, 08:51

clock-img

*sanela*

pencil-img

692

Vzami si eno uro na dan samo zanj, tako, da bosta počela tisto kar bi on rad počel! Vsi boste bolj zadovoljni!

clock-img

05.09.2007, 08:56

clock-img

mert

pencil-img

100

Malčka nikakor nebi udarila, še manj pa bi ga zapirala v sobo - nikakor in nikoli nikogar ne zaprem v drug prostor - to v otroku lahko pusti velike travme.
Sploh pa ne takrat, ko on (sicer na napačen način) išče in si želi tvojo pozornost. 
Tako kot je napisala Calillou - stisni ga k sebi, povej mu, da ga imaš ravno tako rada kot dojenčka, vzami ga na kolena ali zraven sebe, ko dojiš in naj se še on stisne k tebi kot dojenček. Jaz sem to vedno počela in nikoli nisem imela težav z lubosumjem ali čem podobnim. 
Tamali čuti, da je sedaj manj pozornosti namenjeno njemu, ni pa še toliko velik, da bi to razumel.  Seveda pa to od tebe terja veliko energije in truda.
Skušaj spremeniti svojo reakcijo in boš videla, da uspeš!

clock-img

05.09.2007, 10:19

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Saj jaz ga ne nalašč-enostavno roka gre.In to se dogaja če me preseneti-recimo ugrizne zadaj v roko itd.A ve nimate tega refleksa?No, saj ne udarim močno, kot bi muho podil recimo, tudi njega ne zaboli.Ampak meni je zoprno in ne vem kako se tega odvadit.

Med dojenjem je zraven na postelji ampak enostavno ponori-jaz pa sama doma z obema-a naj pustim dojenčka lačnega?Pa smo poskusili z vsem-knjigice gledat (z njimi lopa dojenčka po glavi), se stiskat skupaj (zelo rad se pomotoma zvali na dojenčka), se božat (in me cuka in grize), se gledat (in vmes z roko udari po bratcu)...kako naj to rešim?Čaj pa ni ideja ker potem bi polil posteljo.

No, sicer je zdaj v vrtcu in dojenček že počasi začenja jest GH, ampak vseeno bo še kakšen tak dogodek sigurno prišel.

In v sobo ga zaprem samo in edino ko res ne posluša ali pa dere in trmari kot obseden, ker ga enostavno drugače ne umiriš.In pride pomirjen iz sobe in to je to.Ampak potem še vedno včasih ne posluša.....user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

clock-img

05.09.2007, 10:37

clock-img

*sanela*

pencil-img

692

Sibil RR mislim, da se je vsaki zgodilo, da je zamahnila z roko. Res je, da nas presenetijo pa se zgodi kar se.
Jaz sm svojega večkrat po riti udarila, pa ne mislim, da bo zaradi tega imel traume ali nevem kaj. Tud me mamice smo ful pod stresom in se zgodi, da reagiramo "prehitro". Smo pač ljudje!

clock-img

05.09.2007, 10:45

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Saj jaz ga ne nalašč-enostavno roka gre.In to se dogaja če me preseneti-recimo ugrizne zadaj v roko itd.A ve nimate tega refleksa

Oprosti, ampak to pa res ne delam instiktivno.

clock-img

05.09.2007, 10:59

clock-img

Anonimen

Saj jaz ga ne nalašč-enostavno roka gre.In to se dogaja če me preseneti-recimo ugrizne zadaj v roko itd.A ve nimate tega refleksa

Ne, jaz tega ne delam, ker imam v krvi skruvanje čustev, podedovano. Ampak to ni dobro. Tole tvoje instinktivno mahanje je bolj zdravo. Je pač pristno. Le da upoštevaj nasvete, ki so ti jih punce dale. Ker res mali to dela, da bi pridobil tvojo pozornost, ker je ljubosumen. In jo dobi, v negativnem smislu, seveda.  Poskusi res s kakšno finto, da skupaj "jeste", to je, da eden je, drugi se crklja ali ka takega.

clock-img

05.09.2007, 11:33

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Ja saj poskušam, samo to je težko zadržat.Poskušam predvsem vedno vedet kje je, da me ne preseneti.Ker če me ugrizne ko pričakujem ni sile, samo ko me pa res preseneti pa zaboli takrat pa kar zamahnem.user posted image

Pa dobro vas piči recimo komar in vi nič?Ne zamahnete na mesto vboda?To mi je malo čudno, priznam, ker sama to od malega že počnem.user posted image

Se pa poskušam kontrolirat in zdaj ko je v vrtcu itak ni te sile.Pa še dojit se bo ta mali kmalu nehal verjetno in bo vse ok.user posted image

Hvala za nasvete in LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

clock-img

05.09.2007, 15:00

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Hja, do sedaj se mi je le enkrat sprožila roka sama od sebe. In sicer ko sem jo po enem histeričnem metanju po tleh nakupovalnega centra pograbila v naročje, da bi jo odnesla ven, pa me je z vsem besom počla po obrazu. Pa sem jo nazaj, ne sicer močno, ampak tko en plosk okol ušes.
Pa mi je bilo grozno, še zdaj mi je, od takrat se ni ponovilo.

Glede dojenja je pa pri nas tako, da ji razložim (2,5 leti bo stara), da greva zdaj z dojenčico v spalnico jest in da jo bom uspavala in naj počaka v dnevni sobi. Če bo lepo tiho in pridna, bom zelo hitro nazaj, ker bo tamala zaspala in bove midve lahko risali, brali knjigice...pač kar ima rada. In uboga, ker ve, da je zanjo bolje, da tamala čimprej zaspi al se pa vsaj umiri, da imam potem čas samo zanjo. Če včasih malo komplicira, ji ponovim, da če ne bo lepo počakala, tamala ne bo spala in ne bova mogle počet tega in tega. Poskusi z lepo besedo! In potem če ti rata, izpolni obljubljeno, ne it recimo obešat perila, ko tamali zaspi.

Pri nas namreč dojenje s tavečjo v bližini ni mogoče, ker je tamala enostavno prevelik firbec in se non stop obrača za tavečjo, ne je lepo, kar odskakuje dol iz joške...

clock-img

05.09.2007, 20:04

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Taška saj jaz sem zdaj iz ta hujšega ven, ta mali že kar dosti poje GH, ampak bilo je pa grozno.In ni to udarilo ne vem kako, običen umirjen zamah-bi rekla bolj da sem ga odmaknila.Ampak to avtomatsko, pa me čudi da nobena tega ne naredi ko jo zaboli.Mah?user posted image

Sicer pa varianta počakaj v dnevni ni šans-se vedno bojim kaj lahko naredi.Je že kar velik in doseže od nožev do vode do štedilnika do okna do vrat...ma vse.In ga moram imet na očeh če ne nisem mirna.user posted image

Hvala za vse nasvete in izkušnje,LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

clock-img

05.09.2007, 21:33

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Čaki no, brez zamere, ampak malo pa pretiravaš. Kaj ga imaš čisto cel dan 2 metra stran od sebe? Kako greš pa na WC? Al pa ko malega previjaš, če gre tavečji stran, primeš malega pa tečeš za njim?user posted image  
Saj ne bo valda šel v kuhinjo direkt v predal po nož?!?

Kaj pa če mu naštimaš tačas kakega Nodija na TV?

clock-img

06.09.2007, 08:35

clock-img

srki

pencil-img

9222

Sibil, jaz te čisto razumem, kaj hočeš povedat. Tudi meni se kdaj to zgodi. Ne pač zaradi ljubosumja, ker razloga za le-tega nima, pač zaradi drugih stvari.

Pa ne mislit, čistunkeuser posted image , da ga lopnem z vso močjo in da ga vsak dan tepem.

Eni pač imajo te reflekse in se jih ne moremo "odvatiti". Ali boljše rečeno, ne znamo odvaditi.

Zato, tiste, ki se temu znate izognit, le z recepti na danuser posted image .

clock-img

06.09.2007, 08:37

clock-img

srki

pencil-img

9222

Aja, drugače pa poskušaj tako, kot ti je Lara rekla, da ga imaš med tem časom, ko ga dojiš, starejšega zraven in se z njim pogovarjaš, kako je bil on majhen, pa je tudi tako pil pri tebi, skratka, da je čim več s tabo in mlajšim bratcem, npr. ob previjanju,...

clock-img

06.09.2007, 08:45

clock-img

Anonimen

Pa dobro vas piči recimo komar in vi nič?Ne zamahnete na mesto vboda?To mi je malo čudno, priznam, ker sama to od malega že počnem.

O ja, če me KOMAR ali druga golazen, itak da zamahnem, če me pa otrok, pa ne. Pa saj menda ločiš, ali je otrok za tabo, ob tebi, pri tebi ali komar user posted image  

clock-img

06.09.2007, 09:27

clock-img

dory

pencil-img

8852

hm instinktivni udarec....poglej ta vecji se itak cuti odrinjenega, ne razume,zakaj sedaj nima vec pozornosti in to vse, zakaj mu jo jemlje dojencek....tega ne razume...in predvsem od tebe je odvisno kako bos odreagirala in kako bos zadevo speljala...ne delaj traparij in ne delaj napak...govorim pa iz lastnih izkusenj...med nama z bratom je kako leto razlike....ko se je rodil sem bila izredno ljubosumna ce sem le mogla sem ga udarla ali pa mami...to so mi pravli...in namesto,da bi mi lepo razlozili, so me udarli nazaj in se naprej nemoteno posvecali dojencku....to je zraslo z mano in zame je bil brat moj najvecji sovraznik...nisem ga prenesla do konca srednje sole....obenem pa sem ocitala mami,da je delala tako razliko....no potem je zivljenje in leta prineslo,da sva se postekala.....

s temi udarci,ki jih povzrocas...to ni samo fizicni udarec, temvec predvsem psihicni, ki ga tezko popravis...

clock-img

06.09.2007, 14:24

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Niste me razumele.Ni to udarec kot klofuta-ampak ko te zaboli, pač odmakneš izvor bolečine.Avtomatsko.In to SAMO IN EDINO ko me preseneti.Kar je redko, ampak se zgodi.user posted image

In ne, ni skozi 2 metra od mene, ampak poskušam ga vedno vsaj videt ali slišat, če sva sama doma.PA bereva knjigice, greva sama v trgovino itd.

In razlage zakaj naj ne tepe in grize in cuka je doživel že milijonkrat, ampak on vztraja.

Teja., zelo razumem kaj te je doletelo in tega kar so tvoji delali jaz namerno ne delam.In tudi če me pocuka ko dojim mu lepo rečem da ne, pa se gledava, pa božava itd.Ampak je trmast in hoče VEDNO bit samo on, to pa ne gre.Ponavadi podojim, dam malega v posteljo in se cartam z večjim.Ali obratno-se nacartam z večjim in mu lepo povem da moram podojit.Ampak njemu ni nikoli dovolj in pač nekako bo moral sprejet, da ni več edini?user posted image

Po drugi strani je pa dojenček do sedaj spal skoraj cel dan in je bil večinoma res ta večji v igri, tako da imam že slabo vest pa do ta malega, ker se nisem nič z njim ukvarjala.

LP,
SIbil RR

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

clock-img

06.09.2007, 20:14

clock-img

srki

pencil-img

9222

Saj pravim, jaz te zastopim, kaj hočeš povedat. če mene npr. nepričakovno cukne za lase, po možnosti "ta sladke"user posted image , ga zagrabim za roko, tako reagiram na nenadno bolečino. Jaz drugače ne znam opisat. In niso to udarci, da pade, kamor pade.

Ne gre se za to, kdo ti to naredi, komar ali otrok, gre zgolj za reakcijo. Ne vem več, kako razložituser posted image .

clock-img

06.09.2007, 23:34

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Srki-thanks god, vsaj ena ki zastopi kaj mislim....ampak je hudič to kontrolirat mater, pol pa gledam vse naokrog kje je, da me ja ne bi presenetil..user posted image

Je pa zdaj odkar je v vrtcu boljše in ne grize in ne cuka, prej zvečer mi je samo ljubčke dajal in me božal, sem bila v sedmih nebesih.Sva se celo uro cartala-joj kako je bilo lepo.user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

clock-img

07.09.2007, 07:30

clock-img

srki

pencil-img

9222

Na srečo se to pri meni zgodi redko, zaenkrat mu to cukanje in grizanje ni prišlo v navado, upam, da tako ostane.

Bo tudi tvojega minilouser posted image .

clock-img

07.09.2007, 10:50

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Eh, saj te jaz tud razumem veš.user posted image  In vem, da ne mlatiš okol sebe, kot se je mogoče razumelo. Samo jaz tud vem, da bi že zdavnaj naredila red, ker se mi zdi pa nedopustno, da mali bratec 2-3x na dan po 5 minut nima miru pri dojenju in da mu kdo takrat skače po glavi al ga pa mlati z igračo. 
In navkljub vsem ki mislijo, kako je bogi veliki revež prikrajšan, pa ima pomanjkanje pozornosti itd...iz lastnih izkušenj vem, da ponavadi takratko potegne tamali - kar se tiče pozornosti. Sploh še, ko praviš, da tavečjega crkljaš pred in po dojenju malega. Pač tavečji nagaja. In jaz bi bolj na ostro ukrepala, najprej seveda z motivacijo, kot sem ti že opisala, potem pa magari z ukinitvijo kake risanke.
Ker pri 3 letih pa otrok že mora malo ubogat in dat 5 minut mir, če mu rečeš, takrat ko se tamali doji.
Sem pač grozna mama.user posted image

clock-img

07.09.2007, 10:59

clock-img

Sibil_

pencil-img

3508

Taška-našemu za risanke dol visi, tako da to ni kazen.In ko hoče nagajat mu načeloma dol visi za vse, on nagaja.user posted image

Če je prehudo ga pošljem v sobo da se skulira, potem pride pomirjen nazaj.Poskušam ga pa zamotit z vsem možnim prej, tako daje soba zadnji izhod v sili, ko se obnaša nemogoče.

In res je tako-pri nas tudi ta mali potegne ta kratko.Ampak tako je, življenje ni pravično žal.user posted image

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

clock-img

08.09.2007, 23:14

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Sibil, edina normalna reakcija je, da ga udariš nazaj. Otrok se ne tepe, vendar v primeru, ko te ugrizne ali fejst ornk nalašč udari, je edina normalna reakcija, da mu vrneš. S tem ga ne učiš, da se ljudje med sabo pretepamo, pač pa ga učiš, da če bo nasilen, da bo doživel enako nazaj (verjemi mi, da če bo sredi ulice pri 12. letih nekoga treščil, ga bo tisti nazaj). Če ga nagradiš, ker te je klofnil, če bo zato, ker te je klofnil, dobil poljubček, objem ali kaj vem kaj, potem te bo drugič spet in spet, saj se je splačalo, bil je nagrajen. V resnici pa smo postali tako zelo overprotective, svet se je tako obrnil v smeri: otrok je glavni in edini in njemu je treba služiti in streči, on ima vedno prav, bog ne daj, da je kdaj prizadet, da ga skušamo obvarovati vseh negativnih reči, ki bi jih lahko doživel. Vendar življenje je več hudega kot lepega. V življenju gre zares. če bo nekoga treščil, je ne bo dobro odnesel. Če se bo naučil kontrolirati svoje histerije doma, bo lahko normalno kontroliral svoje histerije povsod. če pa mu bo doma dovoljeno gristi in tepsti lastno mater, potem pa resnično ne vem, kje so meje dobrega okusa. V življenju tudi moramo doživeti dovolj frustracij doma, na varnem, kjer so napake dopuščene in posledice manjše, da se lahko pravilno in modro odločamo v družbi, kjer so posledice mnogo hujše (mama mu je eno instinktivno vrnila, na ulici bi mu pa razbili zobe, če bi to isto naredil).Večina deklet, ki so ti odgovarjale, so mlade in imajo enega otroka ali dva in so še polne entuziazma in prebranih knjig, kako se da z lepo besedo vse doseči. Motijo se. V praksi ni tako. Doseže se nekaj večinoma zgolj z vztrajnostjo in doslednostjo in s posledicami. Nekaj malega pa tudi z lepo besedo. Če te ugrizne je edina naravna posledica, da se ti roka sama instinktivno sproži. To je naravno. Naravno je tudi, da se otroka potem odstrani, če nekaj neumesnega počne, če ga fejst lomi z dejanji ali besedami. To je majhna posledica, v resničnem življenju bi bilo mnogo hujše, če bi tulil na šefa, ne bi bil odstranjen za 5 minut v sobo, ampak bi izgubil svoj socialni položaj.
Aja, valjda je pomembno, da se veliko ukvarjaš z otrokom. In jaz sem prepričana, da se vsaka moderna mama ogromno ukvarja s prvim otrokom tudi, ko drugi pride na svet. Meni se zdi, da se večinoma še bolj ukvarjamo s prvim, kot z drugim. Ali pa bo otrok ljubosumen, pa ni niti slučajno odvisno smao od tega, kako z njim ravnamo. Posesivnost je gensko dana. In tak otrok se bo moral še zelo učiti spuščati, pustiti ljudem svobodo, to je ena velika življenjska naloga. Mama mu mora dati vso ljubezen in mu biti na razpolago veliko časa, pa mu nuditi varnost in ga dovolj crkljati, se pogovarjati z njim, po drugi strani pa je pri treh letih dovolj velik, da razume, da ne more biti ves čas v središču in da je še kdo drugi na tem svetu ravno tako pomemben in da se zato ne more vesti povsem podivjano, če se malo bolj grdo izrazim. Skratka sibil, čisto normalno se mi zdi, kar si naredila. Nič, kar bi bilo za obsojati. Ne meni se za moderne mame, ki hočejo zaščititi otroke pred "hudim". Nimajo pojma, kaj to prinese s sabo. In ne morejo si pomagat, da tako mislijo. Kaj češ, čas bo pokazal, kaj je ok.

clock-img

11.09.2007, 14:09

clock-img

Naty*Taja

pencil-img

2696

MAh ja SIbil ne se tolk sekirat. Nisi edina, se meni tudi dogaja, pa ne dojim več. Valda je to podzavestna reakcija in proti temu ne moreš nič! Je pa mali tolk presenečen, kot jaz! Mu samo enostavno povem, da to se pač zgodi, če mamico ali koga drugega ugrizneš, al pa uščipneš...
V primeru trme pa tudi jaz malega najraje zaprem v sobico, kjer se umiri in pride čez minuto ven umirjen, kot, da se ni zgodilo nič!
Po moje samo preizkušajo in čakajo kake bodo reakcije...
Po moje mu tudi dost pozornosti izkazuješ, da ne bo ljubosumja nad tamalim. Sej konec koncev pa se morajo navadit na realno življenje, ne da so potem pri npr. 20 mehkužci, ki jih vsi pohodijo... Svet je kruta realnost in življenje stalna bitka! Prej ko vidijo to, prej so trdni in pripravljeni na vse, in manjše bodo naše skrbi, kako se bodo znašli v tem krutem svetu, ko bodo vstopili....

MONTIGNAC

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem