19.04.2010, 12:54
167
zvezdan ko sem to prebrala sem se kar zjokala . Tako žalostno pa vendar tako nežno. Jaz bi tudi želela da bi imela kraj kjer bi vedela da so moji angelčki in jim bi lahko prižgala svečko v spomin. Ker sem splavila obakrat doma so moji končali verjetno kar v školjki. Na začetku sem poskušala razbrati le kje je plod, vendar v vsej količini krvi in velikimi strdki nisem več vedela kaj je kaj tako da... Razmišljam da bi kupila obesek in vklesala čas spočetja in pa splava... da bi lahko vsaj na kak način priznala njihov obstoj. Za hčerko poskušam napisati pismo in pa ob tem bi shranila še obeske in bo jih lahko imela ko odraste za spomin.
Veš zvezdan glede ponovnih splavov, pa čeprav se zavedaš da se ti lahko spet zgodi nekako ne verjameš da se lahko ti ponovi. Tako je bilo pri meni. Sem pa vsakič ko sem šla na WC do pikice analizirala toaletni papir. Ko se je pokazala prva kapljica pa se mi je svet porušil. Vendar pri meni je šlo zelo počasi. Vsaj eden se je kar boril pa čeprav ni imel kaj dosti upanja. Ko je vse kazalo da je tako slabo se mi je zdel splav še najboljša rešitev v morju slabih rešitev. Meni osebno bi bilo bolj grozno, če bi prilezla do 12 tedna ali pa celo 19 tedna in bi mi takrat dali vedati da bom imela otroka ki bo vse narobe z njim in se bi morala morda odločiti za prekinitev. To bi me popolnoma ubilo. Upam da mi bo vsaj to prizaneseno. Mislim da bi vsaj še enkrat poskusila vendar potem ne vem kako naprej. Bi vseeno rekla da se hitreje sprijazniš s kruto realnostjo drugič kot prvič. Na nek način veš kako vse poteka in kakšna bolečina te čaka. zvezdan drži se in ne obupat.
n74 tvoja starost ni še taka da bi bila glavni vzrok za splave. Ne se zaradi tega krivit. Nikoli ne veš kako bi bilo pred 10 leti in nobene garancije ni da takrat bi pa vse bilo uredu. Sliši se kar dosti upanja polnih zgodb. Še poznam ljudi ko so pa celih 10 let se trudili in preko neskončno IVF ciklov in potem pri celo 46 letih presenečenje. Popolnoma zdrav in po naravni poti spočet otrok. Statistike so samo statistike. Ko rečejo 60% je verjetnost da splaviš, tudi pomeni da 40% je da ne splaviš. In kdo lahko reče da ravno ti spadaš v 60%, saj kar nekaj jih mora biti v tistih 40% a ne? Oh sem zafilozofirala. Hočem reči da poskusi narediti preiskave, če drugo ne bodo rezultati izključili vsaj nekaj znanih vzrokov ki ponavadi povzročajo splave. Iz srca ti želim da bi čimprej prišla do svojega .
Veliko sreče vsem