cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

RE: Strerilizacija pumpice in flašk

clock-img

10.06.2007, 19:19

clock-img

anajmad

pencil-img

2780

Jst sem pumpico sterilizirala po vsakem črpanju,pa samo zaradi tega,ker je ena punči takrat,ko sem bila v porodnišnici, dobila takšno infekcijo,ker mami se ni dal sterilizirat. Ta punčka še enih 10 dni ni smela piti mleko od mame,ker je imela takšno reakcijo po njem ,da je bilo kar hudo. Najbolj pa je bilo to hudo,ker deklič je bil rojen ob roku in ravno zaradi tega je morala na EINT in tam ostati 14 dni.
Jst sem se tega ustrašla in še sedaj po 18 mesecih ,stekleničke redno steriliziram.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

clock-img

13.06.2007, 04:23

clock-img

mpotocn

pencil-img

111

Ja ravno po vsaki uporabi nisem, ampak nazačetku pa otroka še ne bom navajala na mikroorganizme. Se strinjam, da je pretirana čistoča nepotreba, ampak prve 3 mesece pa vztrajam na kolikor toliko 'sterilnem okolju'.

clock-img

22.07.2008, 22:38

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

na Švedskem v porodnišnici (oddelek za prezgodaj rojene) sterilizirajo pumpo 1x na dan (vsaka uporabnica ima svojo za osebno uporabo). po vsaki uporabi jo pa seveda operejo - to pa sigurno user posted image

clock-img

23.07.2008, 15:47

clock-img

jajula

pencil-img

1191

men je svetovalka za dojenje pri LLL rekla da nima smisla skoz sterilizirat, ker se user posted image  itak zlo hitro navadi na bakterije v domu

clock-img

23.07.2008, 18:23

clock-img

selma2

pencil-img

107

Jaz še vedno pumpico po vsakem črpanju operem v pomivalnem in steriliziram s chicco-tovo sterilizacijsko tekočino.

clock-img

23.07.2008, 18:24

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Mi smo na začetku sterilizirali po vsakokratni uporabi, ker je bila punčka nedonošena in zato občutljivejša. Nikoli nismo pomivali s praškom. Samo z vodo, pa v sterilizator. Tako nam je bilo najlažje. Še sedaj več ali manj steriliziramo po vsaki uporabi, pa bolj zato, ker nam je to lažje, kot pa pomivati s praškom. Ne steriliziramo pa posodic in žličk, tudi dudo poberemo s tal in ji jo damo v usta. Se ful strinjam s tem, da se mora otrok navadit na hišne bakterije user posted image

clock-img

29.07.2008, 13:40

clock-img

Kaja08

pencil-img

2028

Mi steriliziramo flaške in dudo enkrat na dan, vmes jih samo speremo z vodo, flaške damo vsake toliko časa tudi prat v pomivalni stroj. Ko sem še pumpala, je bilo s pumpico isto.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem