Mamuška, tebi še enkrat , Gina, tebi pa tudi !
Moram reči, da naš 2-letnik je tudi v varstvu pri starih starših in je zelo samostojen, nihče mu ne stoji za ritjo, kljub temu, da mimo dvorišča pelje cesta, ne stopi na cesto, točno ve, do kje lahko gre, čeprav bodo zdaj, zaradi njegove varnosti in bolj mirnih živcev vseh, postavili ograjo. Drugače pa sem jaz tudi mnenja, da pač otrok mora probat, kar ga zanima, seveda pa mora sprejet potem tudi posledice. Zadnjič npr. sem kuhala kavo na tistem malem električnem koharčku. Ves čas mi je hodil okrogi riti, navsezadnje se je grdo opekel po prstih. Ampak, kaj naj, če mu ni zaleglo, da sem ga ves čas podila stran, je moral na grd in boleč način ugotoviti, da imam prav - da je vroče. Mislim, da se bo od zdaj naprej izogibal takih stvari. Na toboganu recimo se tudi nikoli več ne spusti po kolenih, ker je nazadnje, ko je to poskusil izvesti, padel na glavo. Zdaj samo čakam, ker delamo na hiši fasado, kdaj mi bo padel z odra ali lestve, ker mu ne morem dopovedat, da ne sme plezat 5 m od tal. Na nizko lestev mu pustim, ker ne bo padel daleč, ampak on bi plezal na ono veliko, raztegljivo. Ampak to je pa že zelo nevarno in to mislim da je ena redkih stvari, za katero on sliši NE, PAZI, JE NEVARNO. Drugače pa, naj proba in se uči na napakah.