IZVIRNO SPOROČILO: Seven
Recimo spet primer oblacenja:
"Oblect se je treba!"
"Ne! Bom risanko gledal"
"Oblect se je treba!"
"Ne, ne bom.."
"Glej, ce se bos oblekel, bova risanko dala v vrecko, pa si jo lahko s sabo neses, da jo pokazes vzgojiteljici'
In se gre brez trme in vsega oblect..
Gre, gre. Ampak ZELO VELIKO energije porabis, to pa je dejstvo.
In temu vi pravite zahteven otrok? Ha!
Saj pade že na taprvo finto (podkupovanje, preusmeritev...kakorkoli že to kdo imenuje)! No,naša se ne (v)da tako hitro, lahko ji obljubljaš zvezde z neba, lahko ji 'groziš', da ji boš vzel kako stvar, lahko ji preusmerjaš pozornost...na koncu ugotovim, da sploh ni fora v risanki ali oblačenju za vrtec (če vzamem tvoj primer, Seven), ampak v tem kdo bo zmagal oz. kdo bo prej popustil, jaz ali ona. In seveda
mora zmagat mami (pa magari da jo primem in otepajočo in kričečo oblečem), ker drugače zna naslednjič pregovarjanje trajati še enkrat toliko. Vsi pa žal nimamo neskončno veliko časa zjutraj pred službo.
Tako da , meni se zdi, da včasih preveč parlamentirati z otrokom tudi ni dobro. So pač stvari, ki jih je treba naredit hočeš nočeš, zobe je treba prat, nohte je treba stričt, oblečt se je treba, na cesto se ne sme skakat itd...pa mi je čisto vseeno ali otrok razume zakaj ali ne, če še ne, pa še bo!
Očitno sem jaz tud ne AP.
Nimam pa nič proti AP-jevcem sploh. Vsak po svoje!
Lp, Taška