Ni mi pa jasno, zakaj so ravno, kot se zdaj izkazuje, ti Ateč otroci tako zelo zahtevni? Ker neateč niso, vsaj kolkor punce pišejo, morda pa je le kaj od vzgoje odvisno? Ne vem, nisem dost pametna.
Moj otrok definitivno ni zahteven. Spi ponoči od prvega dne (od 9 zvečer do 9 zjutraj z vmesnim dojenjem), v lupinici se je jokala samo enkrat, pa smo se zelo veliko prevozili. Z dojenjem nikoli nisva imeli problemov. Je karkoli ji dam, zna se, kadar je potreba, zamotiti tudi sama.. Kadar kam pridemo ne uničuje vsega okoli sebe (kot nekateri otroci), zna z ostalimi vzpostaviti komunikacijo..
Če je razvajena - mislim, da ni. Trenutno sicer uveljavlja svojo voljo., vse bi delala sama in jaz ji tisto kar lahko naredi sama in ni nevarno za njo pač pustim..Naredi, pa boš videla.. Edina razvajenost ji je čokolada, pa še to ima verjetno pa meni
Sicer je otroško razigrana, ampak takšen je normalen otrok. In ja, tudi AP otroci so čisto normalni otroci. Če bi jih srečali na ulici jih verjetno ne bi ločili od ostalih otrok.
Razvajeni so pa ponavadi tisti otroci, ki imajo zelo demokratično vzgojo, tisti katerih starši delajo po 16 in več ur na dan in nimajo časa za otroke.. Ker potem imajo slabo vest in otrokom dovolijo vse in svašta. Poznam tudi take primerke, pa so njihovi starši daleč od AP, ampak, zamislite, otrok je pa kljub temu prava mala pokora.