Midva sva se pa poročila lani konec maja, in naju je poroka stala cca 6.000 EUR. Bilo je cca 70 gostov. Moji del sorodstva je bil iz Dolenjske, njegov iz Notranjske.
Imela sva: civilno poroko in nato pomladni piknik z bandom. Po civilni poroki (ki je bila na prostem) sva imela manjšo pogostitev (šampanjec, sokovi, piškoti, sadje), midva pa sva imela vmes slikanje. Potem smo se odpravili na piknik prostor, ki je bil v koči sredi gozda, oddaljen cca 60 km od kraja poroke (v bližini ženinovega doma). Vmes smo se mimogrede ustavili še pri moževi domači hiši, kjer so nas v sosednjem kmečkem turizmu pogostili s pijačo. Na pikniku sva imela najetega nekoga, ki je pekel odojka in ostalo meso, ter ostalo osebje - to je bil en profesionalni kelnar in še dve gospe (vsi družinski prijatelji), ki so pripravili piknik kosilo. Postregli so juho, nato pa je bila samopostrežba v obliki bifeja s hladnimi in toplimi jedmi. Poleg tega na kupe raznoraznega peciva, ki so ga pripravili moja mami in najožje sorodstvo. Vmes je igral band. Imeli smo tudi igre na prostem: glavna atrakcija je bil srečelov z lokostrelstvom (moj dragi in njegov oče sta lokostrelca, tako da smo organizirali veliko tarčo, na kateri so bili nalepljeni listki s srečkami, in te se je streljalo. Nagrade so bile simbolične in šaljive: razne šalčke, svinčniki, slike, plakati...). Poleg tega so bile še igre z žogo, balinanje, sprehodi okoli. Gostje so se na pikniku tudi preoblekli iz "ta lepih" v bolj sproščena oblačila, saj sva že na vabila napisala da jih vabiva na poročni piknik po obredu, ko pa sva nosila vabila okoli sva pa še vsakemu povedala, da naj vzame s sabo kaj za preobleči.
Moram reči, da je bilo drugačno, zanimivo, sproščeno in prijetno. Verjetno je bil kakšen del žlahte presenečen, saj take poroke ne v njegovi ne v moji žlahti še ni bilo - vedno so bili vsi vajeni tradicionalnih porok: civilna, cerkvena, gostilna. Ampak na to se nisva ozirala, glavno da je bilo nama všeč. Pa tudi odzivi ostalih so bili zelo pozitivni, tako da mislim, da je bilo všeč tudi gostom.
Imeli smo tudi srečo z vremenom, saj je bila prelepa majska sobota - sonce, cca 27 stopinj. Pa tudi lokacija (koča in okolica z gozdom) je bila zelo lepa - prav idilična.
Tako da se da narediti poroko tudi ceneje, samo malo se je treba znajti.
< Sporočilo je popravil ursah -- 21.6.2010 11:21:23 >