Vsak ima svoje predstave in želje o tem, kaj na poroki MORA biti, zato so tudi vložki zelo različni.
Poznam par, ki se je poročil na matičnem uradu, brez prstanov, v kavbojkah in coklih. Tu je bil dejansko strošek poroke taksa in pa dva soda vina v prtljažniku katrce, ki je potem odpeljala na en travnik in so ga s prijatelji veselo žingali - če nista morda še tistih dveh sodov dobila kot darilo od frenodv - kdo ve.
od vsemogočih stroškov, ki jih naštevajo razne revije, se jih meni osebno 90-95% zdi popolnoma nepotrebnih, ker jih ne želim in jih na poroki nisem imela (pa ne zaradi šparanja, ampak nisva hotela drugačane poroke od tiste, ki sva jo dejansko imela)
stroški, povezani s poroko so bili:
taksa (cca 30 EUR),
prstana (jih imaš od fičota do mercedeza, torej obseg EUR po želji), najina sta bila okoli 400 EUR
penina in jagode neposredno po obredu (tudi ni omembe velik strošek),
kosilo (ki je itak trajalo do večerje in še čez) za 22 ljudi (cca 500 EUR)
obleke - sva imela oba taki, da sta tudi drugače uporabni in jih kot poseben poročni strošek ne štejem, kar velja tudi za čevlje
fotograf - domač amaterski - mi je šlo na "običajnih" porokah na živce slikanje tako in drugače, pa ženinovi skupaj, pa nevestini, pa s temi tetami, blablabla - slikanja za 2 uri - na naših fotkah se vidi, da smo se imeli fajn, je pa res, da nimamo takih fotk za v okvirje, ampak jih itak ne bi nikamor postavila - razvijanje fotk cca 10 EUR
šopek in naprsni šopki za priče in ženina - cca 100EUR
torej za vse skupaj dobrih 1000 EUR, pa še potem je šlo naslednjih 250 EUR za piknik za 30 prijateljev z najetim piknik prostorom s športnimi igrišči in "domačim" žarom
če bi se poročila še enkrat, bi se po enakem postopku in ne bi ničesar spreminjala
nekaterim veliko pomeni velika poroka in naj jo imajo, ampak sama bi bila v vlogi neveste na taki poroki čisto izgubljena in nesrečna, da o vseh pripravah, organizaciji, in za to namenjenem času in živcih sploh ne govorim - bi mi bilo v breme in ne v veselje.