Obsojanje oz. presojanje o tem, kako hitro si nekdo najde novega partnerja, je tukaj čisto brezpredmetno. Sicer se tudi meni zdi eno leto kar kratka doba, ampak ljudje smo si pač različni. Moj tast se je po 6 mesecih ponovno oženil Situacija je zdaj taka, kot je, vsi pa se morate potruditi, da bodo razmere za vse v družini kar najbolj ugodne, kar pomeni, da če sami ne zmorete, poiščite pomoč! Nikakor pa ne obupajte že po prvem obisku pri svetovalcu, saj jih imate na razpolago ogromno in ni vrag, da ne boste našli enega, ki vam bo znal prisluhniti.
Kolikor vem, na Centru za otroke, mladostnike in starše v Lj (Šiška) obstajajo strokovnjaki, ki nudijo pomoč tako otrokom kot staršem. Tudi na CSD Šiška, se mi zdi, da obstajajo terapevti, ki pomagajo staršem pri vzgoji otrok, vendar najpomembnejši pogoj za uspešen rezultat je, da priznaš, da imaš problem tudi ti in ne le tvoj sin, da si priznaš, da morda ni celotna krivda le na sinovi strani, ampak morda oz. verjetno tudi na tvoji.
IZVIRNO SPOROČILO: pety78
Ko bo spal, pojdi k njemu in ga opazuj. Kako je lep, kako je tvoj in kakšna nesreča ga je doletela.
Tole je najlepši in najbolj topel nasvet, ki si ga prejela. Upoštevaj ga in videla boš, da ni vse tako črno, kot trenutno izgleda. Srečno.